Jump to content

Halvor Sølvberg- the MOV

Medlemmer
 • Content Count

  3015
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Halvor Sølvberg- the MOV

 1. Hvordan vil Du bygge dei da ? Som ett eller annet internett eller, for som rakettsiloer eller med utprøvd u-båt teknologi der oppe er jo umulig uten mannskap på plassen.
 2. Nåja, hvad med litt luft i håret. Stimulere sentermotoren. Eller er det blitt for dyrt å lade og kjøpe sykkel også.....nu da. ref: https://www.nrk.no/video/humor/jeg-var-bukseforlovet-med-kong-olav_01cf42b7-c217-4130-9edc-9fa1aca18fd8 Vertfall 10 av produsentene av sentermotor / crankmotor tilbyr at sykklen også kan brukes som ergometersykkel, (trø som fan undabakka eller på flata og den lader) men det er Du muligens ikke informert om. Joda, 1/3 del av deise kan også brukes baklengs som ergometersykkel. (fant ikke linkene, men søk på US made; cannondale, k2 ol)
 3. Vel, er handbremsen bak og på skivene. Dei som er utsatt fra framjulenes salttåke, dra den litt på 2 minutter før Du er heime. Quik - fix. Og således vil den ikke glømmes å blitt tat av. Obs ! Ikke gløm å slå av padden, den kan dra 20W
 4. Du misforstår, grasalt. Det som skjer om solceller i verdensrommet er effektive er at mer energi vil treffe jorden => mer oppheting. Men joda polare strøk er for kalde til beboelse, eg ser den. Men er laser og mikrobølger svaret på mellomlang sikt ?
 5. Nei ! Neppe. Europeere kan jo sendes over dammen med charter/privatfly for å arbeide, og ja lære. Har vært gjort i flere titals år. FLO sine høgst betrodde ekstravaganse er langt mer en ATV og skærgårdsjepp på sommerstedet. https://www.youtube.com/watch?v=HS-1kybb8oE
 6. Er det noen som kan gi meg et vetig svar på hvorfor F-16 har blitt bygget i flere land, er det Toll eller Effektivitet. Eller et behov for papirproduksjon ? https://www.youtube.com/watch?v=iH7W6aIS1BE
 7. Eg har reknet på det, linken under viser en forekomst som gir nok rustfritt og lett matriale til en sykkel til hvær av Jordens innebyggere. Kommer selvsagt i tilleg til 6 000 på Nordskog som vi ikke greide/kunne sendes til afrika, selv om det vart dyrere å skrape. Marinelyst tomten til ARK, litt av samme greia. ref: https://www.tu.no/artikler/norge-kan-bli-titanlandet-i-europa-na-starter-arbeidet-med-den-omstridte-og-unike-gruva/484396 Problem løst.
 8. Tennsats kan lages med fyrstikker, så det er vertfall farlig. Det er også et 9 volts batteri, litt vatn, salt eller sitronsaft, et par gamle mynter og noen rørdeler (trykkammer). Kansje bare et mobil-telefon-batteri og en tung «spikermatte» i et rør ville gjort susen. Huhh, så moro fysisk kjemi må være. Kunne vært artig å se hva som skjer med så mykje satelitt - skrot som vi har i verdensrommet, som kan reflektere strålene. Vel om 10 000 år er vi her neppe lenger, skal godt gjøres om vi er her i år 3 000 (skal vi gi det 10% tjangs ?). Så det er bare å prøve ut forskjellig så vi ikke tror utviklingen er stoppet opp, men husk for all del å lage gode underholdningsprogrammer om det. Selv sakner eg kostnadsoverslag i artiklen, NASA er bra på å rekne så dette forundrer meg litt. Men joda debatten om hva som er best miljømessig av plast eller papirposer gjentar seg hvært 10 år. Vertfall 9 av 10 nyheter er gammelt nytt