Jump to content

GiaMahan

Moderatorer
 • Content Count

  1228
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by GiaMahan

 1. Jeg irriterer meg over de som legger på irriterende musikk på snap, de som prater og prater om ting som er uinteressant sånn at du ender opp med å måtte scrolle en del forbi, og de som legger ut snap med masse tekst. Irriterer meg over de som ikke skjermer barnas privatliv på sosiale medier. Irriterer meg over "bak fasaden" og kroppspositivitetsopplegget, det blir mye kropp i monitor!
 2. Jeg tenker at det er lov å ønske å ha kontroll på hva en selv skal spise, og at det kan kanskje føles ut som at hun behandler deg som et barn? Uansett, vær ærlig. Kommuniser dine behov på en tydelig, men vennlig måte. Tenker at hvis du tar det opp en fin og konstruktiv måte, så mener jeg at hun bør takle det. Blir hun sur, går det nok over. Kanskje du kan si: "Jeg ønsker å lage mine egne matpakker, så du kan heller bruke tid på lage deg selv en god matpakke, jenta mi" og så nusser du henne på kinnet eller no :D. Og for all del, det er viktig å kommunisere med den det gjelder, men jeg tror at det kan være lurt å drøfte litt på forhånd hvordan man kan ta opp ting på en god måte, med den hensikten å ikke såre partneren sin eller den det skulle angå, så jeg tenker at problemstillingen TS lufter er helt legitim
 3. GiaMahan

  Deprimert

  Trådstarter, har du sjekket ut Norsk forening for kognitiv terapi eller selvhjelpssidene for depresjon til NHI?
 4. Enig med Milhouse85, The Avatar og Salvesen. Jeg har stort sett i min tid i helsevesenet jobbet tett med veldig sårbare pasienter - alt ifra veldig små barn til de eldste. Da synes jeg det er viktig at jeg 1) går foran som en god rollemodell og viser hvor trygt og bra vaksiner virker, og 2) beskytter sårbare, og 3) unngår det type sykefraværet som kan forebygges, i en allerede belastet sektor. Tatt 9 vaksiner til nå i år, har 3 doser igjen. (det er såklart en selvfølge at jeg skal fortsette med god håndhygiene og verneutstyr ved smitte i tillegg til vaksinasjon).
 5. Signerer denne. Det er uansett også ytterst sjelden at kvinner under 25 år utvikler kreft, og kreft i livmorhalsen er en kreftform som utvikler seg veldig sakte. Det er derfor man gjerne kan gå med noen celleforandringer enn stund før det blir aktuelt med konisering (et lite inngrep som skal forebygge kreftutvikling). Kroppen ordner opp selv, i veldig mange tilfeller. I noen veldig få tilfeller er noen veldig, veldig uheldige og allikevel utvikler grove forandringer, før 25 år. Må bare presisere at dette gjelder noen ytterst få uheldige. Som lege har man også ansvar for å ikke gjøre unødvendige undersøkelser som går på bekostning av nødvendige undersøkelser, og i de aller fleste tilfeller skal man stole på at legens vurdering om å ikke ta celleprøve før 25 år. Vil også legge til at det er faktisk større sannsynlighet for at alvorlige symptomer blir fanget opp, når man har en fast lege som følger en opp og har kjent sin pasient over tid. Nå som barn blir vaksinert med HPV-vaksinen, vil det antakeligvis bli enda færre med livmorhalskreft, HPV vaksinen har visst seg å ha enda mer effekt enn man opprinnelig trodde også. Fastlegekrisen, forøvrig, handler mer om manglende politisk vilje. Fastlegene har sagt ifra mange år om hva de trenger for å styrke fastlegeordningen. Da er viktig at regjeringen hører etter på hva denne faggruppen har å komme med. Nå har vi nettopp skiftet regjering, så nå må vi bare presse litt på den nye regjeringen med å ta i tak.
