Gå til innhold

Webkafeen


Anbefalte innlegg

Håper da det ikke stod Powered By phpBB2 :D (derfor Sensur :lol: ).. men ser skikkelig bra ut det der Mr.Ueland. Er formålet å bytte ut hw.no forumet med dette? :D

Er nok "kun" et hobbyprosjekt enda som vil være like fritt som phpbb, IPB etc, hvis jeg er heldig får jeg kansje lansert det inenn 1/2 måneder i alfa versjon. Det igjen avhenger om jeg får med meg flere utviklere eller ikke etc :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Steike raggetassen.. Har norsk-tentamen i morra, og jeg skal skrive nynorsk. :cry: Burde ha tatt kvelden for lenge siden, men jeg har slitt med prosentberegning som skal vises under quizens gang av antall riktige svar.. :p:blush:

 

 

EDIT: Tar kvelden nå...

Endret av Mikka
Lenke til kommentar

gathering.org i ny drakt...

 

Hva sier ekspertpanelet?

 

(kommer med min egen vurdering etter en grundig analyse... ;) )

 

 

EDIT>

 

NB. gathering.org (uten www) leder foreløbig til en missing 404 side.. faktisk.. :p

men, sendt mail.. så dere andre skal slippe å gjøre det.. :p

 

 

PS. siden validerer ikke *f9s*

Endret av cfenzo
Lenke til kommentar

Ble lite med kunder nå :dontgetit:

 

Kanskje vi skal stenge for i kveld?

Virker som jeg er eneste på vakt right nuh, så da låser jeg og drar hjem...

Kommer sikkert noen andre og låser opp igjen, men det gjør vel ingenting. Bare ikke regn med at jeg stiller på jobb klokken 10 i morgen også :p

 

EDIT: Nei! cfenzo leser også!

Låser uansett :p

 

God natt "alle sammen"

Endret av PT
Lenke til kommentar
Jeg ble litt skuffa nå epsilon, forventet et langt innlegg om heiser, og ikke en kommentar til ET ;)

Jeg så ikke dette innlegget med en gang. Beklager. Her følger noen strøkommentarer rundt dette.

 

CSS definerer typografi og utforming innenfor et bestemt visningsområde, referert til som «the viewport» i spesifikasjonene. En eventuell heis helt til høyre i nettleservinduet er ikke en del av dette området (og skal derfor ikke kontrolleres av CSS). Den er kun en nettleser- og/eller OS-spesifikk mekanisme som lar brukeren bestemme hvilket utsnitt av siden som skal vises i nettleservinduet, når dette er nødvendig. Å forandre på utseendet til slike mekanismer vil alltid gå på bekostning av brukervennlighet. Hvorfor?

 

Alle som har beveget seg utenfor Windows-verdenen vet at brukergrensesnittets utforming på de ulike plattformene varierer sterkt. En «Macintosh-heis» har ikke samme utseende som en «Windows-heis», og med funksjonalitet som egne fargevalg eller temaer fins det ikke engang ett bestemt bilde på hvordan «Macintosh-heiser» eller «Windows-heiser» ser ut. Dessuten er det ikke sikkert at det i det hele tatt er en heis-liknende mekanisme som tas i bruk for å scrolle på en gitt plattform. CSS2-spesifikasjonen sier ingenting om dette. Ved å sette overflow-egenskapen til verdien scroll angir man riktig nok scrolling, men man har ikke sagt noe om konkret hvordan denne scrollingen skal muliggjøres rent praktisk. Heis er her én mulig styringsmekanisme.

 

Skal man styre heisers utseende med CSS, må man altså først fastsette én bestemt mekanisme for scrolling. Det er ikke særlig plattformuavhengig, og går derfor imot et av grunnprinsippene med CSS. I tillegg vil slikt fiksfakseri gjøre heisene vanskeligere å få øye på for folk flest; Macintosh-brukere ser etter «Macintosh-heiser», Windows-brukere ser etter «Windows-heiser», men ingen finner nøyaktig det de leter etter. En av de virkelig flotte sidene ved dagens operativsystemer er at folk kjenner seg igjen fra program til program.

