Gå til innhold

bareanton

Medlemmer
 • Innlegg

  1 491
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bareanton

 1. Med en vekt på 320 gram er Iconia B1 20 gram lettere enn Nexus 7, og ifølge Acer det letteste 7-tommers nettbrettet på markedet

   

  Ser at jeg kan kjøpe ICONBIT NETTAB THOR MINI 7" hos Dustin til 1099,- som veier 318 gram. Og der er med Dual-Core-prosessor på 1,6 GHz, RAM-minne på 1 GB og en Quad-Core-grafikkprosessor i tillegg til 8 GB innebygd minne pluss plass til minnekort. Android 4.1 har det også, men det er jo ikke under tusenlappen...

  :hmm:

 2. var det ikke apple som for en liten tid tilbake og sa det at de ikke skulle eller mente at det ikke VAR nødvending å gi ut en talet med mindre skjermtstørrelse enn iPad1/2/3 osv eller tar jeg litt feil.....hvis ikke

   

  appul y u confuzzz?? ?(????)

   

  Det stemmer, Steve Jobs sa det. Igrunnen ganske morsomt å lese hva han sa i 2010 angående dette, men idag er jo som de fleste vet Steve Jobs død og begravet så nå kan sjefene i Apple gjøre som de vil.

   

  Her kan du lese hva han sa i 2010 (nederst i artikkelen).

 3. Jeg har brukt Galaxy Note 10.1 nå noen uker i jobbsammenheng og privat. Veldig godt fornøyd med muligheten til å skrive notater under møter og på farten. Den dekker nesten alle mine behov, utenom en ting.

  Hvordan kan jeg koble opp mine notater til en oppgaveliste som jeg også kan synkronisere med andre enheter. Helst skulle jeg hatt dem synkronisert gjennom Exchange men det er ikke et must. Et annet krav er at det må være enkelt. Jeg er fult klar over det er mulig å lager fra s-note til pdf for så å koble det til en oppgave, men i mine øyene så er det tungvint.

   

  Noen som har noen gode tips?

 4. DA mangler det jo bare en integrert mobiltelefonfunksjon(smarttelefon). Spent på hvem som blir først , kanskje en CaNokia eller NikonPhone eller SonyNexSmart eller en OlyNokia eller...... ? :dremel:

  Vil mye heller ha et kamera med smarttelefonfunksjon enn en smarttelefon med kamerafunksjon slik vi allerede har! :hmm:

   

  Det finnes vel allerede.

  http://www.polaroid.com/en/sc1630

   

  Litt mer om Polaroid SC1630

  http://www.photographybay.com/2012/01/11/polaroid-sc1630-hands-on/

 5. HVa gjør man når man møter på en skikkelig motbakke i fotograferingen? For et par måneder siden måtte jeg sende av gårde kamera på reparasjon og tok ikke bilder før midt i sommer, brukte mye av tiden på å lese meg opp på foto-, kunst- og program-litteratur men føler bare at alt jeg har lært gjør at jeg er blitt ekstremt pirkete på mine egne bilder, absolutt ingenting gir meg noe lengre - finner feil på alt jeg gjør. Vurderer å legge kameraet på hylla i noen måneder og se om den rette følelsen kommer tilbake. Andre som har vært der? Hva gjorde dere for å komme ut av dalføret?

  Teknisk perfeksjon er ikke alt, man kan fort ende opp med å ta teknisk perfekte bilder som er ekstremt kjedelige. Bryt reglene nå som du kan dem, det er gøy! :)

   

  :thumbs:

  Et lignende tips fikk jeg for noen år siden. Det beste fototipset jeg har fått. Akkurat dette er et tips flere burde få med seg.

 6. Enig med tomsi42, hørtes ut som hw problem. Jeg har hatt dette objektivet en stund nå og det har blitt mye brukt. Blant annet var det med meg på tre ukers rundreise i Peru uten at jeg opplevde problemet. Dette objektivet har blitt et av mine favorittobjektiv. Enten så behandler jeg utstyret mitt annerledes enn folk flest eller så kan ikke dette være et så veldig stort problem.

 7. Jeg skjønner ikke helt hvordan folk her kan mene at dette er en sytende artikkel på Akam. Ja de skriver om en sytende artikkel som har The Guardian har publisert, men hvis man leser avsnittet «Hva tenker så vi?» så synes jeg ikke Akam syter verken den ene eller andre veien.

   

  Når det gjelder Instagram så har jeg aldri prøvet det og jeg irreterer meg over alle de dårlige bildene som blir postet på facebook osv. Samtidig så er det ofte jeg bruker et lignende program, kalt Vignette. Det jeg ikke gjør er å ta opp mobilen knipse et bilde og så legge den ned igjen. Når jeg tar bilder med mine vanlige kamera så bruker jeg god tid og prøver å gjøre bilde mest mulig ferdig i kamera med de verktøy som er tilgjengelig. Akkurat det samme gjør jeg når jeg bruker mobilen og Vignette. Eneste forskjellen er at jeg har helt andre verktøy på mobilen enn jeg har på speilreflekskameraene. Det viktigste er at jeg koser meg med å ta bilder med det verktøyet jeg har for hånd.

  • Liker 4
 8. Welcome back ;)

   

  Jeg har i mellomtiden fått noen kopier av Akamboka av JP Sandvika, så jeg tenkte å kjøre en sommer-utfordring i juni/juli. Regner med å kjøre en variant av den Gorgat og undertegnede kjørte i 2010.

