Gå til innhold

Diskuter ukens Donald! (Nå:nr. 24 oppd. 17.06-07)


Anbefalte innlegg

kjempeenig i det I.A.G.

Har noen forøvrig lagt merke til at Don Rosa vil se på handlingene som utspiller seg i Donald til å være lagt til rundt 1950?

 

Gleder meg til dette innlegget er postet. Da er vi på ny side og vi slipper å scrolle så mye... :wee:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kom fram i denne tråden, som vår venn TSP startet på Donald-siden Andeby Online at det ikke er Vicar som har tegnet den første historien i bladet likevel, selv om det stod at det var han.

 

Det er egentlig Rodriques (håper jeg stavet det riktig...) som har tegnet den. Nå som jeg vet det, ser jeg at det er hans tegnestil, og ikke Vicars...

 

Det har visstnok skjedd før også. Skuffende når de gjør sånt. :nei:

 

EDIT:

Ser at du i den omtalen du har skrevet av ukas blad skryter voldsomt av Vicar. Men det er dessverre ikke Vicar som har tegnet historien. Det er det Rodrigues som har gjort, og Egmont har dermed nok en gang byttet ut Rodrigues med Vicar i krediteringen. (skjedde for noen uker siden også.) Kanskje på grunn av at Vicar er begynt å lage så få historier at de må sette navnet hans inn for andre serieskapere for at han fortsatt skal ha et rykte som ganske aktiv??  :)
Endret av I.A.G.
Lenke til kommentar
Donald Duck - Ivrige supportere

 

Manusforfatter: Paul Halas

Tegninger: Rodrigues (Vicar er oppgitt som tegner i bladet, men dette er feil.)

Omhandler: Donald og nabo Jensen.

Sider: 12 (s. 4 - 15)

Min poenggivning: 7/10

 

 

Det er VM og Andeby er selvfølgelig kvalifisert, Donald pynter opp huset til fotballfest og Jensen gjør det samme. Det fine med denne historien er at du i starten tror at dette kommer til å bli en kamp om hvem som pynter best som det som regel er, men her er manusforfatteren flink og overrasker. Donald blir nemlig ikke arg på Jensen fordi han har pyntet penere, neida han gratulerer Jensen og går igjen. Hemmeligheten er at Donald har gjemt unna penger så han kan dra til VM, nevøene er sendt på hakkespettleir så er alt er klart for avreise, men på flyet til VM oppstår det problemer, da Jensen ikke særlig overraskende er på samme fly før avgang. Etter at de har kranglet om historiske fotballresultater blir de hevet ut av to sikkerhetsvakter og de får ikke ta fly ut av Andeby. Begge to får selvfølgelig ideen om å snike seg på toget med løsskjegg, men det går heller ikke særlig bra når de avslører hverandre med å krangle igjen. Andeby Stadion har derimot løsningen og begge to går selvfølgelig dit. Problemet er at de nok en gang på tribunen støter på hverandre og nok en gang begynner å krangle, denne gangen får det alvforlige følger. De krangler seg ned der hvor en ansatt har fått streng beskjed av sjefen sin om å ikke skru på skjermen før han sier fra og ikke høyere enn "Medium" for da eksploderer skjermen. De dulter borti vedkommende som noen strakser senere våkner til liv når det blir gitt beskjed om å starte monitoren, siden han har fått seg en smell og ikke husker noe skrur spaken til "høy" noe som gjør at ingen får se kmapen siden skjermen eksploderer.

Etter dette blir Donald og Jensen lei av å krangle og forbereder seg på å se kampene foran hver sin TV. Donald har derimot helt i starten av historien glemt å slå av en gasskran som han brukte til å blåse opp en ballong tidligere på dagen, så du kan jo gjette hva som skjer når han tenner en fyrstikk. BOOM!

Jensen blir rasende. Midt i nok en krangel oppdager de at fotballkampen hvert øyeblikk begynner og de må finne en asteløsning.

I de neste bildene ser vi Donald og Jensen sammen i godt humør, og de jubler sammen over hvert et mål Andeby får. I de siste bildene får vi avslørt at de sitter utenfor en TV -butikk, som viser VM på TVene de selger, jeg var ganske sikker på at de ville prøve å havne i fengsel så den slutten overrasker også litt.

