Gå til innhold

andersj

Medlemmer
  • Innlegg

    195
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av andersj

  1. Noe som kan hjelpe meg? Jeg har fått en Lenovo T410s i hus med en SSD disk med det småsexy navnet: intel ssdsa1mh080g1le. Etter hva jeg har klart å finne ut er det ikke mulig å kjøre TRIM på denne disken, så den ryker nok ut om en stund. Men frem til da har jeg lyst til å prøve meg på noen alternative løsninger. Er det noen av dere som har noen gode alternativer. Jeg fant denne oppskriften: http://www.ocztechno...ead.php?t=64753

    Noen som har prøvd den?

     

    Beste hilsen

    A

  2. Noe som kan hjelpe meg? Jeg har fått en Lenovo T410s i hus med en SSD disk med det småsexy navnet: intel ssdsa1mh080g1le. Etter hva jeg har klart å finne ut er det ikke mulig å kjøre TRIM på denne disken, så den ryker nok ut om en stund. Men frem til da har jeg lyst til å prøve meg på noen alternative løsninger. Er det noen av dere som har noen gode alternativer. Jeg fant denne oppskriften: http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=64753

    Noen som har prøvd den?

     

    Beste hilsen

    A

  3. Har selv hatt dette objektivet, og ble aldri helt venn med det. Det er soft på f2.8 ved 50mm. Men kanskje ikke så soft som det du her viser. Hadde også problemer med upresis fokus, som spesielt kom til syne ved portrettfoto, hvor fokus jo helst skal ligge presist. Tror du bør prøve å bytte objektivet, og så se om du kan leve med den mykheten som er og skal være i dette objektivet.

    Min erfating var at to trinn nedbledet var objektivet akseptabelt skarpt på 50mm. På 17mm var det utmerket over hele blenderområdet.

    Også Canon sin 17-55 f2.8 IS er myk på 55mm, om enn litt mindre. Du må helt opp på 24-70 f2.8 før du oppnår noenlunde skarphet på 2.8, men også her pleier jeg å blende litt ned.

    Alternativt kan du supplere med en 50mm f1.4 som er skarp skarp på f2.8. Og det er fortsatt rimeligere enn et original objektiv i segment.

     

    Men det er mine helt private erfaringer. Det er ofte forskjell fra objektiv til objektiv.

  4. Tja, dette fører visst ingen vei. Jeg er den tredje i rekken til å prøve å forklare, men det er tydeligvis ikke mulig. Vi får leve i hver vår overbeviste villfarelse.

     

    Til trådstarter: Tror det er mye spennende i vente. En 24-70 med IS har det vært rykter om en stund. Det påståes at Canon faktisk allerede har utviklet kamerastabilisering for speilrefleks, selv om det jo hadde vært en merkelig utvikling. Det går også rykter om et proff crop camera fra Canon, med værtetting og bedre autofokus og lysmålilng. Men dette er rykter og kanskje like mye ønskelister ... At de fleste speilrefklekser kan ta video om to tre år, er jeg ganske overbevist om. Tror ikke at FF blir borte, langt i fra. Tvert i mot.

  5. Synes du lykkes ganske godt med redigeringen din. Men her er jo folk veldig forskjellig. Noen er nærmest allergisk mot slike uttrykk.

     

    Men det du muligens kunne gjort bedre var lyssettingen. Ser ut som du har brukt to lyskilder, en til høyre for modellen og en mot bakveggen? En reflektor til venstre bak ville gitt litt mer lys og fått modellen til å stå ennå mer ut fra bakgrunnen uten at du mister skygge effektene du er ute etter. Slik det er nå, er det noe hår på venstre side som ser litt rart ut.

  6. Dette ble da unødvendig komplisert. Har kjempet meg gjennom hele tråden, og, Cax, du er nok på viddene her ... Crop har ingenting i en slik ligning å gjøre. Om du setter et FF objektiv på et crop-kamera fanger ikke objektivet verken mer eller mindre lys, lysintensiteten går verken opp eller ned. Men en mindre del av den blir fanget opp. Altså blir eksponeringene like, men bildevinkelen ulik.

     

    Ang. støy, så er det riktig som det blir nevnt, at det er avstanden mellom pikslene og hvor tett de er pakket som er avgjørende for støymengde. Kompaktkameraer på 10mp har tettere pakkede piklser enn crop som har tettere pakkede piksler enn FF, derav også hvem som har mest og minst støy.

  7. For å være litt uenig, så synes jeg ikke det gjør noe at ikke hele treet er med. Du er på god vei til å skape et bilde med mye stemning og følelse i. Men det blir litt for rotete for meg, litt for mange elementer, og kanskje en manglende linje.

    Det er fin dybde i bildet, og man forventer at det kan skje noe når som helst.

  8. ?

    andersj: Det var meningen å få litt mer tegning i forgrunnen, men dias er et lite tilgivelig for eksponeringsfeil fra fotografens side. Hadde jeg vist at bedre hadde jeg tatt bildet med en større blender og funnet hyperfokal-distansen.

    Jo, skjønte egentlig det. Men det må jo likevel kommenteres ... :-)

  9. Synes både fargebruk og komposisjon er veldig bra her. Det gjør at bildet står litt ut av mengden. Men en tredjedel av bildet i bunnen er ingenting, og fokusplanen er, helt bevist lagt i forgrunn. Det gjør det til en spesielt bilde, men om byggningene hadde være litt mindre myke, hadde det blitt bedre i mine øyne.

     

    Men for all del, dette er et bra bilde med masse karakter!

  10. Jeg har en Electrolux oppvaskemaskin. Den fungerer i grunnen utmerket bortsett fra at den ikke tåler vann. Alle bevegelige deler som man lett kan skifte ut selv, blir myke og porøse i løpet av et års tid. Har siftet to ganger nå, og er inderlig lei. De blir ikke slitt opp, men forsvinner bare. Ikke har vi spesielt hardt eller mykt vann heller. Noen som har observert det samme?

×
×
  • Opprett ny...