   

  Det jeg har tenkt å gjøre anderledes, er å ha bruke samme lest som månedsutfordringene, men med 5 oppgaver. Perioden for bildetagning og posting av bilder vil i såfall være fra 1.6 til 31.7; og med avstemningsperiode fra 1.8 til 14.8.

   

  Forslag til oppgaver kan sendes til undertegnede på PM.

   

  Kan du ikke bare bruke de samme kategoriene som sist? Så vidt jeg husker så vant jeg noe på den konkurransen så kategoriene passet sikkert meg bra.

  Utenom det mener jeg du burde utvidet bildetagning og posting perioden litt. Det er mange som fortsatt har ferie og er vekkreist i begynnelsen av august (deriblandt meg selv som er på en plass jeg kanskje kan få noen gode bilder).

 9. Jeg har en Lowepro Mini Trekker som jeg drar med meg på flyturer. Den fungerer utmerket, men jeg er usikker på om den selges fortsatt. Jeg får plass til en 13,3” i ytterlommen også hvis jeg må. Størrelsen har aldri vært et problem på flyplasser, men husk på at det ikke er mye utstyr man får med seg før man er oppe i vektbegrensingene på håndbagasje. Vektbegrensingene på håndbagasjen varierer også fra selskap til selskap. Norwegian opererer for eksempel med 8 kg mens KLM tillater 12 kg.

 10. Takk for svar :) Snuser litt på brukt også.

   

  Hvis dere hadde hatt uendelig med penger (og kun kunne valgt mellom disse 3), hadde dere da valgt 7D?

   

  Jeg har vært i lignende situasjon som deg og jeg valgte 60D. Mindre kamera (tror ikke 600D var kommet når jeg kjøpte) var ikke aktuelt på grunn mangelen på dedikerte kontrollfunksjoner. Jeg hadde heller ikke brukt for skuddtakten og autofokusen til 7D. 60D var litt mindre enn 7D så det talte for å velge 60D. I ettertid har jeg også funnet ut at den vendbare skjermen på 60D passer utmerket til makrofotografering som jeg trives godt med. Skuddtakt og autofokus har jeg heller ikke savnet de gangene jeg har fotografert noe som beveger seg litt fort. Så hvis jeg skulle valgt igjen så hadde jeg valgt 60D og spart litt penger til noe annet gøy.

 11. En lenke til kommentaren og bildet legges så ut som en lenke på forsiden, på en fast plass, hvor den blir liggende i 24 timer, eller til neste dagens bilde kommer. Denne saken vil ikke flyttes nedover forsiden, som andre saker, men erstattes av neste utvalgte bilde når det foreligger.

   

  Ser ut som den har begynt å flytte seg ned over nå. Er prøveperioden alt over?

 12. 70-200 f/2.8L USM IS II:

  Dette er virkelig det mest brukte objektivet jeg har. Ved reising rundt på vestlandet hvor mye fjell og landskap befinner seg er denne det absolutt mest brukte objektivet jeg har. Her funker vidvinkel generelt meget dårlig.

   

  For noe sprøyt. Jeg bor på Vestlandet og tar mye bilder av fjell og landskap. Til dette bruker jeg 14-24mm og finner at det fungerer meget bra.

   

   

  Skjønner ikke helt hvordan du kan avfeie dette og kalle det sprøyt når det helt klart går på personlige preferanser. Det finnes ingen regel for hva som skal brukes hvor, det må være opp til hver enkel. Det står til og med i førsteposten her at det ikke finnes noen fasitsvar, så jeg skjønner ikke vitsen med å angripe trådstarteren. At vidvinkel fungerer fint for deg på vestlandet betyr ikke trådstarter har feil når han sier at vidvinkel fungerer dårlig for han.

   

  Jeg bruker selv 70-200 veldig ofte til landskapsfotografering. Senest sist lørdag hørt jeg en kjent norsk naturfotograf (Kai Jensen) si at han ofte bruke 70-200 til landskapsfotografering. Så det er ikke bare trådstarter som liker 70-200 til dette.

  • Liker 2
 13. Finnes den perfekte studenttelefonen og hvorfor er akkurat den perfekt?

   

  Jeg er på jakt etter ny telefon til dama, men har ikke så mye peiling på dagens mobilmarked så jeg spør her om litt hjelp. Ser for meg en android telefon til rundt 2000,- pluss/minus. Dette kommer til å bli hennes første smarttelefon. Hun er ikke veldig opptatt av å ha det nyeste og beste men er mer opptatt av funksjonalitet osv. Dama er i midten av tjueårene og student. Hun har bare krav om at den går ned i en bukselomme og har god batteritid.

 14. Her skjer det jo ting! Høres ut som det er en del endringer som vil komme som passer meg fint. Kanskje jeg etter hvert da vil rote meg mer inn på BK delen.

   

  Jeg tolker det dit hen at de ansvarlige for nettsidene ikke er fornøyd med trafikken og kvaliteten på bildekritikksidene. At de da ønsker å gjøre endringer, er helt naturlig i mine øyer. Så kan vi være enig eller uenig i endringene så mye vi vil, endringene kommer. Hvis endringene ikke fører til mer trafikk eller gir økt verdi for Akam på en eller annen måte, så er jeg helt sikker på at det vil komme ytterlige endringer. Med andre ord, vi må bare smøre oss med tålmodighet og se hvordan det utvikler seg.

   

  Jeg for min del ønsker endringene velkommen.

  • Liker 4
×
×
 • Opprett ny...