En lykkelig slutt altså.

 

Personlig synes jeg denne tegnestilen er glimrende og den passer godt til historien. Tegningene til Rodrigues faller altså meget i smak. Flotte tegnede ansiktsutrykk og "statister". Og det er tegnet i en ren og pen stil. Manuset/historien vil jeg si er midt på treet+, manuset får et plusspoeng fordi historien overrasker litt i starten og slutten.

6292442[/snapback]

Da er det fikset opp som dere kan se :)

Endret av The Strategy-player
Lenke til kommentar

Donald Duck & Co nr. 25

 

donald_25.jpg

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

Ukens historier:

 

Ole, Dole & Doffen - Den som ler sist ...

 

Manusforfatter: Jens Hansegård

Tegninger: Ferioli

Omhandler: Ole, Dole, Doffen

Sider: 12 (s. 4 - 15)

Min poenggivning: 8/10

 

 

Det er siste skoledag for Ole, Dole og Doffen og resten av elevene og lærere på "Kornelius Kvakk" -grunnskole, det er det også på "Laban Lømmel" -grunnskole.

Hvert år har KK -elevene utført rampestreker mot LL -elevene, men i år det inngått våpenhvile, men Dole er usikker på hvor stor våpenhvileviljen er hos LL -elevene, Ole og Doffen, mener han er overnervøs. Men Dole får rett i sine minstanker, LL -elevene vil ha revansj og på avslutningen gjør de en rekke rampestreker mot KK -elevene og rektor blir sinna på ODD og resten av elevene, siden han tror det er de som gjør slemme ting med vilje.

Dole som var sikker på at noe ville skje, har selvfølgelig forberedt seg og leder et "motangrep" mot LL -elevene, som innerbærer å putte kløpulver i klærne deres. Men Dole vil ikke gi seg med det, han kommer på noe mer å tilføye i planen. Ole og Doffen er noe usikre på denne delen av planen, men blir med på det likevel. Ole og Doffen kler seg ut som en professor og sier til rektoren under avslutningen at kløen til elevene skyldes T.ulle -bakterien og at elevene må unngå vann og bading de nærmeste dagene for at de ikke skal få tilbakefall.

Når ordføreren leser dette i avisen neste morgen, tilkaller han rådgiverne sine og bestemmer seg for å gjøre noe!

Samme dag er ODD og resten av elevene på KK på vei mot stranden for å både, men oppdager til forferdelse at alle har fått forbud mot å bade og ikke bare de som allerede "er syke".

Dole blir dermed kjeppjaget av Ole og Doffen og de andre elevene på KK.

 

 

Jeg synes at ukens åpningshistorie er av det gode slaget, blant annet fordi man først tror at LL -elevene vil spille elevene på KK tre puss og ikke bare to, og senere tror man gjerne at KK skal spille dem tre, men også da er det bare to.

Og i tillegg har historien en liten bihistorie, nemlig journalisten, noe ganske få historier har.

Den tar også en overraskende ending i slutten synes jeg samtidig som den er artig. Selv om slutten for noen sikkert var ganske forutsigbar, så hadde hvertfall jeg ventet meg en helt annen slutt. Så denne historien scorer ganske så bra hos meg. Fine og artige tegninger av Ferioli er det også.

 

Petter Smart -

 

Manusforfatter: Henk Hopman

Tegninger: Bas Heymans

Omhandler: Petter Smart, Fred Stangvill, roboter og Lille Hjelper.

Sider: 4 (s. 18 - 21)

Min poenggivning: 7/10

 

 

En fyr ved navn Fred Stangvill har et problem, kona hans vil ha han til å jobbe hjemme, men Stangvill elsker å fiske og vil heller det. Derfor oppsøker han Petter Smart. Stangvill ber han fikse en robot som er helt lik han og gjør alt som hun vil, etter en times hard jobbing er roboten klar til å prøves. Og kona vil ha roboten, som hun tror er Fred, til å klippe gresset, men roboten fortsetter bare rett frem. Stangvill mener roboten er en skandale og vil at Petter fikser opp roboten så den hvertfall kan distrahere kona noen timer om roboten så må si sannheten.

