Jump to content

En Gedi

Medlemmer
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

34 :)
 1. Det der er jo offside så det holder, er med i spillet og dekker Leno. VAR og dommer har rett og alle andre har feil. Om det der ikke er offside er ikke noe annet offside som ikke resulterer i mål, er det greit at man deltar i spillet men ikke skårer? Ja da får man mange rare situasjoner fremover.
 2. Det vil være et helt vanvittig om Trump vinner dette når meningsmålingene viser at Biden over så lang tid har ledet suverent. Dette er MSM media kjørt frem så det holder og om dette skjer vil de miste all troverdighet for langt frem i tid.
 3. Tror Biden vinner dette. Korona situasjonen og håndteringen verbalt av Trump har gjort at han mistet valget han hadde i sin hule hånd. Taper han dette valget, så vil vi om et år se at ingenting er endret i USA på dette området eller BLM uroen som raser. Mange vil bli skuffet over løfter som ikke blir holdt og at Kina igjen vil erobre enda mer markedsandeler fra et naivt lederskap i USA. Det ender aldri bra! Prøver så demokratene og endre høyesterett med antall dommere og sikre makten sin på den måten? Da kan det fort ende blodig i USA over tid. Ikke noe bra situasjon uansett hvem som vinner.
 4. Ja slik har det vært så lenge mennesker har ført krig, og de som fører krig fører den inne blant sivile fordi de er for feige til og gjøre det i åpent lende. Rett og slett fordi de er militært underlegne. Sovjeterne gjorde dette i Stalingrad og mange andre byer, nazistene gjorde dette i Tyskland da de ble tvunget på retrett. Da kan sivile ofres, og det gjøres over en lav sko i alle kriger.
 5. Det kan være tilfellet faktisk, alt etter hva tro man faktisk innehar. Bibelen er klar på dette åndelige fenomenet og det stemmer veldig ofte. For dette er så pur ondskap som det kan få blitt, og ja det kan faktisk være demonbesatte mennesker som driver med dette. Åndelige forklaringer på dette blir jo bare rasjonelt for de som faktisk er åpent for dette. For de som er ateister er jo dette bare vås og sprøyt, men det betyr ikke at det er feil. Så mye er det mellom himmel og jord som mennesket ikke forstår at det og bare si "det er ikke rasjonelt" bare er retorikk.
 6. Dette er i beste fall ignoranse og du har ført dette svada greiene dine i flere innlegg nå. De store muslimske landene som Pakistan, Indonesia, Saudi Arabia, Iran, Irak ja hele Midtøsten og mange andre land utgjør store deler av islam. Det er ikke alle der som støtter terrorisme direkte, langt i fra. Derimot kritikk av islam tåles ikke og det blir fort vold om slik kritikk fremsettes. Det har vi sett flere ganger og det er i seg selv "terror" ved at de krever underkastelse og respekt for sin religion. Om ikke kommer volden. Det var ikke noe ved Breivik som tilsa at han var kristen, ikke et eneste fiber. Han ble erklært sinnssyk av to psykiatrikere, men det ble omgjort av to andre fordi man så godt forstod at da ville han fort kunne slippes fri innen alt for kort tid. Så en slik sammenligning er så kunnskapsløs så den kan få blitt. Det finnes knapt islamske områder som tåler kritikk av profeten og religionen. Da blir det vold eller trussel om vold og det er så langt ifra kristendommen som det kan få blitt. Alle muslimer er ikke terrorister, men veldig mange av de er direkte antidemokratisk anlagt, der religionen og ideologien Islam går foran alt annet. Det frontkolliderer med hele den vestlige verden sitt demokratiske tankesett, som mer og mer utvannes for tekkes islam og "skape ro". Fakta er at det er de utålmodige Islamistene som står bak terroren, resten av islam vil i fred og ro jobbe for at de overtar verden og underlegger seg den. Det vil medføre at alle land som blir underlagt islam over tid vil miste trosfrihet, ytringsfrihet og demokrati. De er bare uenig om midlene for og oppnå akkurat det samme.
