Jump to content

Borger___

Medlemmer
 • Content Count

  975
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

88 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har du kunnskap om installering osv.? Er det mulig å sette timing på effekten (feks. lavere på natt og dagtid og høyere på morgen og kveldstid)? Og holder det å installere en slik der bryteren står i dag (du ser bryteren på bildet) eller er det mer jobb en som så?
 2. Har en gammel stråleovn på badet. Den har 3 nivåer og står gjerne å pøser ut varme hele døgnet. Er det mulig å innstallere tidsstyrt termostat på denne? Bare ved å bytte bryteren?
 3. Tok det nok ut i lønn vil jeg tro (skattbar inntekt), er lenge siden. Poenget var vel at det ikke er hensiktsmessig å kaste dine siste tusenlapper etter regnskapsfører for å avvikle et "dødt" AS
 4. Husker ikke helt men tror jeg tømte konto, og meldte oppbud selv. Det jeg hvertfall husker var at det ble det oppnevnt en advokat, og jeg måtte «kjøpe tilbake» det av firmaets eiendeler jeg ville beholde (var vel en kontorstol og en iPhone). Å bruke penger på regnskapsfører for å asastyre et «dødt» AS høres meningsløst ut for meg
 5. Hørt 4 episoder på podcasten nå. Vil si denne saken er ekstra spesiell. For min del så var jeg etter disse 4 episodene ikke i tvil om at Kristiansen var SKYLDIG. Bråkmaker, seksuell avviker, adhd, snakket om voldtekt, glad i kniver osv. listen er lang. Og når han på toppen av et hele HAR forgrepet seg mot barn fra før, var det ganske enkelt å trekke konklusjonen. Spesielt også siden det er svært vanskelig å tenke at Andersen kunne gjort dette helt alene, mtp hvordan han blir fremstilt (stille og rolig, føyer seg etter Kristiansen osv.). Men så hørte jeg en annen podcast der det snakkes en del om denne boken som er skrevet. Her kom det frem en del annen informasjon, som gjør at jeg nå er i tvil. Men kan det være så vanskelig for Kristiansen å bevise sin uskyld, hvis han dro hjem å satt barnevakt etter han hadde møtt Andersen, slik det kommer frem? Noen må vel kunne vitne om dette, om han satt barnevakt, eller ikke? Savner mer info om tidslinjen til Kristiansen i det aktuelle tidsrommet. Hva tenker andre?
 6. Ok. Men en annen ting som stresser meg litt med indeksfond er denne "langsiktige horisonten" , er det slik at jeg burde belage meg på at de må stå der i 10 år da, at jeg går i tap hvis jeg skal ta ut noe på kortere sikt? Hva er dine erfaringer her? Og plasserer du alt i et eller flere indeks fond på aksjesparekonto, eller har du en annen type diversifisering? (at du plasserer noe kapital i fond med mer kortsiktig horisont?)
 7. Noen spm. rundt avgifter, valg av fond og platform, i forkant av min første aksjeinvestering: - Bruker du Nordnet eller Sbanken, eller begge? Jeg har konto i skandiabanken, blir det billigere å kjøpe fond derfra? Jeg tenkte å overføre 50% av midlene til Nordnet, og ha resten i Sbanken, da jeg vil ha tilgang til superfondene til Nordnet (+ en del andre muligheter jeg antar jeg ikke får i Sbanken kontra NN).. - Pris: Hva er et "for dyrt" fond for dere? Ser at KLP verden og Indeks (i Sbanken) har 0,25% avgift. Hva vil det si egentlig, hvis jeg setter inn feks. 100K, så går 250,- til forvalter? Ved tegning eller årslutt? Andre kostnader å hensynta? - Ser det er mye snakk om KLP og DNB, og at mange samler alt i 1 eller veldig få fond. Det finnes jo så mange fond, vil man heller ikke spre midlene sine i flest mulig fond, for å begrense risiko?
 8. Er ny på Insta. Har lest at man ikke kan opprette flere brukere på samme epost , men når jeg skulle legge til ny konto, så var det tydeligvis bare å skrive inn ønsket brukernavn, så var man igang. Spurte ikke om verken epost eller passord. Har nå 2 ekstra "kontoer" under "hovedkonto" , så hva er greia her, hvorfor er det mulig når det ikke skal være mulig? Å hvordan logger jeg inn direkte på en av disse "underkontoene" når den ikke har spurt om verken epost eller passord (er passord samme som på "hovedkonto")?
 9. Tenker å avslutte mitt AS, og det er nesten ikke penger igjen på firmakonto (en liten utestående fordring eneste, vet ikke om den en gang kommer inn). Da dette er digitale tjenester er det ikke andre midler å hente i firmaet heller. Min regnskapsfører snakker om generalforsamling, protokoll og kreditorfrist samt kostnader på 20K+(eks.mva) for en avvikling (?) Jeg skyter jo ikke akkurat inn ekstra kapital i et AS for å få det avviklet, da det ikke skal kunne ramme meg personlig (slik som et ENK). Så spørmålet blir vel: Hva er forskjellen på konkurs og avvikling, hvordan slår jeg meg selv konkurs og hva er konsekvensene hvis det ikke blir gjort i tråd med lover og regler? Har forøvrig ingen kreditorgjeld av betydning heller..
×
×
 • Create New...