Petter er redd for konsekvensene, men Lille Hjelper peker på speilet og Petter får en ide. Roboten til Fred er fikset og kona er ikke blid når det hun tror er den virkerlige Fred er tilbake, men roboten avslører at den er en robot og at den virkerlige Fred fisker. Kona oppsøker Stangvill og kjeppjager han. Neste dag oppsøker Stangvill herr Smart og begynner å jage han. Men det er ikke den virkerlige Petter Smart, nei det er nemlig en robotkopi av han.

 

 

Denne historiens sluttpoeng er ganske så morsomt og det er heller ikke veldig forutsigbart, selv om man får en viss aning de siste halvannen sidene. Gode og artige tegninger også her, men ikke like gode som i ukens første historie.

 

Donald Duck - Margarinpakkeren

 

Manusforfatter: Morag Prunty/Dave Angus

Tegninger: Branca

Utgitt første gang: nr. 53 i 1987

Omhandler: Donald

Sider: 8 (s. 24 - 31)

Min poenggivning: 6/10

 

 

Donald er lei av jobben som margarinpakker og vil bli noe stort og slutter derfor på margarinfabrikken. Deretter oppsøker han et sted hvor de driver med personanalyse, noe som kan hjelpe til med å finne jobben som passer for en person. Han tar testen og mens han venter på prøveresultatene drar han ut og prøver forskjellige andre jobber, som scenemester på teater, som kunstner og som kokk, det går ille i alle jobbene. Donald gir opp og mener han ikke passer som noe, men så er resultatene klare og de viser at Donald passer best som margarinpakker! Dermed er det tilbake på jobb for Donald og han blir overraskende godt mottatt, fabrikken klarte seg nemlig nesten ikke uten han og han får dermed bedre lønn og finner ut at jobben ikke er så gæærn likevel.

 

 

Historien fra 87 er en god historie, men ingen megagod. Jeg har lest en del lignende historier før og slutten er ikke av den overraskende sorten. Likevel skal man jo kanskje ta med i betraktningen at denne historien nok var en av de første av denne typen historier. Tegningene er gode.

 

Bestemor Duck - Falleferdig gård

 

Manusforfatter: Gail Renard

Tegninger: Manrique

Omhandler: Bestemor Duck og Guffen.

Sider: 5 (s. 37 - 41)

Min poenggivning: 3/10

 

 

Bestemor sin gård er i ferd med å falle fra hverandre og noe må gjøres! Så hun finner penger så hun kan dra til byen og få tak i noen som kan fikse på gården. Men geita spiser opp pengene og Bestemor er i ferd med å gi opp.

Men så kommer "redningen". Kjell Knips som er en eiendomsmegler vil kjøpe gården og lover at dyrene vil bli tatt godt hånd om og at han ikke skal forandre noe. Guffen er skeptisk, men Bestemor undertegner. Neste morgen skal Bestemor dra, Guffen skal bli igjen fordi han skal jobbe for Kjell. Men før Bestemor drar kommer Kjell og han forteller om planene han egentlig hadde, nemlig å anlegge ferieboliger med et bondepreg over seg. Bestemor liker ikke dette og ber om å få tilbake gården, men hun har tross alt undertegnet en kontrakt så det går nok ikke, men da kommer geita og spiser opp kontrakten, det eneste eksemplaret som finnes og Bestemor har dermed igjen krav på gården og eiendomsmegleren får igjen pengene. Historien slutter med at Bestemor sier hun aldri skal klage på gården igjen.

 

 

Likte ikke helt historien fordi jeg mener den bryter med den måten vi ser på Bestemor Duck. I historien blir hun fremstilt som en som ikke kan ta skikkelig vare på gården sin, en som overlater alt arbeidet til Guffen og en som gir opp for lett. Noe som er stikk motsatt av slik vi har sett henne tidligere. Men på den annen side er det jo positivt at manusforfattere tør å ta noen sjanser. Men denne sjansen betalte seg ikke å ta, historien er ganske forutsigbar. Tegningene er heller ikke noe spesielt pluss i denne historien.

 

Mikke Mus - Brekkgjengen

 

Manusforfatter: Pat & Carol McGreal

Tegninger: Bernado

Omhandler: Mikke Mus, Brekkgjengen, Besta Bollstad og Slemme-Tor.