 6. Trådstarter, jeg støtter deg fullt og helt å kutte ut kontakten. Jeg har opplevd overgrep, og vold, som jeg har fysiske senvirkninger av, og naturlig nok psykiske senvirkninger; PTSD som jeg nå behandles for. Det jeg ble utsatt for førte til at jeg ikke klarte å begynne i drømmejobben min, jeg har mistet inntekt, det gjør det vanskelig for meg å gjøre det jeg har lyst til. I perioder har jeg vært alvorlig deprimert, og ikke ønsket å leve lengre, fordi jeg har ikke sett noen ende på angsten, anspentheten, skammen. Takk og lov for god hjelp av fastlege, psykolog, psykologspesialist/EMDR-terapeut og psykomotorisk fysioterapeut, og uventet støtte fra omgivelsene for at jeg nå ser et lys i enden av tunnelen. Men, det å overleve en voldtekt, det er ikke bare utrolig problematisk for den det gjelder, men også de rundt. Det påvirker ikke bare meg, men også familie og venner som jeg i perioder har skjøvet vekk ifra meg. Det påvirker min evne til å bidra i samfunnet, og det har føltes ekstra sårt å ikke kunne bidra i pandemien, er selv helsepersonell. Jeg har absolutt forståelse hvis du synes dette er vanskelig. Tror jeg ville gjort det samme som deg om jeg hadde hatt en kompis som hadde gjort det samme. Jeg tror dette er vanskelig for deg fordi handler kanskje ideen om det vennskapet dere hadde. Husk at det finnes masse flotte mennesker der ute som du kan danne nye vennskap med i fremtiden og at det uansett kunne vært at dere hadde vokst fra hverandre, sånn foruten denne hendelsen. Prøv så godt du kan å legge bort dårlig samvittighet ovenfor din tidligere venn, bruk heller den energien på pleie de andre gode vennskapene du har, og deg selv.Men tillat deg tid å sørge litt over et avsluttet vennskap. Det er lettere å gå videre om du tillater deg å kjenne de følelsene som dukker opp. Takk for at du tar avstand fra overgrep!
 7. Drikk hva du vil, men med måte! Øl og andre alkoholholdige drikker samt kaffe, te og brus er vanndrivende (noen te og en del brus er uten koffein og det finnes jo koffeinfri kaffe), så husk å drikke nok vann eller annen væske. Brus, kaffe og te kan være skadelig for tennene pga lav ph, hvis det drikkes gjennom hele dagen, melk og vann er bedre for tennene. Øl, juice og brus som inneholder sukker er naturligvis ikke sunt i mengder. Hvis du drikker en del melk kan du med fordel bytte over til skummet melk som er sunnere versjon. Men, og et stort men: Ikke bli ekstrem. Drikk sunt mesteparten av tiden, men så er det helt innafor å skeie ut litt med øl, vin juice, smoothie, eller hva enn du liker, inniblant Jeg tenker kanskje 80/20 fordeling, 80% sunt, og 20% kos!
 8. Det går helt fint å drikke 2-3 l væske daglig, og hvis du er tørst, så drikker du. Drikker man noe med koffein så man drikke litt mer vann for å ta igjen væsketapet, da koffeinholdig drikke (alt fra pepsi max til kaffe) er dehydrende. Annen drikke som melk og juice kan godt telle med i væskeregnskapet (+ mat som også inneholder væske) men, det aller beste er om det er minimalt med juice (på grunn av sukkerinnhold), ikke for mye melk (pga fettinnhold), og helst vann. Hvis man drikker mye, har lavt blodtrykk og svetter en del pga hard trening eller varmt vær, kan man godt gjerne heller drikke Farris fremfor vann. De fleste får i seg mer enn anbefalt mengde salt uansett og overdriver ikke væskeinntaket ved normalt væskeinntak som er 2-3 l, så de fleste får ikke elektrolyttforstyrrelser. Drikk jevnt gjennom dagen, i stedet for å drikke store mengder få ganger på dagen, for dette er det beste for kroppen. Det skal ganske mye vann til før det er skadelig, og du er ikke i nærheten av dette. Verre å være dehydrert, noe jeg mistenker du er, pga hodepinen. Forsøk å spise regelmessig, spise slik at du holder blodsukkeret stabilt. Spis sunt, stress ned, sov godt og drikk jevnt gjennom dagen. Hvis alt dette er i orden så må man finne ut av hva det er som ellers kunne forårsake hodepine.
