Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 099 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      120
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skremmende utvikling i pollen: ser ut som at flere foretrekker filter på kafé. Er nordmenn redde for å prøve noe nytt?! Å drikke filter på en kafé er like kjedelig som å samle på forskjellige nyanser av brunfargen.

9291724[/snapback]

 

Det er en sannhet med modifikasjoner. Tror du kaféer som legger X antall kroner i kverner og espressomaskiner nøyer seg med å slenge litt Friele Gull (eller hva det kalles) på trakteren? Kvalitet over hele fjøla pleier å være regelen mer enn unntaket.

 

Det er forskjell på en ferskbrent Yirgacheffe og Frielekaffe ;)

Lenke til kommentar

Sitter nå på jobb og hiver innpå kaffe. Iløpet av mine 7 uker i et stort kontorlandskap, så blir det endel kaffekopper til dagen. Det er forøvrig god trim! Siden avstanden mellom meg og kaffetrakterne er.. noen meter. >_>

 

Men poenget mitt er.. kaffe er herlig! :)

Lenke til kommentar
Sant det!  Skulle jeg i heletatt dratt på et kurs, ville jeg ikke sitte med 30 andre. Mister litt fokus på opplevelsen.

 

Er du kjenning/assosiert med Tim Mr.Fish?

9275870[/snapback]

 

Er ikke en del av Tim Wendelboe AS, selv om jeg ser av mine tidligere poster at det kan se ut som jeg tjener på å reklamere for han.:) Vi er en del av spesialkaffebransjen begge to, og miljøet er ikke større enn at vi er på hils. Først og fremst synes jeg det han driver med er veldig tøft.

Lenke til kommentar
No koser eg meg med ein god kopp filterkaffe. Attåt har eg "Crispo" sjokolade.. Kva type sjokolade liker dykk attåt kaffen?

9295304[/snapback]

Mørk kokesjokolade smelter sensuelt på tungen takket være kaffen.

Mørk sjokolade er vel heller ikke så usunt at det gjør noe. :)

 

Ellers sitter jeg nå med proteinshake sjokolade og yoghurt blåbær. :thumbup:

Lenke til kommentar
Sant det!  Skulle jeg i heletatt dratt på et kurs, ville jeg ikke sitte med 30 andre. Mister litt fokus på opplevelsen.

 

9275870[/snapback]

Kaffebrenneriet kommer til å arrangere et lite kurs om kaffe 4. september eller no tror jeg, i forbindelse med kaffedagen som vi arrangerer 6. september. Kommer oppslag i kafé'ne i løpet av August tror jeg. Kurset vil koste 98 kroner.

 

Forøvrig er Royal Malabar månedens kaffe, Demonizer. Tenkte det var vært å nevne.

Lenke til kommentar
Hvordan var filteret?

 

Sleng ut noen bilder, nysgjerrig på maskinen :)

 

Og det skal du få:

 

Der Kommissars test av den mystiske vervepremie-espressomaskinen

 

post-48778-1187297033_thumb.jpg

 

En nokså fettete og støvete espressomaskin ble i går vasket og stelt i stand, etter 7 års eksil oppå et kjøkkenskap over komfyren. Ubrukt hadde den stått og samlet steikos og fett siden modern fikk den som vervepremie fra en bokklubb i år 2000. Men i går gav jeg den nytt liv og håp, og her er min erfaring med den:

 

Jeg kikka på bruksanvisnina (som jeg fant nylig, trodde vi hadde rota den bort), og tenkte straks at det her var noe skikkelig jallagreier. Etter ei god stund fant jeg filteret (ante ikke åssen det skulle se ut, da jeg aldri har brukt en espressomaskin før), og traktet gjennom noen ganger med bare vann. Joda, den funket!

 

Den fungerer helt greit, men det er en del ting som trekker ned (bombe!):

-Sikkerhetslokket, som bruksanvisninga så fint kalte skrutoppen på vanntanken går ikke an å skru helt ned. Pakninga og alt er riktig nok tett, men det ser ikke så fint ut.

 

-Steamern, eller hva jeg skal kalle røret som slipper ut dampen, ligger veldig tett og upraktisk til inn mot selve maskinen, og virker dessuten litt skrøpelig.

 

-Det virker ikke som maskinen klarer å lage nok trykk, så det var bare å si farvel til det gylne kaffeskummet.

 

Men alt i alt er jeg fornøyd, kaffen var god (brukte Coop Luxury Espresso), og maskinen levde opp til forventningene, som ikke var så veldig høye i utgangspunktet. Så nå var det bare å få dreisen på steaminga av melk og kokkelure videre!

 

Edit: Hadde bare den gamle mobiltelefonen min tilgjengelig for å ta bilde av "herligheten", men dere overlever nok ;)

Endret av Der Kommissar
Lenke til kommentar

Vel, siden det ikke er en splittet "dyse" er det greit når man lager mer enn 1 eller 2 kopper (f.eks. 4, som er maks ^^). Dessuten funker den som vannmengemåler, hehe.

 

Tror jeg heller skal sette koppen under når jeg lager enkel eller dobbel espresso, like greit, også kan jeg bruke kanna for å steame melka (om jeg velger å lage cappuccino f.eks.) :wee:

Endret av Der Kommissar
Lenke til kommentar
Trenger litt hjelp her..

 

Leter en en kaffekanne de hadde på IKEA hvor du pumpet kaffen ut mens kannen stod på bordet. Finner den ikke igjen. Noen som vet hvilken jeg mener?

 

Den så veldig lik ut om disse:

post-64633-1187259015_thumb.jpg

9292488[/snapback]

 

Har slike hjemme, bare en del eldre. Mye brukt på camping! :)

 

DemoniZer: Jeg bruker ganske store glass til min kaffe, så for min del stjeler det ikke mye smak. xP

9292655[/snapback]

 

Men da forstår jeg, risikerer at det blir kaldt da..?

 

Forøvrig er Royal Malabar månedens kaffe, Demonizer. Tenkte det var vært å nevne.

9297588[/snapback]

 

Hva ellers? Den er jo himmelsk! :D

 

Takk btw.. :)

 

Ja, den var temmelig rar. hehe... Det viktigste er jo at smaker godt da.

 

Skjønte ikke helt hva man skal med den kanna...

9297894[/snapback]

 

Vel, siden det ikke er en splittet "dyse" er det greit når man lager mer enn 1 eller 2 kopper (f.eks. 4, som er maks ^^). Dessuten funker den som vannmengemåler, hehe.

 

Tror jeg heller skal sette koppen under når jeg lager enkel eller dobbel espresso, like greit, også kan jeg bruke kanna for å steame melka (om jeg velger å lage cappuccino f.eks.) :wee:

9298328[/snapback]

 

Du får ha lykke til med prosjektet! Det er jo alltids morsomt å få mer erfaring.. selv om man må starte med det man har.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...