Sider: 11 (s. 43 - 53)

Min poenggivning: 7/10

 

 

Mikkes nye bil får problemer midt i en av de verste "gangstergatene" og han frykter det verste. Men når det han får møte er en gjeng på fire unger blir han overrasket, ungene advarer han derimot mot dem selv, de blir provoserte av Mikke og de begynner å gå løs på han. Men Mikke overmanner dem og ungene ber han roe ned siden de bare lekte, da kommer Besta Bollstad en gammel beboer i gata og jager dem vekk og forteller Mikke at de ikke egentlig er slemme. Imens er Slemme-Tor tilbake i gata etter å ha vært borte i en del år. Etter samtalen med Bollstad løper Mikke til Brekkgjengens hovedkvarter siden han oppdager at de har stjelt lommeboka. Han får fatt i lommeboken igjen og sier til dem at de kan trenge råd fra en som er eldre og klokere, da kommer Slemme-Tor og sier han er den rette til det. Ungene som er tilhengere til Slemme-Tor blir glade over å se han. Slemme-Tor vil ha dem til å hjelpe seg for å ta ut noen penger (tjuvegodset til for en kamerat som sitter i fengsel) fra et hus, men huset er ved siden av Bollstad og hun vil sikkert komme til å ringe politiet hvis hun ser ham, derfor ber han de om avlede oppmerksomheten hennes. Mikke hører alt dette utenfra etter at han ble kastet ut før han fortalte om planen sin. Mikke skynder seg til Bollstad for å forklare henne om planen.

Guttene vil ha henne ut av huset, men Bollstad ber dem inn. Imens følger Mikke med på hva Slemme-Tor gjør fra soverommet til Besta Bollstad, men han oppdager at Slemme-Tor er på vei opp mot soverommet hennes og gjemmer seg under sengen. Slemme-Tors egentlig plan var altså å lure ungene til å få henne ut av huset så han kunne klatre inn og ta penger fra henne, han skjærer opp madrassen hvor pengene er og oppdager Mikke under sengen, Besta og ungene hører alt bråket fra soverommet og går inn, ungene får greie på at han prøvde å lure dem, dermed blir det en skikkelig slåsskamp som også Mikke kaster seg inn i. Deretter kommer politiet og rydder opp.

 

 

Også denne uken visste jeg at Bernado var tegneren selv om jeg ikke så etter navnet hans. Han særegne tegnerstil kjenner man igjen med enkellthet og siden han har tegnet historien får den et pluss for det. Manuset er noe forutsigbart, men ikke veldig og man blir drevet fremover til å lese gjennom historien. Vi får også se en noe røffere side av Mikke noe jeg ser på som positivt.

 

 

Donald Duck - Den store hvite hvalen (del 1 av 2)

 

Manusforfatter: Terry Laban

Tegninger: Miguel

Omhandler: Donald, Ole, Dole, Doffen, kaptein Habab 6. og den hvite hvalen.

Sider: 8 (s. 57 - 64) / ?

Min poenggivning: 7/10

 

 

Donald og guttene er på ferie på Kapp Flyndre, og er på jakt etter sjømat, merkerlig nok er det mangel på sjømat om dagen, men et sted finnes det. Donald og guttene spiser seg gode og mette, men når regningen kommer tar eieren dobbelt så mye betalt siden det er stor mangel, Donald må dermed gi fra seg alle pengene. Etterpå vil ungene på hvalsafari, men etter den dyre maten har ikke Donald råd til det, men da møter de på Kaptein Habab den 6. etterkommeren til personen som skrev boken "Noby Mick" som gjerne vil ta dem med på hvalsafari og er villig til å gi kreditt, Donald og ODD blir med. Kapten Habab vil veldig gjerne finne den hvite hvalen for å bli venn med den, siden hvalfamilien og Hababfamilien aldri har vært gode venner. Han vil tilby hvalen det han mener er yndlingmaten hans, nemlig en kjempeblekksprut. Donald og ODD hadde håpet på en annen type tur og ber han sette han av ved kaien, men Habab vil ha dem som mannskap. Etterhvert oppdager de den hvite hvalen, og de drar ut til den i en robot med maten, som så blir kastet ut til hvalen, hvalen sluker det med et jafs, men spyr det fort ut igjen siden han ikke synes det er noe godt. Hvalen blir sinna og knuser robåten og den første delen slutter med at hvalen prøver å spise dem opp. Forts. følger!