 9. Klassisk hersketeknikk, å tillegge folk at de føler visse følelser, som krenkelse, når de kun ytrer at de ikke liker noe. Opplever at de som kommer med slike utsagn har en holdning hvor de nærmest går inn for å krenke noen med vilje, bare for en reaksjon hos mottaker og ikke fordi man faktisk mener det man sier.
 10. Uansett hvor jeg har bodd i landet, alltid hatt trøbbel med PostNord, og andre leverandører.
 11. Ja, det der overrasker meg også, og er noen av grunnene til at jeg ikke går på kino. Synes lydnivået er ubehagelig høyt. Filmkveld hjemme hvor jeg kan ha lyden slik det passer meg, mye bedre.
 12. Jeg slet med stressmage før, dette hjalp for meg: Fokus på hva som skjer her og nå, og ikke hva som skal skje. Med en gang jeg merker at tankene vandrer, fokus på å vende tilbake til nåtiden, for eksempel ved å kjenne etter på hva jeg gjør nå, se rundt meg hva som skjer, legge merke til hva jeg hører. Groundingsteknikk/mindfulness, rett og slett. Det roer ned kroppen min, deriblant gir det meg mindre stressmage. Det er treningssak, og enklere sagt enn gjort, men det er mitt triks! Norsk forening for kognitiv terapi, har forresten noe greier relatert til IBS: https://www.kognitiv.no/psykisk-helse/ulike-lidelser/irritabel-tarmsyndrom/ du kan jo se om du får nytte av de rådene derfra
 13. Nå er det jo sånn, at når vi "sletter" innlegg (for dere blir ikke synlig, men alle innlegg er fortsatt synlige for oss, bare markert i rødt) så betyr det jo også at vi har tilgang på det dere har skrevet, så helt forsvunnet har det ikke. Det betyr at finnes muligheter til å få kopi av det man har skrevet. Vi har naturligvis ikke mulighet til å gjøre dette med hvert eneste innlegg vi modererer, men noen ganger har vi mulighet så det er helt lov å spørre pent og høflig om å få kopi av det man har skrevet. Det er noen ganger jeg opplever halve delen av innlegg er bra, men så er andre halvdelen av det med personangrep. Det blir jo feil av oss å endre innleggene deres, så da ryker dessverre noen innlegg som kunne potensielt hatt noe nytteverdi, men da er det viktig å huske på at det er brukeren sitt ansvar for å holde seg saklig og konstruktiv gjennom hele innlegget. Ser at klassisk beskyldning er at når innlegg blir redigert bort, så er det fordi moderator/admin har et viss politisk syn. Vi har veldig stor politisk bredde i teamet vårt og det hender selv at jeg behandler rapporter hvor jeg støtter det politiske synet til en person, men ser meg nødt til å gi en advarsel fordi noe annet med innlegget bryter retningslinjer. Det har altså ingenting med det politiske synet. Takhøyden vår er stor, se bare til de andre forumene, mye som de ikke tillates hos de som tillates hos oss. Vi har våre kanaler vi diskuterer saker og rapporter oss i mellom, og så kan vi alle se advarsler som har blitt skrevet og moderatorhandlinger som er gjort. Som moderator står man ikke alene, selv om det kan se ut sånn. Vi er nødt til å bry oss om å få fjernet off topic. Det er utrolig kjipt for en trådstarter som ønsker et ordentlig svar på sitt spørsmål og det er kjipt for folk som må bla forbi mye off topic når de har lyst til å bruke tid på å diskutere emnet til tråder. Noen tråder går tempoet helt vanvittig fort, så er det dessverre ikke alltid mulig å splitte ut alt , i tillegg blir dette fort komplisert hvis det er mange små sidediskusjoner. Ofte før man stenger enn tråd har det ofte vært flere moderatornotiser i tråden om at tråden kan risikere å bli stengt hvis man fortsetter med uønsket atferd (trolling, personangrep, off topic). Det er viktig å huske, og på et tidspunkt må vi sette en strek. Uderzo, jeg og de andre synes det er veldig spennende å høre forskjellige meninger på forumet, og vi alle jobber for at det skal være et godt og inkluderende debattmiljø hos oss.
