Jump to content

Borger___

Medlemmer
 • Content Count

  1012
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

88 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hva mener du er den optimale fond komboen? Under er mine fond. Mer samfunnsansvar ser ut til å være vinneren med kjappest recovery. Vurderer å selge ned på Miljø og Eiendom, da disse falt mest. Usikker på hvilket fond jeg evt. skulle byttet ut, og om jeg skulle gått inn med en valuta sikret variant av global index (tror det kan være lurt å ha både sikret og usikret i disse dager). Kom gjerne med innspill, og hva ditt favoritt fond er om dagen. DNB Miljøinvest-17,64 % FIRST Nordisk Eiendom-15,99 % KLP Aksje Global Indeks-4,65 % KLP AksjeFremvoksende Markeder-8,15 % KLP AksjeGlobal Mer Samfunnsansvar-2,35 %
 2. Hva gjør selv da, bytter til sikret? Eller kanskje litt sikret og litt usikret? Usikker selv, magefølelsen sier jo at krona holder seg på dette som ny normal til "corona" er over, og styrker seg etterhvert..
 3. Bytter dere til valutasikret fond nå? Hører mange, selv de erfarne sier de nå for første gang har byttet. Hvilke fond isåfall? Jeg har KLP fra før, men synes det valutasikrede er dyrt og noe svak avkastning siste 5 år..
 4. Utsatt skatt, er det fordi FRO ikke kan handles på ASK eller? Hvor har du dette med 50% utbytte fra? Kan du forklare begrepene: skrubbereffekt, og VSLFO?
 5. Er du inne i tank da? Tenker om Frontline? Eller bransjen generelt? Tank må jo få en "eksplosjon" nå når korona-situasjonen har roet seg?
 6. Noen med formening om hvorfor HUNTER GROUP er kjøpsanbefaling i disse dager? De tjener jo ikke penger: https://prnt.sc/rntwm9 (?)
 7. @Nimrad: Kun index IV som er sikret, ikke de andre? Hva skulle argumentet være for å sitte i et "ikke sikret" fond for tida? Dumt å gå ut med tap, og inn i annet sikret fond som har høyere forvaltningsgebyr pga. valutasikring? Også litt nysgjerrig på hva grunnen til at du ikke har så mye i fond er, og hvor du ellers ligger inne hvis det ikke er aksjefond?
 8. Veldig interessant akkurat nå. @Nimrad Har du selv usikrede fond som har sunket i verdi i det siste? Ville du vurdert å gått ut av disse, og inn i valuta sikrede fond nå? (hvor ser man om et fond er valuta sikret eller ikke forrresten?)
 9. Noen sider på nett som viser (og gjerne sammenligner) historisk utvikling på fond, aktive såvel som passive? Noen apper (ala aksjeappen til Apple) som lar deg følge med på fond?
 10. Lurte på hvilket spesifikt fond du tenkte på, og om noen har samtlige av de 3 selskapene jeg nevnte over?
 11. Jeg tror faktisk at jeg kastet de tomme CD platene under flyttinga i fjor, ettersom de hadde ligget i 15 år uten å bli brukt 😅 Er det ikke andre måter å gjøre dette på uten å involvere CD, må vel finnes noe man bare kan laste ned?
 12. Jeg bruke shareville, skal teste tekinvestor, twitter er jeg ikke på, men er vel ikke så mye analyser der? Prøvd å se litt på morningstar, syns grensesnittet er sånn passe. Har du noen spesielle tall ser du på når du analyserer via feks. morningstar? Nøkkeltall? Annet?
 13. Tenker på da? Noen som har Yara, Mowi, Equnord osv.?
 14. Savner en kortfattet oppsummering over begreper og elementer i Aksje og økonomi verden, som feks. kronekursen (hvordan den påvirkes og hva det har å si for økonomien), samme med oljeprisen. Hvilke momenter er det viktig å følge med på, vurdere og sette seg inn i, når man skal investere, feks. enkelte nøkkeltall i regnskap osv. Til slutt, gode tips til brukervennlige nettsider med røddige oversikter over tall, nyheter og analyser når man vurderer en investering?
 15. Vedr. den første linken, så står det at det kjører på 2012 og nyere, min er midt-2011.. Vedr. den andre linken, aldri hørt om dette, noe du anbefaler?
×
×
 • Create New...