Jump to content

Moskus

Medlemmer
 • Content Count

  11867
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Moskus last won the day on November 12 2013

Moskus had the most liked content!

Community Reputation

2511 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

22764 profile views
 1. Det siste avsnittet i denne artikkelen er jo det som nok en gang vil ødelegge for NVE her, iallfall forhåpentligvis. NVE sier de skal løse et problem. Det er effekttopper i forbruket og det er et problem for el-nettet ikke er dimensjonert for dem. Problemet som må løses er at disse toppene må jevnes ut. Og så presenterer de tre forslag som i utgangspunktet ikke løser dette spesifikke problemet Da er jo poenget borte.
 2. Trodde alt måtte nullstilles og legges til Hub'en. Når det er der, kan du parre lampene med bryteren på nytt. Men jeg er ingen Hue-ekspert...
 3. Har du noe som helst smarthus-aktig fra før? Qubino har en 0-10V dimmer som kjører på Z-wave.
 4. Du må egentlig ha skikkelig toveisspeil for at det skal være noen vits. Film er altfor dårlig. Akryl kan gå. Det koster penger, det er riktig....
 5. ... du kan selvfølgelig styre Hue-bridg'en direkte fra Python, men det er også gode integreringer i Home Assistant. Og HomeSeer selvfølgelig.
 6. --> hjemmeautomasjon.no Hvis du kan kode i Python, og ser for deg å benytte det, så undersøk Home Assistant.
 7. Se på HomeSeer eller Home Assistant. Den første koster penger, den siste koster tid.
 8. I 1987 var ikke mobiltelefoner allemannseie og det var NMT-nettet som ble brukt. Det har ikke med båndbredde å gjøre. Det hadde med frykt for forstyrrelse av sykehusutstyr å gjøre. Ikke en problemstilling nå på samme måte. Det gjør det alltid.
 9. Jeg tror at hvis man får til en milliardomsetningen i bedriftsmarkedet, så vil dette garantert finne veien til privatmarkedet også. Det blir konkurranse, og prisene vil synke, og noen vil tenke "Hmm! Vi kan jo enkelt utvide markedet vårt. La oss få IKEA på tråden". Men det kommer selvfølgelig ikke til å skje neste år...
 10. Det kan nok være. Jeg legger jo ikke skjul på at dette er noe jeg ønsker meg selv. Men jeg tror også at markedet faktisk ikke vet hva de ønsker, eller for å si det på en annen måte: At de ikke vet hva de burde ønske seg. I mange tilfeller må faktisk produktet komme først, og så må markedet vise interessen etterpå. Jeg tror at hvis prisen blir lav nok så er dette en soleklart god investering for mange, selv om du tviler på det og prøver å vurdere "nytteverdien" av det. Det blir litt som å ha en fjernkontroll til en TV: Samfunnsmessig har den ingen nytteverdi, den gjør jo bare at folk sitter mer i ro. Men det betyr ikke at de fleste opplever det som hendig å ha det. Jada, det er mulig å sette hjul på møbler og flytte dem manuelt. Men det er få som gjør det. Det er derimot ganske mange som kunne hatt godt av å støvsuge under sofaen eller bak sengene oftere enn de gjør. Hvis du bruker 20.000 kr på en sofa, og det koster 3000 kr ekstra å få den motorisert, så hadde iallfall jeg kjøpt det. Noen må faktisk tenke på utsiden av boksen for at verden skal gå videre.
 11. Jeg tror at AI som maler er en dårlig vurdering på om AI generelt sett er vellykket eller ei. Enda verre hvis det er prisen som er målestørrelsen. Og det har nok ingen sammenheng med hvor mye bruk man har av automatisk flyttbare møbler.
 12. Det automatiske. Automatikk er bedre enn manuelt arbeid. En del av de som ikke har smarthus har en tendens til å ikke se nytten av det. "Alle klarer jo å skru av en lysbryter, det trenger man ikke gjøre automatisk". Men når jeg enkelt kan senke strømforbruket og strømkostnad ved å slå av varmtvannsbereder og varmekabler når prisen er høy, eller enda bedre når den potensielle effekttariffen slår til, så har pipa en annen lyd. Jeg skulle gjerne hatt mulighet til å flytte sofaen unna automatisk et par ganger i uka slik at robotstøvsugeren kan få støvsugd skikkelig under der. Men igjen: Alt er avhengig av prisen. Hvis de koster 50.000 kr pr hjul, så er det kun en vakker drøm. Koster det 500 kr pr. hjul så er mer spørsmålet om man får kvantumsrabatt hvis man kjøper 30 stykker.
 13. Potensialet er det jo ingenting å si på, det er jo enormt! Kostnaden i et høyst eventuelt privatmarked er imidlertid noe helt annet...
×
×
 • Create New...