 

 

Ukens fortsettelseshistorie virker ikke så veldig forutsigbar og jeg kan i alle fall ikke klare å tippe hva som kommer til å skje i neste del. Men jeg har en viss mistanke om at hvalen kanskje kan være mekanisk og ikke er en ekte hval og at eieren av den eneste sjømatrestauranten med sjømat har noe med det å gjøre.

Blir spennende å lese neste del! Gode tegninger er det også.

 

Poenggivning totalt sett: 42/65 = 6.5/10

 

Så hva synes du om ukens Donald? Skriv dine meninger om historiene her!

Endret av The Strategy-player
Lenke til kommentar
Dette er en bra tråd. Leser ikke donald selv, men fant den i siggen din "the strategy player".

 

så kan ikke komme med så mange meninger, bare en liten kommentar og en bump.

6334224[/snapback]

Så jabb ned til nærmeste butikk og kjøp det, da! Så kan du være med å kommentere! :p

 

-------

 

Var forresten noen på Andeby Online som hadde et morsomt poeng i denne tråden, om at han ved navn Sjarmvoll i første historien minner veldig om John Cleese. Han har et godt poeng der, eller hva?

Bra parodi! :p

Lenke til kommentar

TSP: Veldig enig i det du skriver om historien "Bestemor Duck - Falleferdig gård". Bestemor har helt skiftet personlighet gjennom hele historien, og jeg må si jeg er skufftet over måten hun reagerte da det kom en for å tilby henne at han skulle kjøpe gården.

 

Dessuten er problemstillingen i historien helt absurd. Når man driver en gård, setter man seg ikke rett ned og sier: "Vi har ikke penger, det er bare å gi opp!", når det er ting som må repareres. Spesiellt ikke når det gjelder Bestemor Duck. Man går i gang med å reparere det, eller går i gang med å skaffe penger. Det ville dessuten ikke kostet så mye, ettersom jeg har inntrykk av at Bestemor ikke har for vane å hyre håndverkere til å gjøre enkle reparasjoner på gården.

Så hele handlingen er rett og slett urealistisk, både fordi Bestemor har skiftet helt personlighet, og fordi at det som framstilles som et problem, egentlig ikke er det.

 

Slutten bærer også et preg av at manusforfatteren har funnet ut at "nå er det på tide å avslutte historien", og ikke har klart å finne på en utspekulert og uvnetet måte å gjøre det på (noe som har forekommet i flere av mine norskstiler, i mangel på tid...). Han løser det derfor ved å la geita spise opp kontrakten, og vips, så var det løst på en rask og enkel måte!

Lenke til kommentar

Er nok ikke tilgjengelig før neste uke, er en svipptur hos en venn nå.

 

skal få postet den noe uferdige versjonen straks!

 

 

**********************

 

Donald Duck & Co nr. 26

 

 

Forside: Donald leter etter maten sin som er forsvunnet, like ved sitter Ole, Dole og Doffen gjemt i et sandslott og spiser mat og drikker hele nisten.

En helt grei forside, jeg syntes ikke at den var så bra denne uken som i de foregående, men den forteller oss hvertfall at sommeren endelig er her!

 

Ekstra: Ukens ekstra er en vannpistol med en lurendreier. Du kan styre siktet og skyte sidelengs hvis du vil det. Vannpistoler er jo alltid litt artige og denne er helt grei, men det er ikke ukens høydepunkt akkurat.

 

Innholdsfortegnelse: Samme type innholdfortegnelse som det har vært i hele år, igjen blir vannpistolen presentert, som på forsiden, og vi får også opplyst at man kan vinne et Uefa Champions League Fotballspill. Ellers kan vi fortelle at det er 6 historier også denne gang og en del av dem handler om at det er ferie.

Det er forresten en Tipp og Topp historie om elvebreddkameratene igjen denne uken, gleder meg!

