Jump to content

Relio

Medlemmer
 • Content Count

  1116
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

865 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Her er en simulering av hvordan jorda kommer til å se ut ved fire graders oppvarming: Du kan jo tenke deg til hvor de migrerer fra, og hvor de prøver å migrere til. Er ikke så kjekt å leve i ørken, skal jeg si deg.
 2. Du glemte den delen med massemigrasjoner og global ressursmangel. Folk må komme seg ut av den lille bobla de bor i. Dette er en GLOBAL krise, og Norge slipper virkelig ikke unna.
 3. Jeg føler at i mange tilfeller er det motsatt. Ganske mange foretrekker at du gjør all pratinga. Det er lett å bare sitte der og lytte, for da slipper man å by på seg selv og gjøre noen innsats selv for å holde samtalen i gang. Hvis man virkelig ønsker å skape nettverk, så tenker jeg man burde våge å skape litt show også. Da oppsøker folk deg, og ikke motsatt.
 4. Snakk om noe du er interessert i. Så enkelt er det.
 5. Hvis en gutt mener han er en jente, så mener han at han er en jente. Ikke noe mer enn det. Vi skulle nok alle likt å ha levd i en verden der alle betrakter oss akkurat slik vi betrakter oss selv. Men dessverre, (eller kanskje heldigvis) er det ikke slik verden fungerer. Folk kommer til å ha ulike meninger om deg likegyldig av hvordan du oppfatter deg selv.
 6. Kjønn er en sosial konstruksjon, så hvor mange kjønn det er kommer helt an på øyet som ser. Det jeg synes er mest interessant er dog ikke spørsmålet om hvor mange kjønn det er, men snarere hvorfor dette er noe så mange er så opphengt i. Det hadde etter min mening vært en mye mer interessant diskusjon.
 7. Relio

  Lykkepiller?

  Psykedelika er VELDIG annerledes fra antidepressiva, vel å merke. Med psykedelika kan man ofte se betydelige forbedringer etter kun en behandling. Antidepressiva? Not so much. Problemet er bare det at man kjenner ingen god behandling for dystymi. Mener også å ha lest at dette er den vanligste mentale lidelsen blant psykologer. Så den er ganske seig. Det er alltid en grunn, og man angriper problemet ved å prøve å finne den. Er du deprimert lever du antakeligvis et liv du ikke ønsker å leve. Det er min erfaring hvertfall.
 8. Vi burde sette opp flyktningposter i kriserammede strøk, slik at flyktningene kan søke om asyl der de er. De som får godkjent asyl hentes med fly til Norge, mens de som har fått avslag kan bare bli der de er siden de allerede har fått avslag. Slik slipper man at flyktninger sendes over middelhavet i gummibåter, og vi reduserer sjansen for at folk som strengt tatt ikke trenger hjelp reiser til Europa.
 9. Hadde ikke samfunnet ønsket en stat så hadde ikke staten eksistert. Staten er nemlig akkurat slik vi har skapt den. Hvis du ønsker færre avgifter er du fri til å stille deg bak et parti som ønsker det samme.
 10. Nei, men det var det han påsto, og det var det jeg svarte på. Hvis alle tuter og kjefter på deg når du er ute og kjører kan det jo selvsagt være en ide å gå inn i seg selv. Men han mente at folk hater deg fordi du er en "snylter", noe som jo åpenbart er tullball. Jeg finner det forresten passe ironisk at karen som sutrer over avgifter samtidig preker til meg om at man skal tilpasse seg samfunnet. Samfunnet vil at du skal forbruke mindre fossilt drivstoff, så hvorfor tilpasser du deg ikke bare?
 11. Fordi da slipper en de høye avgiftene dere klager over. Det du beskriver høres forresten ut som en gedigen projeksjon. Ingen hater deg for at du kjører elbil, og om det så skulle vise seg at noen gjør det kan en jo minne seg selv på at slike folk er så hjerneskada at dem er det liten vits å bry seg noe om.
 12. Relio

  Lykkepiller?

