Jump to content

xRun

Medlemmer
 • Content Count

  6977
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

xRun last won the day on July 13 2019

xRun had the most liked content!

Community Reputation

6823 :)

1 Follower

About xRun

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Får nok oksygen, og blir ikke forgiftet av det man puster ut i masken, dette er testet og bekreftet i massevis av alt fra håndverkere til fabrikkarbeidere til sykehuspersonale hvor det brukes. Leste et sted at det aller meste av N95-masker og tilsvarende med forskjellige filtreringsgrader har pleid å bli brukt i diverse industrielle virksomheter, alt fra byggeplasser til snekker og mur-arbeid etc. Men det er nok noen som ikke klarer å ha på seg maske pga. ubehag, har forståelse for at det kan oppleves klaustrofobisk for noen. Ellers er det tilvenning for folk flest.
 2. Ikke masker fra Respro, Cambridge, Vogmask, Airnum, masker fra disse med ventil har hull gjennom filterne til ventilen for lettest mulig utpust. De er også for det meste utsolgt. Samme med de fleste FFP1/2/3-masker med ventil, de beskytter på innpust, ufiltrert gjennom ventil på utpust. De fleste andre PM2.5-masker med innleggsfilter dekker også bak ventilen, og filtrerer da både på inn- og utpust. I Norge selges slike hos bla. HviteTenner, WowEffekt, og MyTrendyPhone. Edit: Ser ut som HviteTenner nå selger masker uten ventil, 3 lag tekstil, med plass til filter i tillegg.
 3. Live nå nettopp: Trump med coronabriefing fra WH. Ingen leger igjen. Her hevder han bla. at eksplosjonen i Beirut, Libanon, må ha vært et bombeangrep, og at han har snakket med generalene sine om dette. Det lot til å ikke være noen tvil for ham, dette var slett ingen industriell ulykke. Ifølge dekning i nyhetskanaler etter briefingen knyttes det nå interesse til hvorvidt det kommer noe mer om dette, da informasjonen så langt tyder på at eksplosjonen skal ha vært ca. 2700 tonn ammoniumnitrat fra et stort beslag fra noen år tilbake, og som skal ha vært lagret i bygg på havneområdet siden, frem til eksplosjonen nå. Live for få minutter siden i nyhetskanaler og på nett: Alternativ stream:
 4. Det er ikke så vanskelig som mange vil ha det til. Ift. maske som tema er en maske er bedre enn ingen maske. Den gir en viss beskyttelse til den som bærer den, men det funker enda bedre å stoppe spredningen fra en smittet person ( = anbefales at alle bruker en). Økes avstanden så minker risikoen ytterligere. Gammelt nytt, bare fremstilt grafisk. Null problem å forstå. Så kan en lese seg opp på håndhygiene ifbm. maskebruk og håndtering (basic stuff), og grave seg ned i inne/ute, ventilasjon etc. Det er ikke verre enn at en vasker hendene før en tar den på seg. Om en tar på masken under/etter bruk, så vasker en hendene før en tar på noe annet. Basic hygiene igjen.
 5. Uten at jeg skal si noe om de spesifikke tallene, ser det i prinsippet ut til å matche omtale av masker og anbefalinger jeg har sett i nyhetskanaler i land hvor det oppfordres til å bruke det.
 6. Vet ikke om det var uklart, men det var en del av forslaget her: "gi dem lik tid, og arrangere det slik at når den ene snakker så hører denne ingenting fra motparten som ikke har sin tur" Men greit å presisere ja, at ingen skal høre noe fra den som ikke har ballen. Moderator, publikum etc. Men de har naturligvis kontakt med mod og det de ellers trenger. Bare får ikke anledning til å nå frem med utbrudd/avbrytelser etc. når den andre har ballen.
 7. Ref. @Camlon, @Kryptodebunker og diskusjon vedr. virusets opphav, kinesisk cover-up etc; Dette var temaet for BBC's Panorama forrige uke. Her er det både pepper og annet til kineserne. Så den direkte da, og fant den på youtube nå. En halvtimes dokumentar:
 8. Det ville fortsatt vært live, direktesendt. De kunne tom. hatt publikum i salen, hadde det ikke vært midt under en pandemi.
 9. Det har de anledning til å forhandle seg frem til seg i mellom. Jeg bare skisserer et mulig format.
 10. Om en kunne redusert utbrudd og avbrytelser og holdt debatten saklig slik, så kunne det kanskje være en idé å plassere dem i hvert sitt studio med moderator og motparten på en monitor hvor de kan følge spørsmål og svar, gi dem lik tid, og arrangere det slik at når den ene snakker så hører denne ingenting fra motparten som ikke har sin tur. Så kunne de gått frem og tilbake slik, forhåpentligvis med fokus på tema innenfor hver periode med tildelt tid. Kunne vært interessant å se hvem som blir "knust" på sak, det stabile geniet eller den andre. Kunne evt. også hatt live fact-sjekking, og med en buzzer ellerno også slik at debattantene skjønner når de er tatt med feile tall etc, og kanskje prøver å unngå det. Dette er rammer de begge har mulighet til å forhandle som del av formatet for debatten, men jeg holder ikke pusten for at det skjer. Mer fri fantasi mtp. hvor ukontrollert slike debatter iblant utarter seg.
 11. Som "many people say"; hvis Trump får en svak konkurrent til å fremstå som sterk, så er det ingen grunn til å forstyrre ham. Eller som Napoleon hevdes å ha sagt: Det er forøvrig flere som har snakket om dette i det siste i aviser og på TV både i USA og utenfor, og fra forskjellige innfallsvinkler. Bla. her: Trump's shortcomings make weak opponent Biden look strong https://www.bbc.com/news/world-us-canada-53573083 "Certainly, it would be an act of folly to write off Trump, who has walked away from more car crashes than any other sitting president. But over the past four years, the scar tissue has accumulated, and the pandemic has left him with self-inflicted wounds. Besides, even some of the supporters who placed their faith in him are tiring of his tricks of escapology - the boasts, the truth-twisting and the insults. This has become a Covid election. Now it is the president's weaknesses that are making Joe Biden look so strong."
 12. En ting som kommenteres i nyhetsdekning fra flere land er at over tid har innbyggerne hatt en tendens til å bli mindre opptatt av smitteverntiltak, holdninger glir litt ut med at folk føler de er vant til og klar over hva som skal gjøres, som i mange tilfeller fører til at de ikke gjør det skikkelig. 20sec håndvask gjøres unna på 5sec om overhodet, avstandene blir kortere, samlinger blir større etc. Spesielt blant yngre rapporteres det også fra flere land at sommeren og godvær har ført til mer samling i større grupper både ute og innendørs på kaféer, restauranter, klubber og barer etc. der dette er tillatt. Dette rapporteres å være noen av faktorene som har påvirket utviklingen i flere land.
 13. Hele Jonathan Swans interview med Trump sendt i går, flere tema dekket: "On the return of Axios on HBO, Axios National Political Correspondent, Jonathan Swan, speaks with President Donald Trump about multiple topics including the coronavirus crisis, the Black Lives Matter movement, the November election, and U.S. Foreign Policy in Afghanistan, China, and Russia."
 14. Tall fra VG's coronaoversikt for mandagen (oppdatert etter midnatt) 5 kommuner (opp fra 3) nå med stigende trend: Bergen og Fredrikstad lagt til. Kommuner med registrerte tilfeller mandag, rød uthevet kolonne:
×
×
 • Create New...