Gå til innhold

[Løst] Passende Hovedkurt?


Anbefalte innlegg

Hej.

 

Trenger forslag til hovedkort til gaming-pc.

 

Her er komponentene jeg foreløbig skal ha.

 

Skjermkort. http://www.proshop.no/Grafikkort/XFX-Radeon-HD7850-Black-%282-GB%29-2327717.html

 

Prosessor. http://www.proshop.no/Prosessor/AMD-FX-8150-2294073.html?utm_source=tekno&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite

 

http://www.proshop.no/Stroemforsyning-og-UPS/Cooler-Master-GX-650W-2213638.html

 

og sånn høvelig forslag til passende kabinett.

 

:))

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bros! Har hatt samarbeid om komponenter med en jeg stoler veldig på innen bygging av stasjonær pc. Jeg trenger Hovedkort, d er eneste fornuft og råd jeg kommer til å høre på :)

 

MariusJS: Tusentakk, virker passende :))

 

Da bør du kanskje foreta en aldri så liten revurdering av hvor mye du bør stole på vedkommende. Spør han/hun om en begrunnelse for valget. Som sagt, du behøver ikke å høre på meg, men ta ihvertfall en titt på tester av GX-serien. En PSU bør man aldri være gnien på.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

 

Da bør du kanskje foreta en aldri så liten revurdering av hvor mye du bør stole på vedkommende. Spør han/hun om en begrunnelse for valget. Som sagt, du behøver ikke å høre på meg, men ta ihvertfall en titt på tester av GX-serien. En PSU bør man aldri være gnien på.

 

om jeg skal revurdere vedkommende har du ingen peiling om hva du egentlig sikter til.

 

innlegget heter *passende HOVEDKORT*. skriv en bok over hvilke PSU'er som dere syns er passende, fordi dere bare roter til innlegge med bullshit som ikke har med HK og gjøre.

Lenke til kommentar

Helt utrolig teite, off -topic svar i denne tråden. Det minner meg om midten av 2000-tallet på hw.no-forum med endeløse Intel vs AMD og ATI vs Nvidia diskusjoner. :nei:

 

Det kan være flere grunner til å gå for AMD, og over tid har de som regel vært konkurransedyktige i forhold til pris/ytelse. De siste årene har de ikke hatt noe å levere i High-end segmentet som kan måle seg med intel, det kan så være.

 

Enkelte spill (f.eks. MS Flight Simulator X) vil først og fremst ha høy kjernefrekvens for å yte bra. Da er det helt glimrende å ha en CPU som går til 4,2 GHz uten overklokking.

 

On-topic: Hvis du skal ha maks ett skjermkort, kan du trygt velge dette:

http://www.proshop.no/Hovedkort/ASRock-970-Extreme3-2291326.html

 

For X-fire støtte (2 skjermkort), velg f.eks dette:

http://www.proshop.no/Hovedkort/ASRock-990FX-Extreme3-2291327.html

 

;)

Lenke til kommentar

Å lede noen bort fra et dårlig valg anser jeg ikke som teit, ei heller umodent. Jeg aner ikke hvorfor du på død og liv tviholder på det dårlige valget ditt, men det får så være. Jeg har forøvrig ingen innvendinger på valget av AMD, kun på strømforsyningen som beviselig er et dårlig produkt.

 

Hovedkort:

http://www.komplett....aspx?sku=656364

http://www.komplett....aspx?sku=637650

http://www.komplett....aspx?sku=637957

Ta en titt på spesifikasjonene så finner du nok et som er egnet til ditt bruk. Ytelsesforskjellen mellom hovedkort er forsvinnende liten. Forskjellene går mer på tilkoblingsmuligheter, kvalitet på lydbrikke/lydkort, SATA-kontrollere, utvidelsesspor og overklokkingsmuligheter. Samtlige av kortene jeg foreslår har støtte for CrossfireX og SLI.

 

Kabinett:

FD Define R4, Fractal Design Arc, CoolerMaster 690II, Corsair Carbide 500R, NZXT H2, Corsair Vengeance C70. Alle bortsett fra sistnevnte ligger under tusenlappen.

Endret av Loefthal
Lenke til kommentar

HilRam har gitt deg to konkrete og gode alternativer på hovedkort, ASRock har gitt helt greie testresultater på andre modeller (fant ikke reviews på de foreslåtte kortene). Prisjakt har oversikten på AM3+ om du vil sjekke tilgjengelighet og priser mot andre butikker.

 

Når det gjelder valg av CPU drister jeg meg til å komme med noen innspill som eventuelt gjør dine valg enda mere velfunderte. FX8150 har fått en etterfølger som heter FX8350. Brikker med tallet 3 istedet for 1, 81>83, anviser ny versjon - kodenavn Zambezi har blitt etterfulgt av Vishera. Anandtech forteller mer. Poenget er at den siste versjonen har bedre effektivitet sammenlignet med den forrige og har derfor fått høyere klokkehastighet ved samme termiske verdi. Altså kjører begge på 125W tdp - den nye på 4GHz og den gamle på 3,6GHz. Ut fra dette mener jeg 8350-brikken bør velges, også fordi den er rimeligere enn 8150 hos Proshop. Om du ikke skal handle hos Proshop er 8150 marginalt rimeligere i andre butikker. Lillebror med Vishera-kjerne FX8320 har klokkehastighet på 3,5GHz og koster til sammenligning kr 1191 hos Proshop.

 

I forhold til strømforsyninger mener jeg det er et viktig poeng å kunne velge en med så høy effektivitet som mulig. De siste årene har mer effektive enheter sunket mye i pris og i løpet av siste år har det også kommet Platinum spesifiserte enheter til overraskende lave priser. Den billigste er Antec Earthwatts som hos proshop koster kr 635. Tomshardware testet denne modellen og den ble omtalt som et godt kjøp til den laveste prisen. En platinumspesifisert enhet vil typisk avgi 6-9% av veggforbruket som varme mens en Bronzespesifisert enhet gjerne vil avgi 15-19% av veggforbruket som varme. Wikipedia utdyper. Spør du meg hjelper dette mye på for å få mindre varmeutvikling i kabinettet.

 

Håper dette er med på å underbygge noen av rådene over, selv om du egentlig ikke ville ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...