Gå til innhold

AMajor

Medlemmer
  • Innlegg

    97
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av AMajor

  1. Trendene viser oppvarming eller nedkjøling i et 30 års perspektiv +/-. Som alt annet, så heller ikke det er nøyaktig, men varierer. Det er like absurd å hevde at jorda koker pga noen små maur som oss mennesker pumper opp olje, som om vi har kontroll over planeten vår som har levd sitt eget liv i milleniumer av år. Det motsatte gjelder; å tro at hvis vi slutter å pumpe opp olje, at det vil føre til at joden opplever kraftigere jordskjelv og at en gigantisk vulkan plutselig dukker opp og sluker hele planeten med CO2-energien den suger opp gjennom jorda. Det er som å si at en eneste håndvask kan forårsake en tsunami. Absolutt absurd uansett hvordan man ser på det. Jeg bare lurer på hvor vitenskapen er blitt av? Det er mange ting man kan gjøre, finne ut mer om fotosyntesen enn å fjerne den. Lære om naturens egen resirkulering osv. I dagens globale media-hysteri, så lærer man "sannheten" ("fakta") om klimaet. Man lærer ikke om å sette spørsmålstegn og å være kritisk. Det er synd.
  2. @nebrewfoz Hvis du ser på de historiske temperaturdataene så stemmer det ikke at det har vært en jevn oppvarming. I forige århundre var det en nedkjøling fram til 1910. Så var det en sterk oppvarming fra 1910 til 1940, deretter nedkjøling fra 1940 til 1975, så en ny oppvarming fra 76 til 98 osv... Dette er trender fra dataene. Jeg skjønner ikke helt om mener at vi skal forvente en lineær økning i klimamodellene, når disse dataene viser det stikk motsatte, at klimaet har variasjoner og sykluser gjennom tidene.
  3. Kilde: IPCCs klimarapport fra 2013. Den femte vurderingsrapporten som gir detaljert informasjon om historiske temperaturtrender. Kanskje du burde lese innlegget mitt en gang til slik at du ser at jeg snakker om hypoteser og ikke påstander. Det er viktig at du erkjenner forskjellen mellom en hypotese og en påstand (som er etablerte vitenskapelige fakta) når man diskuterer komplekse emner som klimaendringer. Håper du har forståelse for dette.
  4. Klimaet er komplekst og kan tolkes forskjellig avhengig av personens ekspertise. FNs klimapanel, inkludert Norges CICERO, ble etablert for å studere klimaendringer, men noen mener at deres tilnærming har vært politisk snarere enn rent vitenskapelig. Historisk sett har det vært perioder med både oppvarming og nedkjøling. Noen hevder at vi nå er på vei inn i en nedkjølingsperiode, som kan vare til rundt 2028. Det foreslås at forskere bør fokusere mer på naturlige CO2-utslipp fra vulkaner og andre kilder, ikke bare menneskeskapte utslipp. Å redusere menneskeskapte utslipp kan til og med føre til økt vulkansk og seismisk aktivitet. Dette kan ha større konsekvenser enn selv den industrielle revolusjonen. Derfor bør vi vurdere å fortsette å bruke naturlige ressurser for å balansere og forstå naturen bedre, i stedet for å ignorere eller prøve å kontrollere den uten å fullt ut forstå konsekvensene. Selvfølgelig er mye av dette bare hypoteser, akkurat som alle andre sine hypoteser. Men problemet oppstår når det globale mediet presenterer disse som sannheter i stedet for hypoteser. Dette kan føre til at folk tar informasjonen som absolutt sannhet, noe som kan være farlig og minne om religiøs dogmatisme.
  5. Jeg tror jeg skal kjøpe meg parafin-lampe og ha på badet. Evt bare bruke stearinlys. For det virker som at det er det enkleste.
  6. I know. Det er et tåpelig EU-direktiv. Men jeg hater LED, pga at jeg liker ikke at det avgir så sterkt lys. Vet ikke om det er noe laserteknologi i led pærene. Jeg har LED lys rundt et speil på badet, men jeg prøver å bruke det minst mulig pga at det lyser så sterkt. Hadde ikke noe problem med det i starten, men etterhvert så har jeg blitt "allergisk" mot de lysene (klarer ikke finne noe bedre ord for det). Jeg tipper LED ikke kommer til å vare evig heller. Selv om TV'en, og de fleste lys i leiligheten bruker LED lys så bruker jeg de minst muligh. Men uansett, det er fortsatt mulig å få kjøpt halogenpærer har jeg sett. Så vil jeg ikke bruke mange tusen på å bytte ut alle soklene og lysene i taket på badet og bryterne.
  7. Håper noen med erfaring på dimmere kan hjelpe meg her. I leiligheten jeg kjøpte for noen år siden var det en dimmer på veggen. For en stund siden så begynte lysene på badet å skru seg av etter bare ett-to sekunder. Så lurer på om trafoen (toroidal?) er gåen? Må jeg da bytte dimmer, i så fall til hvilken? Dimmeren tror jeg er noen år gammel, det er en ELKO 315 GLE 2P. Har søkt på nettet uten spesielt resultat. Virker som at den er ute av produksjon. Lysene på badet er halogen. Det er 5-6 lys i taket, så å bytte til et annet system som feks LED er utelukket. Det krever for mye jobb. Det er fire tilkoplingspunkter på dimmeren. Har lagt ved bilde, det er noen symboler der. Jeg blir forvirret over alle symbolene. Jeg lurte på om jeg kunne kjøpe denne? https://www.clasohlson.com/no/ELKO-RS16-315-GLE-dimmer-2-pol/p/36-5990 men den har trykk funksjon på dimmeren, noe jeg ikke trenger, og så er den sabla dyr. Noen som vet om det finnes noen alternative dimmer jeg kan bytte til? Takk
  8. AMajor