 

 

 

Ukens historier:

 

Donald Duck - Bort fra hverdagen

 

Manusforfatter: Per Hedman

Tegninger: Rodrigues

Omhandler: Donald Duck, Dolly Duck, Fetter Anton, Skrue McDuck og Nabo Jensen

Sider: 12 (s. 4 - 15)

Min poenggivning: 8/10

 

 

Det er ferie, og Donald tar med Dolly bort fra hverdagen så de kan kose seg sammen i fred og ro. De finner til slutt en campingplass og siden bilen til Donald streiker går han med på å bli på den overbefolkede campingplassen til han har fått reparert den.

Men campinglivet er ikke så behagelig som man kanskje skulle tro når Anton tilfeldigvis også er der, Anton vil vise Dolly hans splitter nye campingvogn, mens det blir gjort går en irritert Donald for å skaffe seg verktøy i butikken på campingen. Men der støter han på en annen kjenning, nemlig Skrue. Skrue krever at han skal jobbe på campingen (som er Skrues) så han kan betale tilbake gjeld. Donald rister av seg Skrue og er mer og mer bestemt på å få reparert bilen så de fortest mulig kan få komme seg videre. I mellomtiden har Dolly funnet noen av venninnene hennes fra trimklubben, som han selvfølgelig klarer å fornærme. Verre skal det bli når Jensen dukker opp, de begynner som vanlig å krangle og Dolly er nå enig i Donald at de bør forlate plassen før Donald blir mer irritert. De finner ut at de skal taue den med campingplassens traktor. Men Dolly faller av når hun kræsjer i en gren og mister kontrollen over traktoren. Donald hopper ut av bilen som blir tauet for å se om det gikk bra med Dolly, da starter bilen og situasjonen kommer mer ut av kontroll en noengang og hele campingen og alle telt blir ødelagt. Dolly og Donald får tak i Donalds bil og alle tingene før teltgjestene får tak i dem. De drar på nærmeste hotell. Men det eier Skrue og alle gjestene fra campingen og Skrue selv kommer etter dit siden Skrue må fikse dem et sted å være gratis. De blir jaget fra hotellet også, og Donald og Dolly bestemmer seg at det å være hjemme i Andeby kanskje er det beste...

 

 

Denne historien var av den gode sorten, det blir for en gangs skyld ikke en evig kamp mellom Anton og Donald om Dolly, det ender heller ikke opp med at Donald må jobbe for Skrue, ei heller at Jensen og Donald krangler så mye at de ramponerer campingplassen. Neida. Og her holder Dolly så å si hele tiden med Donald og stikker ikke av med noen andre. Rodrigues gjør historien enda bedre og tegner som vanlige flotte, gode og til dels artige tegninger.

 

Onkel Skrue - Som i gode, gamle dager

 

Manusforfatter: Peter Hardfelt

Tegninger: Massarolli

Omhandler: Skrue McDuck, Ole, Dole, Doffen, B-Gjengen

Sider: 7 (s. 17 - 23)

Min poenggivning: 4/10

 

 

Skrue er på tur med Ole, Dole og Doffen, da en mann tar et bilde av dem, mannen tjener visstnok penger på å ta bilder av forbispaserende når han selger dem. Mannen drar kjensel på Skrue, men Skrue drar ikke kjensel på mannen. Men han mener bestemt at de har møttes og gir han et gammelt gjeldsbrev han har som ble gitt til han som en takk for at han kom med en boks med bønner når Skrue var meget fattig og viser Skrue til og med et bilde, Skrue er enda usikker og hevder han ikke kjenner han igjen fortsatt. På gjeldsbrevet står det mannen har krav på 50% av østgruven som Skrue har tjent mye på, Skrue velger å betale et forskudd. Når mannen kommer hjem oppdager vi at det er B-Gjengen, de tar opp pengene og oppdager at de er falske. Skrue oppdaget at bildene var manipulert fordi han kjente igjen bønnene på bildet som ikke ble gitt ut før fem år etter han fant gull i gruven.

 

 

En veldig middelmådig historie. Foruten å blande sammen gullgravertiden og moderne hjelpemidler, noe jeg ikke liker, leverer den også en veldig velkjent og forutsigbar historie. Massarolli er uten tvil en god tegner, men det er noe ved ham som gjør at jeg ikke blir tiltrukket av hans tegninger som med andre tegnere, så tegningene bidrar heller ikke i mine øyne til å forbedre selve historien.

