Gå til innhold

Faller

Medlemmer
  • Innlegg

    1 908
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Faller's innlegg in Trådløst Nettverk for opp til 50 personer over flere etasjer. ble markert som svaret   
    Jeg ville anbefalt et litt annet produktsegment for dette. Nemlig Ubiquiti Unifi-serien. Dette er produkter som er berenget på små og mellomstore bedrifter men til en pris som er langt lavere enn tradisjonelt bedriftsutstyr. Noen av fordelene med Unifi-serien er at man har et sentralisert administrasjonsgrensesnitt, støtte for bruk av samms ssid (det er en standard som er laget av IEEE), Power over Ethernet (AP gis strøm via ethernetkabelen) og annen funksjonalitet. Det jeg forslår er følgende
     
    Switch: Ubiquiti Unifi 8-60w (Switchen kan drive opptil 4 AP Lite, så det gir deg noe utvdelsesmuligheter på sikt også.)
    AP: Ubiquiti Unifi AP AC Lite (her kan du kjøpe det antallet ap'er som dere har behov for.
     
     
    Ja, med Ubiwuiti vil det være mulig å trekke kabel til en switch som deretter driver hvert sitt aksesspunkt.
     
     
    Jeg kjenner ikke til den TP-linken, så kan ikke kommentere hva den støtter, men hvert aksesspunkt fra Ubiquiti støtter opptil 250 samtidige brukere så de vil helt klart tåle belastningen fra brukerne du skisserer. 
     
     
    Med Ubiquiti blir det ikke noe problem med samme ssid fordi protokollen for å bruke samme ssid på flere aksesspunkter er støttet. Dette vil derimot ikke være støttet blant vanlig forbrukerutstyr (med unntak av mesh) fordi det er rettet mot kontorer hvor man har mange klienter og AP'er. 
     
     
    Som jeg har gått litt inn på over, så vil ikke vanlig forbrukerutstyr støtte flere aksesspunkter med samme ssid. Brukere må vanligvis  koble seg til hvert aksesspunkt individuelt. Dette er derimot mer vanlig og støttet blant bedriftsutstyr, som er grunnent til at jeg anbefaler Ubiquiti. Når det kommer til flere aksesspunkter på en switch, så bør ikke dette være noe problem fordi hvert aksesspunkt får tildelt hver sin IP-adresse fra routeren. Så hvis du bruker normale innstillinger, så har man vanligvis i overkant av 250 tilgjengelige IP-adresser. 
     
  2. Faller's innlegg in Hjelp til oppsett av hjemmenettverk ble markert som svaret   
    Mange velger å kjøpe USG pga helheten i brukergrensesnittet og fordi det er en avansert router samtidig som den er enkel å bruke. 

    Ikke noe problem å bruke unmanaged switcher i hver etasje.   Løsningen du foreslår med å bruke et nettverkspunkt til en billig switch og det andre punktet til et aksesspunkt vil fungere helt strålende.
     
    Det vil være mulig å seriekoble switcher, men jeg ville helle anbefalt å kjøpt en switch med flere porter først som sist.  
     

    Ja, da benytter du det som heter VLan. Det er en virtuell måte å skille nettverket på. 
     

    Det stemmer at jeg rakk å svare på det originale innlegget ja.  

    Se svaret over om at det finnes flere måter å løse infrastrukturen på. Forslaget ditt over vil fungere helt fint. At du har vannbåren varme i gulv er en forutsetning jeg ikke visste noe om, men hvis du ser på "utstyrslisten" jeg satte opp til alternativ 2, så nevnte jeg at det ikke er noe problem å bruke flere aksesspunkter. Det skal dog sies at aksesspunktene fra Ubiquiti er langt kraftigere enn Telenor sin router. Ubiquiti sier at rekkevidden på aksesspunktene skal være opp til omtrent 122 meter (selvfølgelig noe som er under helt optimale forhold og fri sikt). Den type rekkevidde vil aldri Telenor (eller andre multiroutere) kunne skilte med. 

    Som nevnt tidlig i svaret mitt, så er du ikke nødt til å kjøpe USG'en. Men å ha PoE-switchen i boden ville jeg absolutt anbefalt ja. Det jeg opprinnelig mente med kabeltrekking var at du bruker nettverkspunktene som du allerede har og bare trekker kabel fra dem til switcher og utstyr. 
    Håper det var oppklarende.
  3. Faller's innlegg in Studiestrukur ble markert som svaret   
    Jim Kwik har en video hvor han snakker om super brain. 
     