eller bare en ørliten ubetydlig modifikasjon, ja for å få vist reklame. Og snart vet vi vel om batteri - biler er «0 - utslepsbiler» (betinger at CO2 er en lokal hendelse), om rapportene ikke blir hemligstemplet fortløpende da. Det produseres jo rapporter over en lav sko, og media trykker dem alle. Skal tro hvordan det går med hybelhus byggingen i osloet, 12 000 manglet hybel i 2019 og taper tid og må flytte seg over lange avstander. Ahh, gjør ikke noe vi har «0 - utslepps-bil», og snart kommer ny E18. Slik har det vært siste 50 år, T^3 (Ting Tar Tid). Og man skal ikke se bort fra at bare hybelmangel utgjør like mye som alle vindmøllene vi har bygd i energisløsing. Man kan si det slik, AI og regneark hjelper ikke om vetet og evnen mangler (kalt kompetanse i senere tid). Stole på neste generasjon neppe ; Det var jo slik også i forrige, dei nye sprader rund i hullete bukser, som også er syrevasket. Og klarer således å maxe utsleppen hva angår benklær, skofronten er ikke stort bedre. Utredninger og raportskrivning er den nye olja, ingen tvil om det. Ref: https://www.nyteknik.se/premium/bergstrom-det-ser-vetenskapligt-ut-men-ar-bara-bullshit-7011225
 9. Differansen på en lastebil er fra ca 10 tonn til 25 tonn (150% økning /differanse, og henger kommer i tillegg), på en litt stor batteribil 2 tonn til 2,5 tonn (25% øknung, og ja som regel uten henger / taklast, men med måkevinger). Her et podkastforum med 1/3 Kvinner, det går framåt: https://www.nyteknik.se/podcast/
 10. Og Du har selvfølgelig tro på at alle lastebil sjåfører regulerer lufttrykket flere ganger daglig, ja og så bussjåførene da og fly. Om vi nu sier Citroën sitt system koster 5 000,- ekstra, så tjenes jo det innatt ved første service, ikke for verkstedet men for Demses.
 11. Nåja, Du prøver å prate til bølingen. Selv Schwarzenegger hadde problemer med modulbasert fylling av carbon tanken til andre, selv om han hadde atomreaktor lignende greier selv.
 12. Større aktører vil nok avgjøre hva som skjer i løpet av 5 - 10 år, som er et kort tidsperspektiv. Som til dømes Amazon, med bilbestilling på rundt 40 000 millioner kroner, og dei som skal drive autonom - kollektivtrafikk med noe større ordrer. https://www.tu.no/artikler/100-000-elbiler-amazon-sjef-jeff-bezos-star-bak-verdens-storste-elbil-bestilling/474646 Vi nordmenn uten kultur for bilbygging, en skrantende små - båt - produksjon og liten befolkning får vel bare stille oss litt bak i køen. Vi får leve av økte tomtepriser i osloet, badmoduler fra sverige og grusing av veger til vindmølleparker.
 13. Blybatteri har netto restverdi etter bruk og det har vel litium batteriene også. Tror god merking av hva det er vil være tilstrekkelig, bare se på «Finn.no». Eg var off - grid for 20 år siden i 4 år med blybatterier, litt brukte Litium greier er jo langt betre. Men joda, Du har helt rett i at for å slippe å betale ved salg av nybil må standarer komme og følges. Man kunne gjøre som for husholdningsavfall, gebyr ved feilsortering (ikke følging av stander) og 3 000,- i året i søppelavgift, og unntak om betre løysing vart sansynliggjort. Og «bilindustrien» er ikke fremmed for gebyrer ved litt kildesortering. Jfr denne faktura på kroner 395,61 (på øret) for litt bremseskiver, oljen får dei jo betaling for.
