Gå til innhold

Den store Antec kabinett tråden!


Anbefalte innlegg

Ang lydmattene rundt diskene, ønsker jeg ikke å plassere de slik at de blir til hinder for den naturlige luftgjennomstrømmingen. Men ønsker å dempe de best mulig uten å koke de..

Jeg prioriterer også støydemping høyt, og for meg er de siste støykildene de fire diskene i kammeret nede, resten er passivt kjølt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Tror du det er noen forskjell mellom å ha den øvre inntaksvifta helt foran eller bak hdd racket?

Absolutt! Vi snakker om ny og gammel (kald og varm) luft...

 

Kanskje jeg forklarte meg dårlig, jeg valgte å plassere vifta med brakettene bak hdd-racket i det øvre kammeret. Den henter fortsatt luften fra inntaket foran i kabinettet.

 

Personlig satt jeg en tom vifteramme med et ekstra filter i, foran det øvre hdd-racket. Det sikret en optimal "duct", samt mindre støv da jeg har kassa stående på gulvet..

Lenke til kommentar

@ Cerv:

Du har gjort det slik som jeg har gjort på den første tegningen min (et par sider tilbake), mens andylove foreslår slik som jeg har gjort det på fig2.

Det ville jo vært logisk at noe av luften hadde blitt resirkulert inni kabinettet hvis du fester det utenpå HDD-kabinettet oppe, men samtidig ville du vel fått et større lufttrykk på VGA, som sannsynligvis leder til bedre kjøling der? I forhold til å ha den helt framme, da tror jeg ikke den blåser så veldig bra på VGA-kortet.

 

Jeg har jo ikke kabinettet rett foran meg nå, men funker det bra som luftkanal? Og ville ikke et ekstra filter hemme luftgjennomstrømning noe? Ikke sånn allverdens såklart, men ett filter burde vel duge?

 

Hva lydmatter rundt diskene angår, så høres det risky ut, jeg er litt redd for kokte harddisker. Mine ligger på rundt 36-40 grader allerede, og jeg har jo bare to! Pluss en Antec TriCool vifte som står og går nedi der.

 

Men hvordan mente du det med å tette igjen hullene med PSUen? De hullene rundt PSUen bak? Hvis du gjør det, hvor vil PSUen gjøre av luften da? Høres varmt ut!

Endret av Inc3ption
Lenke til kommentar

Jeg tror det er lite resirkulering i kabinettet mitt, den ekstra filter- og vifteramma går kant-i-kant med hdd-racket. Så det blir en duct. Mindre flow blir det helt sikkert med det ekstra filteret, men jeg har ikke problemer med temperaturene, så det kan jeg leve med.

Det passivt kjølte grafikkortet er det svært stabile lave temperaturer på, så det er jeg også fornøyd med.

000_0090.jpg

 

Ang harddiskene så gjør jeg ingen ting som går mye på bekostning av luftgjennomstrømming, det er åpent hele veien igjennom kabinettet, med unntak av det ekstra filteret. Så harddiskene mine skal fortsatt ha kurant kjøling.

 

EDIT:

Jeg hadde av sidepanelet nå, og racket de fire hdd'ene sitter i er fremdelse kjølig, så jeg har aboslutt ingen problemer der.

 

 

De hullene rundt PSUen bak?

Ja.

 

I følge tegningen din blåser psuen din luft inn i kabinettet, det er uvanlig. Hvis du snur den pila så psu'en suger luft fra kabinettet og blåser det ut bak blir det optimalt. Hvis du tetter igjen hullene rundt psu'en bak, hindrer du at luften resirkuleres gjennom psu'en, men istedet må hentes foran i kabinettet.

Endret av Cerv
Lenke til kommentar

Hm, jeg tror jeg skal prøve meg på begge deler og se hva som er best, praktisk sett. Hvordan festet du det ekstra filteret, bare skrudde det på det som står der?

 

Og ja, så klart blåses luften inn i PSUen og ikke ut, dumme meg. Bare litt synd at den blåser inn oppe eller nede da, og ikke på siden mot diskene! Men det funker vel likevel.

Skal prøve å fikle litt med vifteløst/vifte og tette igjen de hullene med litt øverflødig lydmattemateriale.

 

Ang det med diskene, tingen er jo at mattene kan bli varme, de er ikke akkurat laget av sølv eller kobber.

Luftgjennomstrømningen vil nok hemmes litt av bikubemønsteret i mattene (hvis du har sånn som meg), men når de beholder på varmen kan det evt være et problem.

Lenke til kommentar

Filtrene er noen fra microplex som jeg hadde liggende fra tidligere prosjekter.

http://www.microplex.no/product.aspx?pid=F...amp;mcat=15s227

De skrues på vifteramma, jeg ville ikke kjøpt de til dette prosjektet, men jeg hadde de liggene så da var det greit...

Det er sikkert mamge andre måter å sikre optimal flow ... :dremel:

 

Harddiskene mine er kjølige! :thumbs:

 

Ang bikubemønsteret på mattene, så tror jeg grenselag-effekten er minimal, hvis det var det du tenkte på?... :p

Endret av Cerv
Lenke til kommentar
Tror ikke det er meningen det skal være noen vifte der. Det er hvertfall ikke det på P180/182.