  Jeg har aldri hatt nytte av terapi heller, og i mitt tilfelle gjorde det bare vondt verre. Det jeg trengte var å finne min indre autoritet. Å lære å finne svaret i meg selv, i stedet for å søke det ut i andre. Det er veldig vanlig at slike mennesker blir deprimerte. Jeg er en av dem. En har på en måte alle de midlene som trengs for å komme seg dit en vil verden, men likevel er det et gapende sort hull inni en som aldri går vekk. De jævla følelsene. Kanskje ikke så rart at de begynner å protestere, når en hele tiden ignorerer hva de har å si. Når jeg sier man er genetisk disponert så mener jeg det i den forstand at depresjonen lettere kan "trigges" når ting ligger til rette for det. Og nettopp det at det "trigges" avhenger utelukkende av egne valg og miljøfaktorer. I tillegg så arver man jo ikke bare genmateriale, men også i stor grad våre foreldres traumer og deres måter å forholde seg til verden. Dette er et meget viktig punkt å bite merke i, siden dette er noe en kan i aller høyeste grad gjøre noe med. Men det er dypt arbeid, siden det på mange måter handler om å dekonstruerte ting man har levd med hele livet. Man må på en måte bli bevisst de tingene som alltid har vært der, som jo er en jobb i seg selv. En terapeut kan kanskje forklare deg hva som foregår inni deg sett fra vedkommendes standpunkt, men det vil alltid bare være ord inntil du blir bevisst på det i seg selv. Først da kan en gjøre noe med det. Også er man jo i viss grad begrenset av hvor frisk terapeuten selv er. Så personlig er jeg en veldig stor fan av selv-terapi. Sett fra et evolusjonssynspunkt så gir det jo heller ikke mening at enkelte mennesker skulle vært dømt fra fødselen av til å bli deprimerte. En teoretiserer faktisk i at det kan være en nær tilknytning mellom depresjon og inflammasjon, og at den evolusjonsmessige hensikten ved depresjon kan være å beskytte "stammen" fra spredning av infeksjon og smitte. For hva skjer egentlig når man blir deprimert? Man får lite energi, sover mye og trekker seg unna andre mennesker. Ikke ulikt en humle som kravler vekk fra stammen når den skal dø. Så jeg ville kanskje prøvd ut en eliminasjonsdiett for å utelukke eventuelle allergener, i tillegg til de forslag som nevnes i videoen under. Jeg vet også av erfaring at negative tankemønstre kan føre til kronisk emosjonelt stress, noe jeg igjen mistenker kan føre til inflammasjon og depresjon. Godt mulig det finnes studier på det. Depresjon og infeksjon: Eliminasjonsdiett: https://www.fammed.wisc.edu/files/webfm-uploads/documents/outreach/im/handout_elimination_diet_patient.pdf
 13. Relio

  Lykkepiller?

  Jeg tror man kan være genetisk disponert for depresjon, men at depresjonen i seg selv er genetisk? Neppe. Jeg var deprimert i mer eller mindre 10 år. Det kicket inn da jeg var ca. 12-13 år gammel. Hele denne perioden lette jeg desperat etter en løsning, for jeg ville heller dø enn å leve slik for alltid. Så jeg hadde det mange deprimerte ser ut til å mangle; håp. Og et ønske om å bli kvitt det permanent. Hvis noen ønsker detaljer for hvordan jeg fikk buktet med så kan jeg fortelle mer senere. Men poenget mitt er altså det; aldri fall inn i den fella og tro at det bare er genetisk. For gjør du det, avviser du invitasjonen til personlig vekst og tar deg heller til takke med et liv i stagnasjon.
 14. Jeg er enig i at det er meget problematisk at man ruller ut ny teknologi hvor man har lite til ingen forskning på potensielle helseeffekter. https://blogs.scientificamerican.com/observations/we-have-no-reason-to-believe-5g-is-safe/ Vi gambler med helsa vår, og for hva? Sånn at vi kan få et par hakk raskere Internettforbindelse på mobile nettverk som allerede dekker de fleste forbrukernes behov?
×
×
 • Create New...