 14. Folk har et ansvar for å poste i rett kategori/tråd
 15. Der kom du meg i forkjøpet med jeg skulle si Bak avgjørelser er det konstruktive diskusjoner mellom moderatorer og admins om hvorvidt innleggene/tråder bryter retningslinjer.
 16. Jeg forstår deg. Trives best hjemme eller i skogen, og alene selv. Kjenner mer på en plikt til å være med de aller fleste. Er spesielt ikke glad i de som skal planlegge en uke eller tre i forveien, spontanitet, funker best for meg. Husk at det er lov å si nei, uten å måtte forklare hvorfor. Om folk blir skuffa og ikke forstår hvorfor du ikke være med, og blir fornærmet, så er det ikke de menneskene som er rett for deg. De som er verdt å ta vare på, er de som forstår deg, og er mer lik deg - som i stedet for fest, cafébesøk o.l foreslår en rolig regnværstur i skogen, gaming eller filmkos under pledd med digg mat. Tror folk setter mer pris på et tydelig nei enn å leve i forhåpning om at du dukker opp. Da kan de vurdere å invitere andre, heller, og så slutter de kanskje å invitere deg også om du sier nei nok ganger.
 17. Hør med optiker. Selv har jeg egt behov for briller med styrke + filter pga lysømfintlighet og har prøvd ut dette hos optiker, så kombinasjonen styrke og filterbriller finnes. Regner vel med du forresten mener mot blått lys, og ikke med blått lys
 18. Moderatorkollega Uderzo har fjernet identifiserende informasjon for deg ser jeg nå
 19. Har ikke IBS selv, men spiser du etter low food map? Selv om jeg ikke har IBS så er det ikke alt jeg kan spise selv, men det skyldes andre ting. Jeg har et fettredusert kosthold bevisst for å ikke ende opp med å få smertefull diaré. Tenker det kan være et greit sted å starte å unngå å drikke kullsyreholdige drikker, og sukkerfritt hvis man har IBS, og kanskje teste ut low food map om en ikke har prøvd det før! Bortsett fra kosthold, så går det forresten an å få transplantert inn donor-avføring, det har hjulpet mange med IBS. Er du utredet mtp evt matallergi, slik at det er utelukket?
 20. Ferdigvaksinert mot HPV og hepatitt A+B nå Fått 9 vaksinedoser i år; influensa, boostrix (4 i 1 vaksine), lungebetennelse, hepatitt A+B og HPV) Har tre vaksinedoser igjen (2 koronavaksiner og denne sesongens influensavaksine). Prioriterer koronavaksinen nå, så skal jeg ta sesongens influensavaksine. Ikke vært plaget med noe særlig bivirkninger så langt, om noe, så milde bivirkninger
 21. Camilla J J Sørensen er parteterapeut. Holder til i Oslo, men det er mulig med videokonsultasjoner med henne. Jeg har ikke personlig erfaring med henne, eller parterapi i det hele tatt, men jeg synes hun kommer med mye fornuftige og nyttige råd så jeg ville sjekket henne ut!
 22. Kos deg! En av de fineste følelsene! 🥰
 23. Enig. Det er viktig å kunne uttrykke seg kortfattet, presist og klart. Spesielt ille er det når inneholdet bare er vrøvl og usammenhengende i tillegg, og det fremstår som en monolog hvor man bryr seg fint lite om hva andre har å si, og overkjører andre med en vegg av tekst.
 24. Er du kvinne eller mann, og hvor gammel er du? Er du undervektig, normalvektig eller overvektig?
 25. Jeg er personlig veldig fornøyd med de oransje øreproppene (Max Lite) fra apoteket. Klarer ikke å sove uten de
×
×
 • Create New...