 

Microsofts «proprietære» egenskaper for å bytte farge på heisene er for øvrig noe av det minst gjennomtenkte jeg har vært borte i, tatt i betraktning at disse også gjelder heisene til visningsområdet (skjønt, kan man kalle den horisontale firkanten for en heis, da?). Du vil nemlig aldri kunne vite hvilken farge det er på nettleseren som heisen er en del av, noe som vil si at du ikke engang kan foreslå hvilke farger heisen vil befinne seg ved siden av. Hvis jeg bruker Internet Explorer, er heisfarge noe jeg fastsetter ved å forandre på fargevalgene eller temaet i Windows. Da er jeg sikret at heisen får et utseende som står i passende kontrast til de omliggende skjermelementene, og dessuten er jeg sikret at heisen får et utseende jeg liker. (Og da er vi inne på noe av det mest sentrale hva webdesign angår. Webdesign er i første rekke ikke «kunst», men en måte å gjøre nettsider mer brukervennlige og tiltalende for det store publikumet som ferdes på Web. Det er hva dette syns om siden din – ikke en og annen webdesigner med særegne visuelle preferanser – som er viktigst. Til PoleCat: At det ser «kult» ut er ikke noe argument. Animerte GIF-er, bakgrunnsmusikk og frames ble nok også sett på som «kult» en gang i tiden, uten at noen av disse er gode løsninger.)

 

Det var den ene siden av saken. Den andre går på scrolling innenfor visningsområdet, såkalt inline scrolling. Ut fra egne erfaringer vil jeg hevde at også dette er noe som bør unngås. Selv bruker jeg rullehjulet på min optiske IntelliMouse til å bevege meg oppover og nedover på sidene, og det fungerer greit så lenge det kun er én (vertikal) heis i nettleservinduet – altså den som kontrollerer visningsområdet. Men når det dukker opp heiser innenfor visningsområdet oppstår det problemer, da det ikke umiddelbart fins noen grei måte å få tak i informasjonen innenfor disse «scrollede» elementene på. Da må jeg bevege musa over disse, og i enkelte tilfeller også klikke på teksten jeg ønsker å scrolle, for at musehjulet skal skifte fra å scrolle hele siden til å scrolle dette bestemte elementet. Når jeg ønsker min gamle musehjulfunksjonalitet tilbake, må jeg kanskje klikke et sted utenfor det scrollede elementet for at dette skal skje – og om jeg i tillegg er så uheldig å komme borti en lenk eller noe annet interaktivt, kan man med sikkerhet snakke om det jeg betegner som svært irriterende surfing.

 

Scrollede elementer vil også fungere svært dårlig under lavere skjermoppløsninger, hvor høyden på heisen kan overstige høyden til nettleservinduet. Da blir man nødt til å scrolle siden for å kunne scrolle elementene, noe som medfører mye tidkrevende og irriterende klikking.

 

Ellers: Da var innlegg nr. 200 i boks. Yay!

Lenke til kommentar
Har Mr.Ueland begynt å lese fra post 1, eller..? Han er jo her konstant..

Har lest en god del her ja, men siden det ikke alltid er noe vetugt å si fra min side så sier jeg ikke så mye ;) blir nok mer aktiv en stund fremover.

Stilig..

 

@epsilon; Du holder vertfall den seriøse siden ved cafèen oppe..:w00t:

 

*spise frokost*

 

*kjøre til bussen*

Endret av Marvil
Lenke til kommentar

epsiolon, fulu eller satyrium; har et lite CSS spørsmål:

 

Holder på å sette opp fisken eg la ut tidligare i tråden her, og vil ha så rein kode som overhode mulig. FuLu hjalp meg med meny/header på absentvoid.com, og eg har lest en del av koden, men det er visse ting eg ikkje forstår.

Eg skal ha en klikkbar header som skal linkast til hovedsida. vil ikkje ha noken <img> tag, og veit det skal gå an å lage det som en tekst link som eg skjuler med Visibility: hidden; - am i right?

 


.hidden {
  visibility: hidden;
}

#header a {
background-image: url(bilde.gif);
width: npx;
height: npx;
}

 

<div id="header">
<a href="side.htm">
<span class="hidden">link</span>
</a>
</div>

 

Er det store, tydelige feil der? Sitter på skulen no og har ikkje alt foran meg, men ca slik er det :w00t:

Lenke til kommentar

Dette er korrekt, men jeg ville heller ha brukt display: none.

Forskjellen på display: none; og visibility: hidden; er at visibility: hidden; ikke "fjerner" elementet i seg selv, men setter av plass til det i dokumentet. Det skjules bare. Display: none; fjerner alle antydninger til elementet som skal skjules, også det rommet det egentlis skulle ha dekket.

 

Jeg skulle gjerne ha limt inn noen eksempler, men sitter på skolen uten favorittene mine.

Lenke til kommentar

Pass på at linken er blocktype, da vil hele header oppføre seg som link. Koden kunne sett slik ut:

 

#header a {
background-image: url(bilde.gif);
width: npx;
height: npx;
display: block;
}
#header a span {
display: none;
}

 

<div id="header">
<a href="side.htm">
<span>link</span>
</a>
</div>

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...