Gå til innhold

lpride

Medlemmer
  • Innlegg

    165
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lpride

  1. lpride: Vil ikke din form for frihet gjerne føre til anarki?

    Nei, frihet er å kunne gjøre som man vil så lenge man ikke krenker andres Lockeanske rettigheter.

    Statens eneste oppgave er å beskytte disse rettighetene. Derav har det være rettsvesen, militære og politi som drives av staten. Dette er langt i fra anarki.

  2. De fleste DLFere jeg har snakket og/eller diskutert med er redelige på at det er uproblematisk å ta inn skatt for å finansiere politi, rettsvesen og militæret - merk at det her er snakk om svært lav skatt, men likevel en tvungen skatt. En slik skatt heter «finansiering» og ikke «vold» - selv om reaksjonen for uteblitt innbetaling er den samme.

    Om de anser det som uproblematisk, får det stå på deres regning; men den ideologien min politikk er basert på er laissez-fairekapitalisme (LF). LF er også DLFs mål for samfunnet. Ideelt sett skal og bør alle skatter fjernes; også de som finansierer politi, rettsvesen og militære. Som du sier er det snakk om en lav skatt, men jeg har sjøl en definisjon av begrepet frihet, hvilket jeg er fullt ut enig og tilfreds med. Jeg anerkjenner ikke andre definisjoner av frihet; jeg er inneforstått med at slike begrepsdefinisjoner finner sted, men annerkjenner dem ikke som gyldige og korrekte. Frihet vil derfor aldri være forenelig med at Staten kan kreve inn penger gjennom tvunget beskatning. En slik skatt du nevner er ikke legitim.

  3. Vell, det er jo ikke helt sant da! hvis ingen gidder å betale, så må disse oppgavan finansieres uannsett. Og slik eg ser det så er jo tvungen skatt eneste utvei...

     

    Jo, dette er heilt sant.

     

    Det er sant at oppgavene må finansieres, men det er forskjell mellom det

    • å finansiere slike oppgaver

    og det

    • å urettmessig ta penger av folk, dvs beskatning gjennom tvang og trusler om vold

    Det er viktig å huske på at den eneste oppgavene til staten skal være å beskytte innbyggernes rettigheter gjennom politi, rettsvesen og militære. Det vil således være langt færre oppgaver å finansiere enn i dag.

     

    Jeg ville sjøl i en laissez-fairestat betalt en liten andel av inntektene mine frivillig for å sikre et godt rettsapparat, effektivt politi og operativt militære som kunne beskytta mine rettigheter. Det tror jeg nok så mange vil gjøre.

     

    Dessuten vil innbyggere vil stille sterkere ovenfor myndighetene i form av å kunne presse de til å gjøre en god jobb. Dette er fordi menneskene står fritt i å velge om de ønsker å finansiere eller ikke. Dersom ikke myndightene gjør en god nok jobb, blir borgere missfornøyde og betaler mindre eller ingenting. Staten vil i så tilfelle forbedre seg, og innbyggerne vil bli fornøyde igjen og donere mer penger.

  4. Du sier at sofaen nesten aldri har vært brukt, men at dere har brukt den daglig de siste 6 månedene. Dette mener jeg blir to motsetninger.

     

    Etter slik du presenterer saken her ser jeg ingen grunn til at det skal være en reklamasjonssak.

     

    Det er først og fremst deres (dvs deg og de du henviser til med "vi") bruk og oppsett av sofaen som har ført til skadene på gulvet. Jeg ser heller ikke ut i fra dette at sofaen har en mangel etter forbrukerkjøpsloven (fkjl.) §§ 15 og 16, med unntaken av bestemmelsen i fkjl. § 16(1d) som sier at salgsgjenstanden har en mangel dersom nødvendige opplysninger om installering, montering, bruk stell og oppbevaring ikke fulgte med tingen. Det må evt være i hht til nettop denne bestemmelsen ( fkjl. § 16(1d) ), at dere har noe å stille opp med. Her har jeg dog for lite informasjon for å vurdere saken.

     

    Det er også viktig å bemerke seg at forbruker skal innen rimelig tid etter at han/hun oppdaga eller burde ha oppdaga mangelen gi melding til selger om reklamasjon, jf. fkjl. § 27 (1). Sjøl om man på sofa har 5 års reklamasjonstid i hht fkjl. § 27(2), burde mangla instruksjoner om installering, bruk osv blitt oppdaga når dere først begynte å sette opp sofaen.

×
×
  • Opprett ny...