Jump to content

bmwm

Medlemmer
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

409 profile views
 1. De fleste el-sykler har bare motor assistanse, dvs motoren hjelper deg men man må altså trå selv. Det er ikke aktuelt for meg. Noen som vet om en sykkel med motor som funker uten å trå? Sånn at man kan sykle til man ikke orker mer, og bruke motoren på hele tilbaketuren.
 2. Hvordan fungerer egentlig den nye regelen etter 1 april? Nesten alle småting jeg har bestilt fra AliExpress, og Blurays og Spill jeg har bestilt fra UK har blitt levert i postkassa mi. Hva skjer etter 1 April? Skal de slutte å levere pakker fra utlandet i postkassen? Skal posten sende meg regning som må betales før de leverer pakken i postkassa? Hvordan skal de klare å kontrollere hver eneste pakke? Hvis jeg bestiller 1000 pakker til en kr hver og får de sendt fra Kina, så kommer det jo til å koste posten jævla mye penger og ressurser hvis de skal gå igjennom alle de 1000 pakkene mine og sende meg 1000 regninger på 25øre hver.
 3. Har fått med meg at 1 januar så erstattes 350 kroners grensen med en ny dritt lov som skal gjøre det enda vanskeligere for folk som har dårlig råd. Men hva med pakker som allerede er bestilt og sendt, men sannsynligvis blir levert etter 1 januar? Må det betales fortollingsgebyr og moms?
 4. Noen som vet om en nettbutikk som har switch som ikke er ipatched på lager? Har prøvd å sjekke litt rundt på finn men det er ingen som gidder å dele serienr 😅Dessuten synes jeg det er rart at de selger 1-2 år gamle konsoller for 100-200 kr under nypris. Enda rarere er at det faktisk er folk som kjøper de når de kan få helt nye for 100-200 kr mer 😐
 5. Takk for nyttige tips, skal se på de videoene. Matteboka vi bruker heter Matematikk for Ingeniørfag - med numeriske beregninger. Læreren min har lagt ut oppgaver fra boka. Siden det er like oppgaver som kommer på eksamen kommer jeg til å regne oppgaver fra boka, men det hender jeg sitter fast, og da er det greit å ha en bok med tilsvarende oppgaver og løsningsforslag. Det hjelper jo veldig lite å kun se på fasit hvis man ikke vet hvordan man skal løse en oppgave.
 6. Er du sikker på at det er det vi går igjennom i Norge? Så calculus 1 tilsvarer matte 1000, calculus 2 tilsvarer matte 2000 matte 3000 tilsvarer matte 3000? Pre-calculus, er det da R1 og R2?
 7. Jeg anbefaler deg å ta kurs hos noen "useriøse" Jeg betalte 5000 kr og hadde en enkel teoriprøve og en enkel praksis hvor vi kjørte motvektstruck i 2-3 minutter, men fikk allikevel sertifisering for T1-T5. Hvor du har fått sertifisering fra spiller ingen rolle når du søker jobb. Tro meg, jeg har jobbet for mange store bedrifter, bla Bring og Bama. Det er ingen som spør hvor du tok kurset eller hva kurset inneholdt.
 8. Er det noen som vet hva ingeniørmatten vi har i Norge (Matte 1000 og Matte 2000) heter i USA eller internasjonalt? Jeg studerer til elektro ingeniør i Oslo og synes forelesningen er forferdelig, men enda verre er at boka vi bruker ikke har noe løsningsforslag, så enten kan man oppgavene eller så sitter man fast, eller man må evt vente til neste øvingstime for å spørre læreren, dette synes jeg er svært lite effektivt og unødvendig tidskrevende at man må avslutte lesinga og vente til neste øvingstime hver gang man sitter fast. Jeg vet man kan søke på youtube men det er ikke alltid man finner det man leter etter. Jeg prøver å finne en god bok med løsningsforslag og et nettbasert kurs som går igjennom det samme faglige som vi går igjennom i Norge. Jeg har allerede vært innom Khan Academy og synes den siden er bra, men det er så mye forskjellig og mye rot på den siden. Vil helst ha noe som går igjennom akkurat det jeg trenger å lære, hverken mer eller mindre.
