Jump to content

smthellan

Medlemmer
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)

Recent Profile Visitors

687 profile views
 1. Er i same situasjon sjølv- tippar vi får moglegheit på sein vår/sommaren om vi er heldige.... Personleg tar eg ei lita kveldsbønn kvar kveld før eg legger meg, der eg ber for krakk i krypto.
 2. Korleis veit du at Komplett får kort med det første? Eg snakka med kundeservice i går, og dei viste ikkje når dei fekk nye kort...
 3. Nokon pc-kyndige som kan seie om det er nokon av desse komponentane ein burde bytta som ville gitt ein performance boost eller gjøre pcen meir framtidsretta? Akasa Vegas TLX RGB LED, 120mm Fan Akasa Vegas TLX RGB LED, 120mm Fan Akasa Vegas TLX RGB LED, 120mm Fan Corsair 4000D Airflow Midi Tower ASUS GeForce RTX 3070 DUAL OC Intel Core i9-10850K 3.6GHz LGA1200 Tray CM ML240L V2 ARGB Komplett Edition HyperX Fury RGB DDR4 3200MHz 32GB WD Blue SN550 1TB NVMe M.2 SSD Kingston A2000 1TB NVMe M.2 SSD ASUS ROG Strix Z490-F GAMING hovedkort Corsair TX750M, 750W PSU Edit: Pc for gaming.
 4. Bankane pleier å vere meir medgjørleg når det er sammlivsbrudd inn i bilete. Men om du ikkje har meir en 100.000 i verdiar til sikkerheit/eigenkapital, kan det likavel bli vanskeleg.
 5. Om du leser lenger nede i linken din, under "når regnes boligen som solgt", får du svaret ditt. Dvs. budaksept er bindande, og då er boligen solgt.
 6. Og vist dei ikkje har det? Kva skjer når dei som har tilgang er vekkreist eller liknande, og sikringa ryker?
 7. Kva bankar har fortsatt høg bsu-rente etter fylte 34? Kjenner ikkje til nokon.
 8. ASUS ROG Strix Z490-F GAMING hovedkort for 2 249 på komplett no. Virker som ein ok deal? Nokon som har noko erfaringar med dette kortet? Tenkjer å bruke det i ein rtx 3080 setup. Edit: nwm.. ser den ikkje har wifi6. Til obs for andre som vurdera tilbodet.
 9. smthellan

  Husleie

  Depositumskonto er utleigars ansvar, inkl. kostnadane ved dette. Men også irrelevant i forhold til om dei skal betale siste husleige, som er berre å betale.
 10. Takk for forslag. Er det noko fare for flaskehals ved dette utstyret? Er 500 mbits linje vi får, so ville vere synd om vi ikkje får bruke det fullt ut.
 11. Leverandør er telenor. Ingen TV-abo. Edit: Kva type bivirkningar snakkar vi om? Er det ev. betre måtar å sette dette opp på?
 12. Hei Etter å ha lest gjennom eit hav av andre poster om heimenettverk og diverse oppsett, utan at eg greier å kome fram til mi eiga spesifikk løysing, forsøker eg meg her. PS! Eg er relativt nybegynner på nettverk. Har nylig flytta inn i eit lite hus med 3 etasjer a ca. 35 m^2 per etasje. Kjelleren blir brukt som utleigehybel. Får snart fiber til huset, og ynskjer å sette opp eit solid nettverk til både meg sjølv og leigetakaren. Løysing eg har sett for meg, er en router i internettuttaket -> kobla på ein managed switch (slik at eg kan styre hastigheita) -> kobla til "min" router og ein router til leigetakar i kjellaren. Min router blir ståande i eit kleskap ved inngangen (eller betre å sette den i stua?), so eg vurdera også et accesspunkt i 3 etg. Switchen eg har sett meg ut er denne https://www.komplett.no/product/820903/datautstyr/nettverk/switch-managed/linksys-lgs308-eu-switch til 849,-. Av routera har eg ein D-link DIR-655 som eg tenkte å sette nede hos leigetakaren, samt en ZyXEL P8702N som eg tenkte å bruke som routern før switchen. Deretter blir eg nødt å kjøpe en router til som blir "min". Noko slikt? https://www.komplett.no/product/952739/datautstyr/nettverk/routere/asus-rt-ac86u-gaming-router# Spørsmålet mitt er om dette kjem til å fungere eller om eg har oversett noko kritisk? Er det noko av utstyret som er dårlig og burde byttast? Har ingen problem med å legge litt pengar i prosjektet. Målet er stabilt og godt nett til begge partar, samt at trafikken er skilt so godt det lar seg gjøre i tilfelle eg skulle vere so uheldig at leigetakar finner på ulovligheiter. På forhand takk for hjelpa! Edit: Tar gjerne imot tips og triks som er verdt å ta hensyn til/huske på når eg skal sette dette opp.
 13. Banken (min bank gjorde i alle fall) tar med forventa leigeinntekt i inntektsberekinga. For vår del som kjøpte eit hus med kjeller vi skulle bruke til utleige etter den var pussa opp, la banken til rikeleg med inntekt på hybelen gjeldande frå 3 mnd. etter overtaking.
 14. Om eg hadde vore singel og 10 år yngre, ville eg lett blitt med på dette prosjektet. Har eit år i militæret, so veit kva det vil seie å bu trangt. Med litt samarbeid, skulle dette vere overkommeleg i et år. Eg ville el og merke satsa på ei litt større leiligheit. Med så mange, burde det ikkje vere noko problem å spytte inn litt meir egenkapital.
×
×
 • Create New...