    MP - Musikkpraksis?

    Hei, jeg lurer på om noen vet om bladet Musikkpraksis har stoppet med utgivelser, ser på hjemmesiden at det siste var i sommeren 2020. http://musikkweb.no/news.php Jeg vet om folk som abonnerte på dette bladet helt tilbake til 90-tallet. Det virket som et seriøst musiker-blad og håper ikke de har gått dukken. Jeg har nå blitt interessert i gitarspilling og lydproduksjon så tenkte jeg å kanskje tegne et abonnement, for å få med meg hva som skjer innen musikkbransjen og lære mer om pedaler. Vil helst ha et norsk blad og ikke engelsk, siden norsk er mer lokalt. men ble nå usikker siden det står på hjemmesiden at de stoppet å gi ut blader under pandemien. Noen som vet noe mer om dette? Skal jeg vente litt til eller noen som vet om de har stoppet helt opp? (Edit: Har sendt epost til de, og venter på svar).
  9. OK. takk for svar. skal sjekke det ut
  10. Hei, jeg kjøpte en billig Behringer elektrisk gitar på en brukbutikk. Det er et flak på 1-2 cm som er borte, så ser jeg treverket på den. Dette er på gitarkroppen, ikke halsen. Akkurat den biten ser litt stygg ut så jeg har tenkt å lakkere over. Jeg trenger bare å høre hva andre folks erfaringer er med lakkering av gitar eller andre tretyper. Og hvor man får kjøpt den billigste lakken? Hvis billig lakk er av dårlig kvalitet så kan jeg putte på en ekstra femti eller hundrelapp. (Siden det er bare et kvadrat på 1-2 cm, så trenger jo ikke en stor boks med masse lakk i. Lurer på om det finnes små tuber eller små billige lakk-bokser?) Jeg tenker på noe billig hobby-lakk hvis det finnes. Nå er jeg usikker på fargetypen, siden det finnes flere forskjellige sort-farger. Takk. Alle tips er velkomne.
×
×
  • Opprett ny...