 9. Hei, jeg kjøpte en bærbar pc fra en nettbutikk med delbetaling som betalingsalternativ. Mye uforutsett dukket opp og jeg klarte ikke å betale i tide så kravet gikk til inkasso. Jeg har bestemt meg for å selge pcen og legge på resten for å kunne betale tilbake men problemet er at skjermen har sviktet. Har jeg rett på reklamasjon?
 10. Jeg er jævla interresert i robotter og kunstig intelligens. Jeg håper jeg tar feil men jeg ser ikke akkurat et stort marked for sånt i lille Norge. Det er stort marked for automatisering i Norge, også roboter. Men, det er nok ikke slike super avanserte humanoider som mange forbinder med roboter. Det er enklere ting enn det, men fortsatt veldig spennende Skal en jobbe med det nyeste av det nyeste osv innenfor automatisering og slikt så er vell doktorgrad neste og ansettelse ved ett sykt universitet en eller annen plassen i verden. Er det sant? jeg har alltid forbundet Norge med toppmoderne teknologi. Spessielt Kongsberg Gruppen. De leverer jo til selve USA
 11. Jeg skal gå 3 år som elektro ingeniør i kybernetikk og mekatronikk. Jeg bare aner ikke hva man kan bruke denne utdanningen til Ikke tenk på hva du kan starte av bedrift, for der finnes det uendelige muligheter. Men det er ingen vits å starte noe etter 3 år på skolebenken(i de aller fleste tilfeller), man trenger erfaring. Jeg har jobbet med en del av de som har samme utdanning som du tenker å ta, de jobber fra alt som felt ingeniører, prosjekt, utviklere osv. Min forrige sjef hadde også master i kybernetikk, han er avdelingsleder for ett service team innenfor robot systemer. Det er en god og allsidig utdanning, så du bør ikke bekymre deg Jeg er jævla interresert i robotter og kunstig intelligens. Jeg håper jeg tar feil men jeg ser ikke akkurat et stort marked for sånt i lille Norge. Det markedet blir større og større. Bedrifter som tidligere flagget ut til lavkostland, kommer nå hjem igjen fordi de nå produserer med roboter og automatisering. Jeg har lest om dette men tenkte ikke på at det vil gi et større marked for robotter og automasjon. Du har helt rett. Det burde gjøre markedet mye større.
 12. Jeg skal gå 3 år som elektro ingeniør i kybernetikk og mekatronikk. Jeg bare aner ikke hva man kan bruke denne utdanningen til Ikke tenk på hva du kan starte av bedrift, for der finnes det uendelige muligheter. Men det er ingen vits å starte noe etter 3 år på skolebenken(i de aller fleste tilfeller), man trenger erfaring. Jeg har jobbet med en del av de som har samme utdanning som du tenker å ta, de jobber fra alt som felt ingeniører, prosjekt, utviklere osv. Min forrige sjef hadde også master i kybernetikk, han er avdelingsleder for ett service team innenfor robot systemer. Det er en god og allsidig utdanning, så du bør ikke bekymre deg Jeg er jævla interresert i robotter og kunstig intelligens. Jeg håper jeg tar feil men jeg ser ikke akkurat et stort marked for sånt i lille Norge.
 13. Så man leverer elektroinstallasjoner? Kan ikke hvem som helst uten utdanning også gjøre dette da? Visse installasjoner innenfor elektro bransjen krever at installatør har gått god for installasjonen og dokumentasjonen. Det er en del av kravene som er satt i normene osv for å sikre kvalitet over arbeidet. Dette gjelder dog ikke for alle typer installasjon, men typisk hus og bygg. Så du tenker på egenprodusert installasjon eller?
 14. Jeg skal gå 3 år som elektro ingeniør i kybernetikk og mekatronikk. Jeg bare aner ikke hva man kan bruke denne utdanningen til
×
×
 • Create New...