 

Merkelig, kan virke sånn ja. Jeg tok av frontdekselet, men kommer ikke inn i det rommet. Det er jo helt klart plass til en 120mm vifte der (sjekket når jeg forsøker å smette inn viften der). Jeg tror at jeg kan knekke/file av den nederst metallbiten, for så å sette 120mm viften inn der - vurderer å forsøke. Tror ikke jeg må skru den fast, tipper den havner i press mellom harddiskene og viftegrillen.

 

Er det en designflause mon tro ? Virker jo helt klart som om det skal stå en 120mm vifte der og kjøle de 4 harddiskene.

 

Tenkte jeg kjappt skulle informere om at jeg nå har installert en 120mm vifte i nedre kammer, foran alle harddiskene (P190). Kort fortalt så ble enden på visen at jeg må kutte av den lille metallbiten nederst for å få 120mm viften inn. Dessverre var det alikevel ikke plass til kassa med de 4 harddiskene i. Jeg måtte derfor fjerne de 2 plastklossene oppe og under, som passer i sporet når man sklir inn kassa.

 

Det er ikke noe problem å skru kassa fast med den ene skruen i kabinettet etterpå. Kassa blir liggende litt løs, men det spiller liten rolle for meg som ikke kommer til å bære rundt på denne gedigne og tunge kassa.

For å montere støvfilteret foran nedre vifte, måtte jeg kappe av de 2 øverste "klemmene" (de kommer i konflikt med viften). Frontdekselet holder uansett støvfilteret på plass når jeg lukker det, så det spiller liten rolle.

 

Kjempeminus til Antec som ikke har tilrettelagt for en 120mm vifte foran harddiskene nede (er ca. 2mm om å gjøre). Det er altfor mye pes å få tak i 120x120x20 vifter fra feks. Yate Loon, da er det bedre å gjøre som jeg har gjort mener nå jeg! (dersom du ønsker ekstra kjøling for dine dyrbare disker).

 

Bilder vedlagt!

post-53233-1200437098_thumb.jpg

post-53233-1200437103_thumb.jpg

post-53233-1200437107_thumb.jpg

post-53233-1200437112_thumb.jpg

post-53233-1200437122_thumb.jpg

post-53233-1200437127_thumb.jpg

post-53233-1200437132_thumb.jpg

post-53233-1200437136_thumb.jpg

post-53233-1200437164_thumb.jpg

post-53233-1200437168_thumb.jpg

post-53233-1200437173_thumb.jpg

post-53233-1200437177_thumb.jpg

post-53233-1200437182_thumb.jpg

post-53233-1200437187_thumb.jpg

post-53233-1200437190_thumb.jpg

post-53233-1200437195_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Som en nybakt bruker av P182 må jeg si at dette er det beste kabinettet jeg har hatt hittil. :) Det eneste jeg har noe å utsette på er plasseringen av PSU, for slik det er nå rekker 8-pins-kontakten til CPU-en nesten ikke opp (det står omtrent på millimeteren). Viftene i kabinettet er kjempestille på laveste hastighet; de er faktisk stillere enn SilenX-viftene jeg kjøpte (og sendte i retur på angreretten).

Lenke til kommentar
Vil ikke påstå de er musestille akkurat :p

Men jeg får mine nye vifter sikkert i morgen, bestilte en Nexus og en haug med Noctua vifter, skal teste dem mot hverandre.

Skal bi gøy å se hva du finner ut!!! :thumbup:

 

Nydelig. Sånn skal det gjøres ;) Men hvordan skjermkort har du? Ser ut som SLI...

 

Kan anbefale deg å bytte CPU kjøler ;)

Tja hvorfor det? den kjøler den der.. lydløs er den og, har trinnet den ned noe :whistle:

Men skjermkortene står for tur, men er usikker, har ikke all verdens plass i lommeboka :dontgetit: skjerm har jeg blitt lovet i bursdagsgave :thumbup: klarer bare ikke å bestemme meg for hvilken.. tror det blir 22" til samsung TROR jeg.. hva tror du? vil heller ha en bra 22 eller en dårlig 24 :roll:

Endret av Jarmo
Lenke til kommentar
Nydelig. Sånn skal det gjøres ;) Men hvordan skjermkort har du? Ser ut som SLI...

 

Kan anbefale deg å bytte CPU kjøler ;)

Tja hvorfor det? den kjøler den der.. lydløs er den og, har trinnet den ned noe :whistle:

Men skjermkortene står for tur, men er usikker, har ikke all verdens plass i lommeboka :dontgetit: skjerm har jeg blitt lovet i bursdagsgave :thumbup: klarer bare ikke å bestemme meg for hvilken.. tror det blir 22" til samsung TROR jeg.. hva tror du? vil heller ha en bra 22 eller en dårlig 24 :roll:

 

Først av alt, ikke post dobbelt. Rediger heller den første tråden din.

 

stock kjøler pleier jo ikke å være en gjenganger her på forumet, derfor jeg sier at du kan trygt bytte. Men er du fornøyd med hva du har... Den kjøler akkurat slik den skal, men med bedre kjølere, f.eks TRUE, kan du OC litt.

 

Skjerm og sånt finnes det egne kategorier til, masse fin info å plukke opp om akkurat det du lurer på ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...