Jump to content

Sanvi

Medlemmer
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

251 profile views
 1. Sanvi

  Førstegangsbil!

  Var ikke mitt valg 😉 jeg kjørte aldri bilen (hadde ikke startet å øvelseskjøre engang), så faren min prøvekjørte og rekommanderte den sterkt.
 2. Sanvi

  Førstegangsbil!

  Lurt, da drar jeg innom verkstedet til uka og spør om jeg kan få en generell sjekk!
 3. Sanvi

  Førstegangsbil!

  Oppdatering! Jeg endte opp med å forhøre meg med en mekaniker som @Taurean foreslo, dette hjalp veldig. Jeg forklarte hva jeg ville ha ut av en bil og hva jeg skulle bruke bilen til, han rekommanderte flere biler en av de var en VW Golf. Som jeg skrev litt tidligere så har jeg vært interresert i å kjøpe en Golf (litt basert på venner sine erfaringer og litt basert på folk sin generell erfaring med VW Golf). Jeg så på en VW Golf 2010 (1,6l diesel) i går, den har kjørt 101 000km. Var nøye med å se etter rust som @liehen sa kunne være ett problem, var ingen rust. Verken på dører (innsiden eller utsiden), ikke på bakluka, ikke under panser og ikke hjulbuene heller. Jeg antar at grunnen til at den var så godt vedlikeholdt er fordi det var en gammel dame som eide den før, hun hadde fulgt service (og mer) og nesten ikke brukt bilen fordi hun ble syk. Tanken var at jeg skulle bestille NAF test etter @Gavekort sitt tips, men det hadde vært utført en NAF test i September som viste null feil. Etter jeg fintenkte litt på drivstoff forbruk, diesel vs. bensin og kjøremønster kom jeg fram til at diesel ble en bedre løsning for meg. Jeg endte opp med å kjøpe bilen og med tanke på kjørefølelsen liker jeg Golfen veldig. Skal ta en lang tur i morgen for å teste drivstoff forbruk og slikt. Tusen takk for all hjelpen! Hadde null anelse på hva jeg skulle se etter når jeg så på bilen eller hvilke potensielle problemer som kunne oppstå. Og hadde ikke vurdert å sjekke om bensinbil kunne ha vært noe for meg før @mobile999 nevnte det! Så tusen takk igjen!
 4. Sanvi

  Førstegangsbil!

  Er egentlig veldig lei Mitsubishien, har brukt over 25 000 kr på reparasjoner siden mai i år. Vært på verkstedet 4 ganger alt i alt. Var første bilen min så ble litt overveldende når jeg plutselig ble slengt inn i en meklings sak med Forbrukerrådet og samtidig måtte navigere 25 000kr verdt av regninger fra verkstedet alt i løpet av 2-3mnd. Vil kose meg med bilen, skal jo være litt morsomt å kjøpe sin aller første bil, men når jeg ser på den ser jeg bare stress😂😅 Bilen er "frisk" nå, så skal selge den. også vil jeg heller satse på en bil som har gått litt mindre og ett merke/modell som er kjent for å være stabil (så stabil som det går ann med tanke på alder/km stand).
 5. Sanvi

  Førstegangsbil!

  Glemte det helt, har oppdatert den andre nå! Ja jeg vil si det, skal pendle en del. Bruker ikke bilen på små turer, bor så sentralt at det ikke er noe vits. Skal se på en Golf (2010) og Passat (2012), begge diesel nå til helga. Hva mener du med at det kan bli en kostnadsbombe?
 6. Oppdatering: Fant ut at jeg lar verkstedet bestille og bytte del. Så har jeg bedt dem om å sjekke den gamle delen og gjøre en rens på drivstoffsystemet. Tusen takk for all hjelp og veiledning!
 7. Hei! Skrev ett innlegg litt tidligere om problemer med min første bil. Har nå funnet en løsning på det takket være hjelpen fra noen av dere 😄 Men jeg er nå på utkikk etter en ny bil, en typisk førstegangsbil hadde vært topp. Vil gjerne ha en enkel 5 seters bil, diesel, manuell og gjerne noe som ikke er altfor lite (Volkswagen polo blir litt lite). Har ett budsjett på 70 000 kr, så forventer ikke store bilen men trenger noe som holder ett par år og er relativt driftsikker. Har sett litt på en Volkswagen Golf 1,6 TDI 105hk Comfortline BMT stasjonsvogn. Den har kjørt ca. 109 000 km og fulgt service hefte. Har ikke noe særlig erfaring med Golf, hvert fall ikke stasjonsvogn varianten. Vet dere om denne er regnet som en driftsikker bil? Eventuelt om dere vet om noen andre merker og modeller som kan være bra som førstegangsbil? Tusen takk på forhånd!
 8. Okay, da forstår jeg! Tenker jeg hører med verkstedet ang. Om de har gjort eller tenker å gjøre en rens på drivstoffsystemet og at de sjekker hva som var problemet med den gamle delen. Har ikke plass eller verktøy til å sjekke hvilket nummer det står på delen så får bare få verkstedet til å skifte delen/bestille ny del. Tusen takk for all hjelp!
 9. Dette står i beskrivelsen av fakturaen etter diesel filter skift; Feilsøkt motorlampe og ESP lampe som lyser, funnet mye møkk i dieselen, dratt frem ny diesel og kontrollert tank og rør, det er ok. Kontrollert filteret det er også ok, prøvd å rengjøre Suction Control Valve men det er fortsatt feil på motoren, lest av feilkode og får feil på Suction Control Valve så den må byttes. De skriver også at det har kommet forurenset drivstoff videre i systemet mest sannsynlig som ett resultat av at tidligere eier ikke hadde skiftet dieselfilter på en stund, så Suction Control Valve har gått i stykker. Usikker på hva du mener med hvor jeg har fyllt drivstoff, men som regel på Shell/Circle K. Tusen takk for at du tar deg tid til å hjelpe, setter veldig pris på det!
 10. Første problem var at antispinn lampen og motor lampen lyste konstant samtidig som at bilen trakk kraft. Verkstedet feilsøkte dette og fikk fram at dieselfilteret måtte byttes. Noe som de gjorde og bilen var fin i ett par dager, så kom begge lysene på igjen. De feilsøkte igjen, fant mye møkk i dieselen og dro fram ny diesel. De prøvde å rengjøre Suction Control Valve men var fortsatt feil på motoren, det ble lest av feilkode som viser til at Suction Control Valve må byttes. Bilen befinner seg i Drammens området.
 11. Hei! Jeg er helt ny til bilverdenen og fikk min første bil tidligere i år. En Mitsubishi ASX 2011 Diesel, denne har hatt en rekke problemer siden kjøp. Verkstedet fant ut at det var Suction Control Valve som måtte byttes og prislappen blir stor. Ett familiemedlem foreslo at jeg kanskje kjøper deler selv og får verkstedet til å sette det inn. Men jeg har null anelse hvor jeg skal få tak i Mitsubishi deler og absolutt null anelse hvor viktig det er at delen er en merke del. Har prøvd å søke opp på google men blir litt "lost" da jeg ikke helt vet hvor jeg skal starte. Kunne jeg fått litt veiledning på hvor jeg eventuelt kan kjøpe delen, om det er lurt og om det må være merke del? Hilsen en småstressa uerfaren student.
×
×
 • Create New...