Jump to content

Borger___

Medlemmer
 • Content Count

  1106
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

114 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ditt innlegg var helt on-point, mange tenker nok i samme bane men gidder ikke skrive for at det da fort virker som at man sympatiserer med overgrep mot barn. Men folk som 0laf og Pallehysa vil aldri gi seg med "korsfest Viggo" kampen, når de nå begynner å innse at kampen mot at han var/er skyldig i baneheia drapene er tapt, da skifter de bare over til at han skal korsfestes for den forrige saken. Med et slikt bakteppe er det lett for mange å bare hate han uansett. Det hadde ikke spilt noen rolle om det dukket opp videobevis på at VK satt i bua da drapene skjedde, han vil for mange være "norges mest fohatte mann" uansett. De skjønner ikke at dette handler om så mye mer, som foreksempel rettsikkerhet og tilliten til norsk politi. Og ikke minst belastningen til de pårørende de siste 20 årene.
 2. "VOLDTOK et BARN" Det er nettopp slike kommentarer som som maner fram mobben, slik at han mest sannsynlig aldri kommer til å få fred (tross 20 år i fengsel for en ugjerning han aldri begikk). Det var vel heller mer "upassende seksuelt motivert oppførsel". I tillegg var han et barn selv. (Støtter selvsagt ikke handlingen, men det burde være en vesentlig forskjell, og å drive å rope at dette var synonymt med VOLDTEKT skaper etter min mening mest sannsynlig et ganske feil bilde i hode på folk mtp hva han egentlig har gjort).
 3. Den var tynn. Selvsagt har han noe å tape, bla. har han vel helt sikkert løyet til familien også om dette. Jeg kan ikke tenke meg noe annet enn at en slik "hemmelighet" er noe alle ville tatt med seg i graven.
 4. Blir mye lange svar og ulike begreper i denne tråden, og for oss som ikke har lab. teknisk kompetanse kan det være vanskelig å henge med. La oss "dumme ned" språket litt, og ta noen forutsetninger. Tror det aller fleste kan være enig om at det ikke kan ha vært noen andre sammen med JHA, var de 2 personer med på dette så var VK den ene, slik at spm. da blir: Hvor stor er sjansen for at det var 2 menn med på ugjerningen? @0laf du skriver at dette DNA sporet fra endetarmsåpningen trolig kommer fra en sædcelle, kan du utdype dette, hvor trolig er det? (prøv å forfatt i korte trekk). En annen ting: Hvis det uansett er DNA funn (uavhengig om det er fra sædcelle eller annen celle) i en endetarmsåpning, hvor stor er muligheten for at noe slikt kan oppstå uten at det har vært voldtekt? Om noen har argumenter for at det er lite sannsynlig at det var 2 gjerningsmenn, tross disse funnene, kom med dem.
 5. Nederst på side 48 fra dommen står det at det er funnet DNA i endetarmsåpningen til den ene jenta som IKKE er forenelig med JHA. Hva er dette snakk om, det er vel neppe sæd funn, da hadde vel saken vært en helt annen? Og hvis det ikke er det, hva slags funn er det da? (har tidligere lest om mulig forurensing osv. men det var vel gjerne rettet mot åstedet generelt trodde jeg, ikke i endetarmsåpningen til en av jentene?)
 6. Sliter med overføring, minnekort leseren tok kvelden og jeg har ikke usb eller minnekort leser på macbooken. Tenkte jeg skulle gjøre en innsats å prøve å få wifi overføring i gang, men får denne feilemeldingen: "Image Database File error. Recover? Required time: 00:01:09". Tør ikke trykke enter, tror det var det som forårsaket at forrige minnekort ble ødelagt. Noen med erfaringer?