 14. Er overhodet ikkje ueinig, men stusset litt over «den helhetlige funksjonen» til bilen. Når det gjeld batteri - lykter eller «0 - utslips» lykter som noen vil kalle dem er det slik at AA batterier ikke er til hinder i 99% av tilfellene, selv mobiltelefoner kan ha lett utskiftbare batterier. Eneste hinderet er at man vil selge en telefon som er 1 - 2 millimeter tynnere, sier man. Der er ingenting som hindrer foreksempel en lastebil å skifte conteiner, dekk eller redskap forran og bak, så er det også for forstilling og bakstilling til person biler som er festet i 4 punkt (i prinsippet et for mykje) som kan inneholde også batteri (under gulvet er jo en dårlig løysing, tross alt). Med autonome - fraktalternativer vil nok hele bilen stå til lading om man ikke får batteribyte, den vesle tiden det tar. Foreksempel ; kjøring i 3 timer, automatisert ettersyn, vask og «sakte» lading til 80% på 30 minutt. Er bare å vente 5 år, max 10 så har mykje endret seg. Og dei som ikkje følger med ; to tette og bort med dem.
 15. Einig, folketallet i norge kan bare gå nedover, for da trengst det ikke å bygges nye hytter på fjellet, barnehagedekningen blir bra og lærer og hybel - bolig mangel blir redusert. Det har jo vært et økende problem i 50 år. Oslo blir vel litt forgubbet etter hvært, blir som et stor Bærum. Men hvorfor ikke, det gir korte avstander (gang og sykkel avstand, og bønder kan feie gater) for heimesykepleien fra oslo - øst som skal sette «klyx» og til caffe. Skål for MDG og Høgre. Og oljefondet går ikke tomt under utfasingen av «eldrebølgen». Og til dere kvinnlige «influensere», moteblader og skaphomofile, orienter Dere litt mer om mulige yrkesval og påvirk Kvinner til å velge ingienør, lege, advokat og finans utdanning. Få Kvinner til å bruke / nytte sine studiepoeng, det er viktigere en nok en artikkel om bleking, tatooveringer, ringer i øre, nese og navle, hår og fillers.
 16. Å ha noe å klage over er en levekårsfordel..! Utgjør over 50% av nyheter og eksponering osv, så ja Kvinnene har det Godt så lenge dei ikke frys og sulter. Selv synest eg det var litt kalt på det kaldeste, og til sommeren blir det vel for hett igjenn, en uke eller to.
 17. Vist pokker,...snakk om tabbe. Dette betyr at eg ville måtte leige et «lobby - byrå» for enten å få vogntog - takstene ned eller personbil - takstene opp (gjerne begge deler) for å få en forsvarlig drift og næringsveg. Ahh, kan bli gullkantet dette, er kun snakk om å ha rett strategi og svele kan jo steikes på en primus. Det er vertfall betryggende og greit å se at forskning og studier av hva som er best for miljøet er komt et stykke. ref. https://tv.nrk.no/serie/folkeopplysningen/2018/KMTE51001118/avspiller Og Sverige holder på med sine studier. ref. https://www.nyteknik.se/podcast/ania-obminska-vilken-barkasse-ar-bast-for-miljon-6989669 Bære kraft og miljø er sentralt, også i Davås og i avtaleverk. Så finner man ut dette med plastposer (syretest) kan man gå videre og finne ut hvilken type bil som er best. Men hvorfor spring ungdomen rundt i hullete syrevaskede bommulsbukser, er det for å ungå avgift på «plastbukser» (polyester ol). Eller gjelder det bare å være kul, et influenser (reklame og kjøpepress inntekter) og statusjag (sosial - kapital). Få en tube «Sikaflex» inn i sløyden eller heimstadlæra og lim på noen bøter......, etter hvært som dei oppstår. Og arbeidsklær er arbeidsklær og søndagsklær til festligheter.
 18. Joda, ser den. Dog brukte eg denne grafen, som Eremittusene la ut: Er Dei ikke til å stole på, kommer med tilpasset statestikk ? Og gratis Svele får jo alle Gode kunder, alt teller.
 19. Huuhh.... Veit kva eg ville gjort om eg hadde lastebillappen og bodde ved siden av et fergeleie :
 20. Hmmm...... Om man har atomkraftverket 500 meter inne i fjellet vil det jo være en «fullgod geotermisk kilde», og dei kan ha dusinvis. Smelter det ned, lukk tunellen og lag en ny. Hvem gidd ikke å labbe 500 meter og ha en sikker, godt betalt jobb ?
