Jump to content

Borger___

Medlemmer
 • Content Count

  1037
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

88 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har akkurat byttet skjerm for første gang - iphone6s. Gikk greit men slet med å få både av (og på) en del skruer (skjønte ikke hvorfor noen var litt lengre enn andre, som igjen var veldig kort (?) trodde først de var knekt) Men i allefall, var et par skruer som ikke ble festet på den metalplaten (se bilde) men trodde ikke det skulle ha noe å si. Når jeg tester telefonen så blir det hvitt når man trykker på skjermen øverst i kanten, og det forplanter seg videre bortover kanten jo mer man trykker. Dette er jo egen plate bak skjermen som er fabrikkfestet, så dette skal vel ikke ha med de 2 skruene jeg ikke fikk festet å gjøre? Noen som har innspill?
 2. -Lakseaksjer- Flere lakseaksjer virker lavt priset om dagen. Hvilket firma er din favoritt og hva er de viktigste grunnene? (Mowi, GSF, Salmar, Bakkafrost osv)
 3. Har Apple mail som default mail program, og det har alltid vært slik at når jeg trykker på en hyperlink epost adresse så åpnes mail programmet. Men nå åpner den heller gmail i nettleseren (Chrome). Noen som vet hvordan jeg kan gå det tilbake slik det var før, at alle mailer åpnes i Apple mail?
 4. Sliter med å forstå dette, aldri opplevd lignende heller. Mailene åpner seg fortsatt i nettleser gmail, enda jeg har logget av der, og til tross for at jeg har valgt mac mail som standard.. Skjønner heller ikke dette med at mailene ikke lar seg slette. Antok det var mulig å gjøre noe via innstillinger (remove copys/deleted mails eller noe) men finner ikke ut hvordan..
 5. @Svein M Bruker du mail programmet på macen? Altså Apple sitt mail program? Det må være en innstilling der en plass, men jeg finner ikke noe mail-kontoer og innstillingene der (?) Syns det er merkelig siden det er en IMAP konto.. Nå har jeg også fått et nytt problem: Før når jeg trykte på en epost adresse link via web, så åpnet det seg ny mail i Apple mail, men nå åpner det seg heller i gmail nettleser, noe jeg ikke ønsker. Prøvde å logge meg av gmail i nettleser, men hjalp ikke.. Hva kan dette komme av?
 6. Har gmail konto knyttet opp mot mac mail. I det siste har jeg opplevd at det ikke går ann å slette mailer, de kommer bare tilbake. Prøvde å tømme papirkurv uten at det hjalp. Hva skjer, noen som vet?
 7. Da er vi 2, har penger som skal inn og planen var amerikansk gaming og tek, primert i form av ETFer. Begynte for halvannen uke siden å lete, og har hatt 10 ETFer jeg har fulgt med. Men de har steget så mye i det siste, og fortsatte bare å stige etter Q rapportene i forrige uke, så da klarte jeg ikke gå inn. Er relativt ny på både aksjer og fond, men hvis det er en ting jeg har helt vegring mot, så er det å gå inn "på topp", spesielt siden vi nettopp har hatt et kjempekrakk. Da ville jeg bare irritert meg over at jeg ikke kom meg inn før. Så slo meg litt til ro med at det kanskje ble ny dupp i nær fremtid, eller senest til høsten. Men nå er jeg usikker igjen. Ser forøvrig at mange av disse hadde en kortvarig dupp 4 Mai, vet du hva det kom av forresten?
 8. Hva tenker du om denne da? https://finansavisen.no/nyheter/finans/2020/04/29/7522617/verdens-rikeste-investorer-venter-med-a-kjope-til-markedene-har-falt-enda-mer . Hva tenker du er effekten av disse "bobletendensene" i USA du refererer til? Tror du det kommer en dupp i det som har steget mye i det siste, eksempelvis TEK?
 9. Erfaringer med noen av disse? Kom gjerne med innspill. Pros/cons. Hvem er feks. enklest content editor? Muligheter for integrasjon av booking plugin?
 10. Har også sittet på gjerde en stund, klar for å investere i amerikanske aksjer, ventet på en "dupp" som jeg trodde vi skulle få denne uken men nå er jeg veldig usikker på om den i det hele tatt vil komme og det stresser meg litt. Jeg tenker spesielt på tek aksjer. Hva skal til for at disse skal falle nå egentlig, siden mye tek får en ekstra oppsving pga. hjemmekarantene (?) https://finansavisen.no/nyheter/bors/2020/04/30/7522939/analytiker-forskrekket-av-borsoppgangen-det-er-knapt-til-a-tro En annen ting jeg ikke helt skjønner er hvorfor ikke et tek fond har samme stigningskurve som enkelt aksjene, når hvertfall 8 av de 10 største postene er selskaper som har skutt i været etter q1 tall ble lagt frem denne uken. Bildet er fra en tek/finans ETF jeg følger med på.
 11. Trodde dette skulle være en enkel sak. Søkte "skjermsparer" på iphone men ikke noe konkret treff. Fant så denne: https://komputer.no/telefon/android-telefon/unnga-at-mobilskjermen-gar-i-svart , men finner ikke noe "automatisk lås" der. Noen som har tips? Slik unngår du at iPhone går i svart Har du en iPhone, kan det være litt vanskeligere å holde liv i skjermen. Her viser vi hvordan du gjør det. Gå til Innstillinger på iPhone. Trykk nå på Skjerm og lysstyrke. Deretter skal du trykke på Automatisk lås. Her kan du velge hvor lenge du vil at skjermen skal være aktiv. OBS: Vær oppmerksom på at telefonen bruker en del mer strøm når skjermen er på og at noen skjermer ikke har godt av å være påslått i lange perioder om gangen.
 12. Man forventer vel en del nedgang i resultater for de fleste nå når Q1 tallene legges frem, og mange spår jo at det er når Q2 tallene kommer at man virkelig får se "skadene" etter corona outbreaken. Tror du ikke dette reflekteres i aksjekurs? Hva ville du gjort da, hvis du fikk et beløp du måtte investere, gått inn nå eller avventet?
 13. Amerikanske aksjer - nedgang i vente? Ser på noen ETFer innen tek, gaming etc. Er det andre som nylig har gått inn amerikanske ETFer? Er det nærliggende å tro at markedet faller denne uken etter at gigantene har lagt frem Q1 tall (der jeg vil anta det kan være en del nedgang etter krakk), og at det derfor kan være greit å kanskje avvente litt? Hva sier folk som har vært i gamet en stund?
 14. Litt usikker på om du snakker om kjøp/salg eller bytt i første avsnitt her (?) men Sbanken sier i alle fall at det er lurere å velge "bytt" fremfor kjøpe og selge i 2 runder (se har altså en "bytt" funksjon, vet ikke om alle har det)
 15. Når settes egentlig kursen? I Sbanken sier de det tar 2-7 dager å bytte fond, betyr det at man risikerer at den reelle kursen ligger (worst case scenario) 7 dager frem i tid..?
×
×
 • Create New...