 7. Er det mulig å hente noe fradrag på firma kjøring med privat bil i et ENK hvis man ikke har ført kjøredagbok? I følge skatteetaten, slik jeg tolker det, skal det være muligheter i form at at lengden fastsettes med skjønn, men finner ingen utdypende info om dette: "Hvis du ikke har ført kjørebok, fastsettes lengden ved skjønn" (kilde: https://www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/skatt/skattemelding-naringsdrivende/fradrag/fradragsveiviser-for-enk/fradrag-for-bruk-av-bil-i-naring/privat-bil-i-naring/mindre-enn-6000-km-i-naring/) Hvordan kan jeg enklest mulig få noe fradrag for kjøring og/eller kostnader for privat bil som er delvis brukt til næring i ENK, hvis jeg ikke har ført dagbok men bare vet ca. hvor mye jeg har kjørt? (har dog kvittering på service/bilkostnad).
 8. Ja, eller var vel 1850,- per år. Hva med kjøregodtgjørelse i ENK da? Finnes det ikke noe standardfradrag her, slik som med hjemmekontor? I følge skatteetaten, slik jeg tolker det, skal det være muligheter i form at at lengden fastsettes med skjønn, men finner ingen utdypende info om dette: "Hvis du ikke har ført kjørebok, fastsettes lengden ved skjønn" (kilde: https://www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/skatt/skattemelding-naringsdrivende/fradrag/fradragsveiviser-for-enk/fradrag-for-bruk-av-bil-i-naring/privat-bil-i-naring/mindre-enn-6000-km-i-naring/) Hvordan kan jeg enklest mulig få noe fradrag for kjøring og/eller kostnader for privat bil som er delvis brukt til næring i ENK, hvis jeg ikke har ført dagbok men bare vet ca. hvor mye jeg har kjørt? (har dog kvittering på service/bilkostnad).
 9. Skal levere næringsoppgave i disse dager. Har drevet ENK i hele fjor, og har bygget meg eget hjemmekontor i et anneks ved siden av garasjen, som kun brukes som hjemmekontor & lager (med egen inngang). Men jeg har aldri tenkt på å "leie ut til meg selv", er det hensiktsmessig mtp skatt/fradrag når man driver ENK og ikke AS?
 10. Førte opp og solgte en tomannsbolig for ca. 4 år siden. Har hatt noen reklamasjoner tidligere som har vært utbedret av respektive entreprenører, og forventer det kommer flere krav fra kjøper nå som vi er inne i siste år av den absolutte reklamasjonsfrist. Men er ikke helt dus med begrepene, er det noen som kan forklare forskjellene mellom Garanti (bustadoppføringsloven p.12) , Reklamasjon (absolutt og relativ) og Foreldelsesbestemmelsene, og sammenhengen mellom disse? Legger ved et par linker jeg fant på nett under. http://www.juridiskabc.no/eiendom/garanti-fra-entreprenor-ved-kjop-av-nybygg/ http://byggejuss.no/reklamasjon-og-foreldelse-uavhengige-regelsett/
 11. Får ikke til å aktivere slik at jeg kan installere systemtillegg på min nye MacBook Air. Slår jeg av og holder nede av/på/tough knappen (den øverst til høyre) under oppstart så slår den seg jo bare av igjen. Er det ikke noen enkel måte dette kan gjøres via innstillinger heller? Hvis du vil aktivere systemtillegg, må du endre sikkerhetsinnstillingene i Gjenoppretting-miljøet. For å gjøre dette må du først slå av systemet. Hold deretter nede Touch ID- eller Av/på-knappen for å starte Oppstartssikkerhetsverktøy. Aktiver deretter kjernetillegg fra Sikkerhetskriterier-knappen.
 12. Ok men er det mulig å «legge inn» album/bilder» direkte i Mac appen «bilder»?
 13. Påminnelser funker ikke på iPhone (men kommer opp på MacBook) Får ikke påminnelsene på iPhone, de kommer kun på macbooken, selv om jeg lager de på iPhone. Dette skjønner jeg ikke, da jeg er på samme apple ID, på begge enheter. Har til og med prøvd å logge av og på Apple ID, på begge enheter. Noen som har peiling på hva som kan være galt?
×
×
 • Create New...