 7. Eller har ekstreme holdninger eller meninger! Det er jo da en del av deg som person. En nazist skal man da diskutere med, uten å nevne personlighetstrekkene som har ledet til at vedkommende ble nazist? Fordi jeg kan krenke nazisten, islamisten, sosialisten, kristenfundamentalisten eller Ateisten for den del? Krenkekulturen har blitt en ny sekt nå! Normal debatt kan ikke føres uten at noen føler seg krenket og støtt. Da skal det sensureres og boikottes. Tilpasse seg dette er bare ikke debatt TS, fortelle andre hvordan de skal føre debatt leder heller ikke til fri meningsutveksling mellom frie mennesker. Det er i seg selv et forsøk på og begrense og sensurere på en "stueren måte" For min del er det to ting som aldri kan aksepteres og det er rasisme og trusler om vold og drap. Dette er det strafferettslig beskyttelse mot også.
 8. Takk for det eksempelet, der kom det med en gang! Det var dette jeg ønsket å poengtere. Da skal ikke jeg delta videre i denne debatten, for det er ikke noen debatt. Selv er jeg en velger fra sentrum, men i dag skal man ikke ha noe avvik i sine meninger før man stemples som "ytterste høyre". Latskapsfrihet? Når mennesker ikke bruker dine ord, dine formuleringer, dine debatteknikker så er de late? Da er de ytterste høyre og det som verre er? Ser du ikke her hvor dette bærer hen? Slik kunne jeg talt ovenfor ethvert medmenneske som jeg var uenig med, så begynt forfølgelse og utestengelse. Akkurat samme "teknikker" som diktaturer bruker. Det kommer snikene inn i alle demokratiene i den ekstremt polariserende debatten i alt fra Trump til Islam. Da tåles bare en mening! Den politisk korrekte, og det har veldig lite med debattstil å gjøre egentlig. Det blir bare ikke tolerert avvik før stempling kommer flygende med en gang.
 9. På VGD sitter det stort sett bare ekstreme ute på venstre siden igjen og snakker med hverandre, alle andre er stengt ute over en lav sko over lang tid. Derfor har antall debatter der stupt de siste årene, og det foregår knapt debatter der langer. Et dødt forum sensurert i hjel. Joda en tøff tone og harde debatter, men vet du hva? Det har jeg ikke noe som helst problemer med. Rasisme og trusler skal aldri aksepteres, ellers går det aller meste. Debatt er jo meningsutveksling, ikke noe som automatisk skal føre til at jeg blir enig med deg og motsatt uansett argumenter. Ofte er man så forskjellige på verdier og politikk at dette aldri lar seg gjøre. Uansett er det fascinerende å debattere med mennesker som har stikk motsatt syn en deg, det utfordrer meg i alle fall og får et innblikk i andre sitt tankesett. Selv om det kan gli over i det usaklige. Akkurat som ellers i livet og samkvem mellom mennesker.
 10. Nei man skal aldri vise respekt slikt uten videre! Respekt er noe man fortjener ikke noe man kan forlange. Jeg aksepterer alltid ulike meninger i en debatt, men aldri om jeg respekterer de slik uten videre. Jeg forventer heller ikke respekt fra hvem som helst, at mennesker ikke respekterer meg har jeg ikke noe problemer med. Da bare holder jeg meg vekke fra slike.
 11. Når jeg ser slikt som dette, mennesker som hele tiden skal mene noe om hvordan andre skal diskutere er det en ting som ligger bak! Ønske om sensur! Få vekk mennesker man ikke liker og meninger man ikke vil høre. Hele Norge er gjennomsyret av dette nå, og det blir verre og verre for hver dag som går. Et skjevt ord så krenker man uansett hva man måtte si uten for det politisk korrekte. Ja jeg går så langt å si at vi faktisk ikke lenger har et fungerende demokrati lenger. Fordi mener du noe utenfor det politisk korrekte kan du risikere helse, jobb, vennskap. Det ligner mer og mer hvordan diktaturer holder kontrollen på massene med meningstyring så til de grader. Mye rart som kan bli hevdet i en debatt, det må man bare tåle så lenge det ikke er rasisme og voldsoppfordringer. Ikke angripe person? Det er jo ikke et logisk argument en gang. Mange vil når du angriper et argument ta det direkte personlig og mene at de som personer blir kritisert. Så "anmelder" de og gjør det konsekvent for å få den de er uenige med sperret ute fra forumet. Ofte er mange forum styrt av de mektige MSM meida, og til slutt sitte bare den faste "menigheten" igjen i sitt ekkokammer og hører bare på de vedtatte godkjente politisk korrekte meningene. Det er en veldig farlig utvikling! En dag svinger denne pendelen stikk motsatt vei, det kommer et politisk parti som rører i denne gjørmen og så kommer det partiet til å få en enorm oppslutning når mennesker er lei av denne styringen av individets rett til å ha meninger ut over det politisk korrekte.
×
×
 • Create New...