 

Petter Smart -

 

Manusforfatter: Henk Hopman

Tegninger: Barreira

Omhandler: Petter Smart, Lille Hjelper

Sider: 4 (s. 26 - 29)

Min poenggivning: 5/10

 

 

Petter Smart er klar for en rolig dag for stranden, men etter at hans forminskede parasoll er tilbake i normal størrelse begynner han å få problemer. Andre badegjester klager på at den gjør det umulig for dem å sole seg og Petter forminsker den igjen, Petter tar opp den forminskede solkremen og forstørrer den, men den blir større enn den skulle vært, så hele innholdet flyter ut over de andre gjestene rundt. Petter tar dermed opp sandslottbyggesettet for å få gjort noe mer aktivt, men de automatiske byggetingene hans ødelegger et lite barns sandslott og Petter får igjen problemer, hvordan det ender? Vel det får du se.

 

 

Nye oppfinnelser, men ikke så mye ny handling. Jeg får nemlig en føelse av at dette har jeg da lest før? Samtidig er den mindre forutsigbar enn den forrige historie med Skrue. Heller ikke Barreira har noe ved seg som gjør at jeg føler meg tiltrukket, men han er uantsett uten tvil god til å tegne. Men denne historien holder altså ikke mål den heller.

 

Donald Duck - Sheriffvikar Duck

 

Manusforfatter Michael T. Gilbert

Tegninger: Marsal

Omhandler: Donald Duck

Sider: 10 (s. 31 - 40)

Min poenggivning: 6/10

 

 

Donald drar på ferie til den siste eksisterende westernbyen, han føler seg fort kallet til å gjøre en jobb som sheriff, og søker seg inn som assistent. Donald tror han skal få sin sjanse til å gjøre virkerlig betydningsfulle ting, men sheriffen setter han til å male. Når sheriffen skal ut fr kontoret detter malingsspannet i hodet på sheriffen og Donald må ta over. Men det er lite som skjer i byen og Donald kjeder seg, helt til han finner en bok om vestens skrevne og uskrevne regler.

Regler som ingen vanligvis bryr seg om begynner Donald nå å ta på alvor, for eksempel er det ikke lov å klirre med sporene, bare ringle. Han arresterer så mange at det ikke er plass til dem i kasjotten så han frigjør noen langt verre lovbrytere til fordel for fredelige landsbybeboere.

Skurkene får nå muligheten til å rane byens bank enkelt siden nesten alle er i arresten og Donald vet ingenting. Men så ser han skurkene og vil først hjelpe dem og bære siden han tror det er deres penger, men de sier de ikke vil ha hjelp og Donald går. Sheriffen er tilbake på sheriffkontoret og spør forferdet hvor Donald og skurkene er, de tenker som så at de er over alle hauger, men da kommer Donald, han har fakket tyvene for å klirre med sporene i stedet for å ringle...

 

 

Også denne er relativt forutsigbar, men den er spennende og artig nok til at den ikke er så veldig ille og likevel gjør det litt spennende. Tegningene av Marsal gjør ikke særlig inntrykk på meg, men de er helt greie.

 

Tipp & Topp - Sjakkmatt

 

Manusforfatter: Joachim Stahl/Paul Halas

Tegninger: Rodrigues

Omhandler: Tipp, Topp, Ferdinand, supporterne og resten av elvebreddkameratene

Sider: 8 (s. 46 - 53)

Min poenggivning: 7/10

 

 

Elvebreddkameratene er på vei til trening da Ferdinand faller ned i en kum. Ferdinand sier han er grei, men de andre er ikke så sikker på det og når Ferdinand begynner å snakke om at de kan vinne ved å bruke sjakkruter som han ser får de bekreftet sine mistanker. Alt er nemlig sjakkruter, tårn, konger og løpere for å nevne noe i hodet til Ferdinand. Han er også opptatt av at de skal følge reglene for hvordan man skal bevege seg, de andre syns dette er morsomt og går med på det. Og de ser optimistisk mot den kommende kampen de skal spille med Ferdinands strategi. Når Tipp og Topp kommer til Ferdinand så han kan slå følge kampdagen oppdager de at Ferdinand har malt et sjakkbrett i gresset og bruker blomsterpotter og andre ting som brikker for å prøve nye strategier, det er med skrekkblandet fryd Tipp og Topp ser frem til kampen... På grunn av at Ferdinand snakker til de andre om hvor de skal flytte seg i ruter og siden han er fanatisk opptatt av å følge bevegelsesreglene forvirrer han de andre såpass at motstanderlaget får inn et mål. Tiden tikker avgårde uten at noe mer skjer før Ferdinand blir taklet, han får dermed igjen sin vanlige bevissthet og tenker ikke lenger i sjakkruter. De får et frispark og Ferdinand sier det kan være lurt med langpasning noe som fører til mål. Det blir 1-1 i de siste spilleminuttene.