 21. Nedkortet ref, og Aldeles einig i det som står att. Design og merkevare er i en særstilling, «direkte kopier» / fremstå som orginalvare går jo ikke and. LEGO må få være LEGO og apple, apple, og Stressless, Stressles. Se på dei som produserer «hyperbiler» i serier på 100 og går i +, selvsagt er utviklingskostnader bagateller i forhold til å bygge en stor - fabrikk for høgvolumproduksjon. Joda, patenter burde ikke vare mer en 10 år slik eg ser det, og medesiner selvsagt ikke lenger en ting som i dag. Og oljer som «Mobil 1» må jo få lov å reklamere alt dei vil for å øke prisen med 4 gangeren i forhold til andre oljer av tilsvarendes kvalitet, men nei så ideot er eg ikkje ennå at eg bit på overfor standervarer (har jo 4 gangeren dei som sel til 1/4 del av prisen). Huuhh, har selv solgt både såpe og omega - 3, joda gode marginer men tungsolgt (den jobben dugde eg ikke til). Men om noen måtte lure: Skulle eg ha en batteribil var Citroën sin den første eg ville prøvt. Joda sett etter at det var slik noenlunde oppunder som eg forventer, og forsikret meg om at mykje kan repareres med noen deler, en ølkasse som rampe og et nøkkelsett. LEGO, blir ikke kjøpt noe som likner, ikke fan om eg vil gi bort eller ha selv noe selv som ikke har en viss integritet og sjel, litt dyrere for god kvalitet. Dette selv om eg ikke fikk snakke med utviklerne i Billund da eg var nedom i 2014, eg fikk jo syklet (i flatt lende), slurpet noe vin til overkommelig pris, prøvt fyllearesten og sosialisert litt med dansker av alle slag. Og ja apple, enkelt og greit til en OK pris, og andre oprativsystem kan kjøres virituelt uten for mykje plunder. Joda, man må betale litt for å oppdatere lisenser, og vertfall ved maskinbyte. Eg er for gammel, for lite interessert og blitt noe treg i knollen. Blir litt som om gass og brems byter plass, noe som ville krevet tilvenning nok en gang.
 22. Eg tror konseptet er helt feil, nytte / kost og volum blir for lite. Hva med å nytte over 100 år gammel teknikk i kombinasjon med dagens batterier og eksisterende infrastruktur. Og gå for noe der kan vere et fleksibelt høgvolum substitutt; for over 4 000 nye bobiler vi kjøper i norge pr år og noen av dei 600 000 fritidsbåter vi har med et snittforbruk på over 400 liter bensin. Joda, utlandet eksisterer, og snart har vi batterifabrikker, mens Hydro Aluminium og møbel / inventar produsenter går fløyten. For en Kultur-miss-ære. ref: Ref: https://www.dn.no/d2/arkitektur/hytte/mikrohus/hyttemarkedet/med-denne-hytta-kan-du-vakne-ved-sjoen-og-sovne-pa-fjellet/2-1-962445
 23. Man må ikke kjøpe ! Bare gi det et par år...., se hva som er. Hva Du treng. Forandring går sakte. ref: Ser Dere batterifantaster / «0- utslippere» og andre at eg er litt feig ?
 24. Tror nok der kommer gode «internett - motorer» som sammenligner godt hva man får for pengene hos ethvert merke fortløpende. Med tester og referanser, og ja et lass med reklame selvfølgelig, det ligg i sakens natur. Selv kjøper eg olje hos Biltema for 75 kroner literen, for det hjelper da lite å få 15% hos «bil» forhandler / verksted som en «God» kunde når prisen starter på gode 300,- for samme oljekvalitet. Selv pakningen som følger med til mange oljefilterinnsatser blir spesifisert på faktura med kroner 15,49 + MVA, og joda med 10-15% rabatt.
×
×
 • Create New...