Jump to content

Halvor Sølvberg- the MOV

Medlemmer
 • Content Count

  1841
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

421 :)

About Halvor Sølvberg- the MOV

 • Birthday 01/01/1939

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

11771 profile views
 1. Nu må PSA-Nissan skunde seg: https://www.nyteknik.se/fordon/sa-ska-elon-musk-skeppa-en-miljon-manniskor-till-mars-6984624
 2. Takker for den.....! Reknet litt på hva det kostet ekstra å bruke en litt «finere» bensinbil i CO2 avgifter. Betingelsene var 1 Liter pr mil isteden for 0,4 Liter/10 km, og 300 000 kjørte kilometer. Fasitt: 16,60 kr ekstra pr mil i CO2 avgift, eller ca 100 kr ekstra hver dag om Du har 30 km til jobb (Realøkonomisk 4 pils på rema). Eller hele bilen i anonsen over etter ca 215 000 km (15 år med kjøring til jobb) for den ekstra CO2 avgift.
 3. Norsk El-bilforening innfører MVA fritak for å unngå parkeringsgebyr. Her påpekes det at CO2 utslipp er det samme for ICEV (otto bil) og EV (batteri bil) om bilen bare går 150 000 km https://www.faktisk.no/faktasjekker/ZpD/produksjonsutslippene-for-en-dieselbil-er-like-store-som-for-en-elbil Og slik eg forstår det vil det IKKE kunne kalles 0-utslipp. En kan sammenligne det med bibeltekster der det blir påstått at personer i gamletestamentet vart en 6-700 år gamle. Mykje historie er kvervsett og tolket etter eget forgodbefinnende, «kan prestene forfalske som bare fan kan Vi» er regla og målestokken. For den gode sak, til vi blir blå i tryne.
 4. Og så har man DS fra 1955 Knapper å glansbilder teller den dag i dag, selvom teknikken var oppfunnet for langt over 200 år siden....., er den gangbar mynt også i dag, takket være AI er vi ikke blitt klokere. IQ er redusert med 1% siste 20 år, og kunsten/evne (kompetanse) er ikke blitt betre. Og kjøpes for store penger, som naturlig er.
 5. Det er jo ikke sikkert at/det/eg har et svar ! Eg vil prøve. Det er ikke det å ha en privatsjåfør som er det viktige, det er alle dei tjenester som en god «hoffmester» gjør. Eg har 1, meg selv, og hvor mange har det i dagens forbruk av statestikk (AI). Eg er ikkje Ink0gnito. Eg har et navn om Du googler meg. Eg er... https://www.youtube.com/watch?v=1EX5V-we_yE
 6. Sykehus er kompakte greier. I 1987 låg eg på sykehus i Trondheim, og så vidt eg husker var vi bedt om å slå av mobiltelefonene. Årsaka til dette veit eg ikkje, kjansje båndbredde med 6 på hvert rom. 5G medfører muligens en løsning.
 7. Eg tror det at når AI maler et betre bilde (høgre pris) en Munch da vil vi ha tatt første steget inn i den automatiske Værden. Dog er det slik at et patent på dette bare vil vare i 20 år, og det er ikke patenterbart i Norge. Og det halvgode vil ikke ha verdi, se bare på dagens foto. Tja, med god markedsføring så kansje; «nu bare 60% næring» som matbransjen bedriver (selger gammelt vatn over en lav sko).
 8. Einig i at det har potensiale, men hvor og hvordan skal det implementeres. Skal et møbel stå uten fordi det ikke går å montere rent fysisk, vil Du «ødlegge» et orginalt/dyrt møbel. Selv en brakett for å løfte møbelet i vekt-senter med en litt kraftig autonom-støvsuger vil by på problemer/kostnader. Eg har lift-bord og seng med hjul og Norsk produsert aktuator, sengen er ikke i bruk til annet en kvinnebesøk for å komme i god posisjon. For en luksus følelse det ville gi om det er mulig, 1 mill for noen kunder er uproblematisk. Eg tror for så vidt at tjangsen for at dette firmaet ender opp med noe helt annet er stor.
 9. Om det var fysisk mulig, hva ville skje..? Ville det måtte hente en form for energi, og hvor mye. Skal saksøke Norsk (Og US) musikkbransje for å ha promotert for dårlig PUNK på 70 talet. Analogisk sett burde det gi samme utbetaling som søksmålene i tobbaksindustrien. Pengene skal det ikke stå på, Eg går til Høgsterett om det trengst: https://www.youtube.com/watch?v=PinCg7IGqHg Og en med mindre futt for å eksemplifisere: https://www.youtube.com/watch?v=EXFic6HmrU0
 10. Tja, da kan man sleppe å lære bort å tørke av seg på beina eller kvelve stolen oppå pulten. Eg ser den, svært effektivt......, man må bare lære seg ord som i podkasten over. Glimrendes. 55 000 for et speil på en BMW X5 er ingen ting i forhold, løp å kjøp. Redigert: Mitt intrykk er at man ikke veit så mykje om møbelering, noe som må komme først. Se for eksempel på «tinnity house» mykje feil der i forhold til bobil som er åt å modnes. Men langt fra optimalt, Bavaria-Boate kan vere et eksempel på strategi + 2000 som mål for hver modell for å øke resurser som kan brukes for å bli betre og billigere i et eksisterendes marked. Der må være en økonomisk fordel, «fansy» er ikke nok i lavt og midlere prissegment. 10 000,- er ikke mye, men beløp i den størelse og oppover krev at man får noe tilbake. Som er godt synlig.
 11. Eller reparere...., sykehussenger ! Låg på sykehus i 87, mykje feil på senger som kom fra lager. Ingen av sengene fikk «epikrise» (lapp) før dei forsvant i katabombene på RIT. Har flyttet som F... etter den tid, 4 år i en Niesmann Bichoff ClouLiner L900. Går jo and å kombinere med en flat automatisk støvsuger....., karteringbord ol
 12. Takker for lærdom, og godt forklart....! Slik rent hypotetisk; hva ville skje om batteriet ikke hadde motstand ?
 13. Åpne APIer har vi i dag ad fem-fingrer som betjener en lysbryter, ingen grunn til at AI systemer ikke kan lages like velfungerendes. Se bare på GSM systemet, alle produsenter greide å implementere det for å ikkje sløse med resurser eller være maximalt til skade for natur og miljø ad 100 forskjellige sendere. Selv «Walki-Talkier» som kom før mobiltelefonen klarer å motta signal fra et annet merke. Obs ! Husk å slå av hovedstrømbryter før Du går (er påbudt på traktorer)
×
×
 • Create New...