 

 

Jeg har ventet lenge på en ny historie om elvebreddkameratene som jeg liker så godt. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det er noe ved hele konseptet og figurene jeg synes er artig og godt utført. Denne historien er dessverre ikke en så god en som jeg håpet på, men den holder et godt og tilfredsstillende nivå, den er artig og tegningene til Rodrigues gjør det ikke mindre spennende og artig og stilen hans passer meget godt inn her.

 

Donald Duck - Den store hvite hvalen (del 2 av 3)

 

Manusforfatter: Terry Laban

Tegninger: Miguel

Omhandler: Donald, Ole, Dole, Doffen, Kaptein Habab 6., Noby Dick

Sider: 8 (s. 57 - 64) / 16

Min poenggivning: 7/10

 

 

Donald er på ferie ved Kapp Flyndre, hvor det for tiden er usedvanlig lite med sjømat, bare en klarer å holde det gående. Donald og guttene blir med Kaptein Habab 6. når han skal møte hvalen Noby Dick 6. som han ønsker å stifte fred med, men hvalen slukte våre venner, hva nå?

 

 

 

...Få hvalen til å rape med brus! De blir rapet ut i en heidundrandes fart og klarer å komme seg i land, der oppdager de at det er masse av sjømat der. De blir sett og tatt til fange og på et kontor møte de innehaveren av det eneste stedet hvor det for tiden blir tilbudt sjømat i Kapp Flyndre. Han har klart å kapre all sjømaten på grunn av en spesielt stoff som tiltrekker seg det. Våre venner blir truet med at de skal få gå planken et sted med mye hai. Habab ber om å få si noen siste ord, som planlagt hører hvalen det han sier og hører det er han og snur for å ta mer hevn og kræsjer inn i kaia. Noby blir glad på grunn av all maten han finner, Donald og guttene blir befridd, skurkene blir jaget av haiene og Habab blir venn med Noby og Donald og guttene får spise gratis i alle restaurantene.

 

 

Totalt sett: 37/60 = 6.2/10

Så hva synes du om ukens Donald? Skriv dine meninger om historiene her!

Endret av The Strategy-player
Lenke til kommentar

Har lest Donald i hele livet mitt, men er blitt skuffet de siste årene.. Synes de nye historiene er blitt mye dårligere de siste årene!! det er de skikkelig gamle bladene som er morsomme å lese synes jeg!! (Don Rosa sine historier er jo helt fantastisk!)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Leste utrolig mye Donald før, men har blitt lite nå. Husker jeg likte Carl Barks best, enkle og gode tegninger + veldig morsom humor :) Onkel Skrue og Ole, Dole og Doffen var de historiene jeg likte best, men Donald er jo nesten alltid morsom. Mikke Mus historiene var egentlig ikke så stort høydepunkt for meg, bortsett fra da Spøkelseskladden ( :love: ) var med. Er en god tid å mimre tilbake på. Ble til at jeg og en kamerat leste mye Donald på klasseturer, fotballcuper o.l. og :!: Senest nå på grunnkurs..

Lenke til kommentar

Blir dessverre litt lite Donald-lesing nå i ferien, men det forbedrer seg vel til høsten.

 

"Donald Duck og gullhjelmen", som var sommerlesning i nr. 28, var i alle fall veldig bra. En Barks-historie av de bedre! :thumbup:

 

Håper på flere bra sommerlesninger, hadde vært fint med en av Don Rosa!

Lenke til kommentar

er på ferie for øyeblikket uten nett og Donald :hm: derfor ingen donaldomtaler de seneste ukene, huff, blir mye å anmelde når jeg kommer hjem ;)

 

note to myself: kun 4 min igjen av nettet på internettmaskinen på flesland, på tide å logge ut.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...