    Hvis du ønsker å lære noe raskere eller mer effektivt, så har han noe som kan kaller for 
    B elieve - "all behaviour is belief-driven". Et kjent ordtak sier "if you believe you can or can't, you're right". Her menes det at du må tenke positivt og si at du kan dette. 
    E exercise - Det er viktig å trene. Det har med at når du beveger seg, så er det flere synapser (koblinger) som dannes og gjør at hjerne utvikler seg raskere. 
    F orget - selv om du kan noen deler av f. eks pensum, gå gjennom det som er helt grunnleggende og bygg deg opp derfra. 
    A ctive - I forelesninger og timer, sørg for å være aktiv og engasjert. Hvis man sitter helt passiv, så demper man muligheten for å lære av det som blir sagt. 
    S tate - Dette bygger litt på punktet over om å være aktiv og engasjert. Hvis du sørger for å være interessert og har en positiv innstilling (glad), så er det lettere for hjernen å huske. Jim sier blant annet "Info + emotion = long term memories". 
    T each - tenk på at du skal lære bort det du selv lærer. Det gjør at du legger mer fokus inn i stoffet som du blir lært. 
  4. Faller's innlegg in Seagate Ironwolf 10TB NAS Harddisk SATA 6GB/S NCQ, 256MB cache, NAS drive ble markert som svaret   
    Archive-disker (som den du har) har lav ytelse sett opp mot andre forbrukerdisker og ikke beregnet for kontinuerlig skriveoperasjoner som f. eks enterprise-disker.
     
    Forskjellen på de diskene du lister i første post er primært hvilke segmenter/områder de er beregnet for. 
     
    Noen av dem er beregnet for bedriftsmarkedet, andre er beregnet på kontinuerlig lese- og skrive-operasjoner, andre er rettet mot forbrukermarkedet hvor ytelse er prioritert over levetid. 
     
    Seagate Barracuda PRO er beregnet på bedriftsmarkedet. Det betyr høy lagringskapasitet, tåler mye overskriving (300 TB per år) og 5 års forventet levetid. Den har også 2 års garanti som betyr at Seagate dekker recovery mot mekaniske problemer. 
     
    WD Gold Enterprise er beregnet på bedrifsmarkedet. Samme som over, høy lagringskapasitet, tåler mye overskrivning (550 TB per år), og 5 års forventet levetid. 
     
    WD Red PRO er beregnet på NAS. Det betyr at den tåler mer enn forbrukerdisker, men har ikke samme krav til kontinuerlig drift og overskriving som bedriftsdiskene. 
     
    Seagate Ironwolf PRO er beregnet på bedriftsmarkedet, men spesifikt NAS. Den innehar i stor grad de samme kvalitetene som Barracuda Pro. 
     
    HGST Deskstar NAS er beregnet på forbrukermarkedet, spesifikt NAS. 
     
    Uansett hva du velger av de 5 typene, så vil du ikke gå feil. De er alle beregnet på mye bruk. 
  5. Faller's innlegg in Relevant jobb etter Bachelor? ble markert som svaret   
    Jeg vil sterkt anbefale deg å være aktiv med aktiviteter utenom bare fag også. F. eks ha verv, egne prosjekter for å lære deg noe nytt etc. 
     
    Jeg ser at HK har tatt over fagene som en gang var på NITH og da var i alle fall kvaliteten ganske bra fordi skolen la opp til at man kunne produsere kode og jobbe med en gang studentene var ferdige. Kjenner folk som har gått samme linje som deg og ikke hadde noen problemer med å finne seg jobb. Men med det sagt, så bør du ligge på et høyt nivå (helst B eller bedre) for å skille deg ut. Sørg for at du forstår fagene og skap en interesse for det du holder på med. 
  6. Faller's innlegg in [Løst] Bygger hus - hjelp til mesh? ble markert som svaret   
    Kjenner ikke til hvor kyndig du er på nettverking, men jeg ville sett på Ubiquiti Unify-utstyr. Fordelen med dette er at aksesspunktene (trådløse basestasjonene) kan drives med kun en nettverkskabel.  Har du f. eks et teknisk rom eller en bod hvor du kan ha noe utstyr, så ville jeg foreslått følgende: 
    Ubiquiti Switch 8-60w eventuelt, storebroren som takler 150w, men til tre aksesspunkter så er ikke det nødvendig. 
    Ubiquiti Unifi AP AC-PRO. Disse har en teoretisk rekkevidde på 100 meter, så 2 stk bør være nok, men det er avhengig av romfordeling og byggemasse. 
     
    Dette er riktignok et "prosumer"-oppsett, så mye innstillingsmuligheter også. 
  7. Faller's innlegg in [Løst] Glemte å føre opp referanser! :( ble markert som svaret   
    På min egen søknad har jeg som Joneug skriver:
     
    Referanser:
    Oppgis på forespørsel.
     
    Det som er praktisk med en slik setning er også at du får bekreftelse på om du er interessant til stillingen gitt at du blir spurt om referanser.
     
     
    Mvh Faller
  8. Faller's innlegg in [Løst] Splitter-kabel for CTIA headset ble markert som svaret   
    Kan du ikke lage det selv da? Det eneste jeg ikke vet hvor man får kjøpt er selve TRRS-kontakten, men det har Ebay.
     
    Eller kanskje denne vil fungere? Jeg bruker den på headsettet som jeg bruker til mobilen, og det fungerer fint.
     
     
    Mvh Faller
×
×
  • Opprett ny...