Jump to content

Borger___

Medlemmer
 • Content Count

  1140
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

120 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har snakket med noen andre på jobb, fått vite litt mer om kandidaten og forstår litt bedre hvorfor vedkommende ble ansatt. Så jeg lar det ligge. Forøvrig så ble utlysningen laget før jeg startet, selv om den ikke ble oublisert før etter jeg hadde startet.
 2. Godt poeng, men det hun sa på telefonen hvertfall var at det var snakk om "erfaring" , noe jeg finner merkelig da jobb utlysningen fokuserer mer på personlig egnethet kontra bransjeerfaring. Det er en liten kommunal enhet, usikker på om det er noen tillitsvalgt men jeg skal vurdere å ta en prat med noen der. Det som også gjør det vanskelig er at jeg jo i utgangspunktet har et veldig godt forhold til lederne.
 3. Ok, da er vi enig om at jeg som vikar ikke har fortrinnsrett. Da står vi igjen med hvem som er best kvalifisert basert på totalvurdering. Noe som slik jeg ser det, blir et definisjonsspørsmål. Hvem er best kvalifisert da, en som har flere års erfaring fra en annen helse plass og kanskje helsefaglig utdannelse, eller en som ikke har det MEN som faktisk jobber der daglig og er godt innarbeidet og fungerer veldig bra (og i tillegg scorer bra på flere andre momenter i utlysningen som går på personlig egnethet)?
 4. Hva tenker du på da, at hvis jeg (intern) hadde vunnet, så hadde det vært vanskelig for den andre å vunnet frem i evt klagesak? Du skriver at man gjerne ansetter noen med rett kompetanse, erfaring fra sektoren og at man er kjent med at personen fungerer i arbeidsmiljøet. Jeg vil si at en annen person (som jeg tipper fikk jobben) scorer best på de 2 første, men på den siste er det jo umulig at en utenfra kan score på da han/hun ikke jobber der (jeg forutsetter at denne personen ikke har jobbet der før) så den scorer jo jeg best på. Hvordan burde en slik situasjon vurderes i tråd med kommunale retningslinjer for ansettelse? Jeg vil gjette på den andre har mer bakgrunn med helse- og omsorg arbeid (kanskje helsefaglig utdannelse i bunn) MEN skal det trumfe noen som faktisk jobber der? Jeg har funnet frem stillingsannonsen og lest den flere ganger og sliter fortsatt med å forstå. Jeg ER kvalifisert, og scorer egentlig på samtlige punkter MEN jeg vil tippe den som fikk jobben har mer bakgrunn fra helse enn meg. Ellers er det masse personlige og andre egenskaper de etterspør som jeg også scorer veldig bra på. Men viktigste av alt, jeg ER allerede i jobb der, ferdig med opplæring og det fungerer bra. Jeg kunne skjønt det hvis medesinkompetanse var et ønsket krav, men det er det ikke behov for der. Jeg kunne også skjønt det hvis grunnen er at de «forventer» at jeg ikke blir der lenge siden jeg har helt annen utdanning og bakgrunn, men har de lov til det? Legger ved de kvalifikasjonskravene som var oppgitt under. Jeg sliter fortsatt med å skjønne utfallet, og hva «loven» sier om hvem som burde fått denne jobben… Kvalifikasjonskrav Bakgrunn fra arbeid med helse- og omsorgsarbeid Annen formell kompetanse kan bli vurdert Førerkort klasse B Gode IKT kunnskaper, slik at du kan bidra med å spre de gode tilbudene og skape positiv blest rundt arrangementene våre.
 5. Usikker på om denne hører hjemme i JUSS men jeg prøver. Jeg har vært i et jobb vikariat i kommunal helse sektor en liten stund. Når jeg begynte var det snakk om at det skulle lyses ut en 40% fast stilling på samme plass. Jeg kom fort godt i gang i denne jobben og trivdes, og valgte derfor å søke på den utlyste 40% stillingen. Etter noen dager ble jeg innkalt til intervju. Fikk etterhvert beskjed om at noen andre hadde fått jobben pga. erfaring. (Jeg har ikke helsefaglig bakgrunn men på denne plassen virker det som personlig egnethet er viktigst og det er ikke behov for medisinkompetanse). Jeg synes det er merkelig at de velger å gi denne stillingen til noen andre, når jeg allerede jobber der og det fungerer bra, og i tillegg har ytret ønske om å få jobbe så mye som mulig. Derfor lurer jeg på: Er de pålagt å gi jobben til noen med mer passende bakgrunn dvs helsefaglig kompetanse (og ansiennitet) uavhengig av hvor mye de måtte ønske å gi den til meg? Eller kunne de valgt å gitt den til meg hvis de ønsket det?
 6. Interessant tråd, men jeg savner fortsatt en diskusjon om bakteppet. Hva fikk begret til å "renne over" for AA? Antar de fleste er med på at AA egentlig ikke er rasist, derfor må det jo ligge noe til grunn for hans uttalelser. Og var hendelsesforløpet nøyaktig slik det skisseres av fornærmede, eller er det noe som ikke blir nevnt? Mitt inntrykk av AA er at han er direkte og hvis han har "sett seg lei" av noe/noen som han finner irriterende, så kommer det frem på "fylla" (ref. de tekstmeldingene til Ørjan Burøe for noen år tilbake). Så hvem er denne damen egentlig? Bare begrepet "samfunnsdebattant" gjør at jeg får en sterk følelse av at det ikke er HELT uten grunn at det ble en form for munnhuggeri på den uteplassen. Legger ved noen screenshots av div. kommentarer på facebook (jeg har lest altfor mange i denne saken fra forskjellige nyhetsposter) som jeg mener bringer litt substans i debatten. Så jeg drister meg til å spørre: Burde en frittalende dame som henne tåle at andre er frittalende? Er det greit å si "fuck listhaug, fuck politiet" og kalle andre rasister (selv om de ikke er rasister) men ikke greit å si "er ikke du for mørkhudet til å være her" ?
 7. Godt innspill, virker logisk. Han nekter jo for alt. Håper det kommer en sesong 2 av den serien, her er det mye mer å grave i. Den saken med "Nordlands-mafiaen" har jeg lyst å høre mer om
 8. Jeg har vanskelig for å tro at det var oppmuntring fra ledelse, men heller at han ikke ble fulgt opp på noe særlig måte. Og så lenge resultater ble levert, så tipper jeg de valgte å blande seg minst mulig. Hvilken informasjon sikter du til? Jeg tror han både løy, kombinert med at de aldri stilte noe særlig spørsmål til det han drev med. Syns det er merkelig at han angivelig ikke skal ha nevnt et eneste navn fra ledelsen, hvis det er slik at han virkelig er blitt "kastet under bussen" . Får du 21 år i hans alder, så er det kroken på døra og da har du ingenting å tape..
 9. For mitt bedkommende blir 7 mil akkurat litt knapt, da pendlingsavstand tur/retur er ca. 7 mil. Så hadde vært greit med noe som gikk litt lengre på vinterstid, hvis jeg skulle vurdere eldre Leaf. Hvilken batteripakke var det du hadde, og hva blir neste hakk opp?
 10. Mulig han mente at han (i min situasjon) ville kjøpt en eldre Leaf for å ta unna jobb kjøring. Det er et interessant poeng, man får gammel Leaf til 60-70K som har under 100.000km på telleren (den frem til 2018 mod. som har et litt spesielt utsende). Men så begynner man kanskje å tenke om man kanskje likegreit skulle gå permanent over til elbil, siden man betaler ganske mye i bompenger også. Da vil man gjerne ha den siste Leaf, fra 2018 (facelift) og da er vi på rundt 200K. Men da er veien "kort" (100.000,- til) igjen opp til Peugeot e-2008 og da blir det vel så dyrt at man like gjerne dropper hele greia å fortsetter å kjøre Diesel og betale bompenger og avgifter i hytt å pine.. Edit: Skal jeg vurdere elbil i prisklassen rundt 300K så skal jeg se nærmere på MG5 Electric, den ser ut til å ha det største bagasjerommet og er vel eneste el som ligner en stasjonsvogn.
 11. Dømt på feil grunnlag, hvilket grunnlag er det da? Man kan mene mye om Cappelens troverdighet, men i denne saken ble jo Cappelen trodd pga. at det han sier stemmer bra med politiets etterforskning og teorier. Ikke som i VK saken, der de egentlig ikke hadde så mye annet enn JHAs vitnemål + et brennende ønske om å få VK dømt. Forøvrig enig i at 21 år var drøyt, virker som det skal statueres et eksempel. Det jeg savner i Erik Jensen saken er flere navn i politiet, må jo være flere som ikke har gjort jobben sin på rett måte (var det feks. ingen som hadde ansvaret med å følge opp Jensen og det han drev med?)
 12. Vurderer å bytte bil, men er usikker om besparelsen er bra nok til at det forsvarter å kjøpe elbil. Trodde det skulle være en no-brainer siden det er en halvtimes kjøring til jobb, men etter nærmere kalkulering så blir jo Diesel kosten "kun" ca. 2500,-/mnd på 25,-/literen og ca. 0,5 på mila. Det er jo ikke så voldsomt mye som jeg trodde. Men kan jo også "lease" en Nissan Leaf til 2500,-/mnd. Har lyst å høre litt argumenter for elbil..
 13. Usikker på hva du mener? Det er snakk om å bytte en billig diesel bil mot 1 elbil.. El bil + ladestasjon osv. blir å koste en del mer en hva salg av Diesel bil vil innbringe, men slik jeg ser det nå blir "drivstiff" kostnad ca. 1/3 billigere.. Var det jeg tenkte først, men er usikker nå, regnet meg frem til at besparelsen "kun" blir 1/3 av Diesel kostnad. Så kommer evt. renter og avdrag på billån. Men må vel innkalkulere at man kan selge el-bilen også etter noen år..
×
×
 • Create New...