Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det eneste jeg husker fra NOES1 er at vi fikk se puppene til Heather i badekaret. Sånt gjorde inntrykk på en liten pjokk.

 

Haha, utrolig. Spesielt siden det bare varer et øyeblikk, og kun er fra siden. Så filmen i dag, og spolte tilbake et par ganger der for å ikke gå glipp av noe.

 

Edit: Hun var faktisk farlig deilig, girl next door-sjarm så det suser. Synd klærne hun brukte ikke fremhevde formene whatsoever.

Endret av Quicko
Lenke til kommentar

poster_4213.jpg

 

En vellagd, norsk film om noen av de beste karene Norge har kommet opp med. Kjekt skuespill, men litt rart når de prøver å få hele greia til å bli morsom. Hennie virker litt sutrete til tider, mens Broch klarer seg svært bra. Om du er en gammal veteran, eller ikke kjenner historien i det hele tatt er denne filmen verdt å se. Jeg er svært patriotisk til fedrelandet, og det varmet mitt hjerte å se våre beste menn fly rundt i Norsk mark med lusekofter og ski. Å gjøre en så sterk motstand mot tyskerene når landet var totalt innvadert er så heltemodig. Vi kan bare se for oss hva vi hadde lært på skolen i dag, om ikke disse operasjonene hadde blitt gjennomført.

Virkelig en stolt, norsk og motstandsdyktig film. Ender opp rundt 8/10.

Lenke til kommentar

Resident Evil: Degeneration

 

Syv år er gått siden Claire Redfield og Leon Kennedy kom seg ut av Racoon City. Claire sitter på en flyplass og venter på flyet da en fyr i zombiemaske dukker opp. Sikkerhetsvaktene tar seg raskt av ham, men en annen dukker opp. Så en annen. Og en annen... Før vi vet ordet av det er hele flyplassen stengt av, bare noen få er fortsatt i live og det kryr av zombier over alt. Alt er som vanlig, med andre ord. :p

 

Hadde ikke store forventninger til denne, men ble svært positivt overrasket. Den har ingenting med de andre filmene å gjøre, men er laget 100% av CGI, med svært bra resultat. Tenk Pixar med zombier. Historien er overraskende bra, og stemmene sitter som de skal. Ulikt de tre andre filmene holder denne seg også til spillene (vi får for eksempel noen tilbakeblikk fra det som skjedde i det andre spillet).

 

Liker du spillene liker du nok denne. Liker du ikke spillene er denne likevel verdt å få med seg. Bare glem de andre filmene da de ikke har noe som helst med denne å gjøre. Denne er ikke engang amerikansk, men japansk. (skjønt de snakker engelsk).

 

Vurdering: 8/10 Koste meg gjennom denne og kommer nok til å se den om igjen om en stund. ;)

Endret av thecrow77
Lenke til kommentar

Fyrte opp alle Jack Ryan-filmene den siste tida. Dere veit, han Tom Clancy CIA-analytikeren som alltid har vært litt i skyggen av sine mer kjente agentbrødre. Først ut var:

 

The Hunt For Red October

 

Klassikeren i bønsjen. En storslått spenningsthriller, hvor mye står på spill uten at ting blir for overdrevet. De lager vel strengt tatt ikke denne typen filmer lenger, så Red October er alltid en god film å vende tilbake til. Effektene er blitt litt old school og jeg foretrekker at russerne faktisk snakker russisk, men dette blir småplukk i en såpass gjennomført og spennende film.

 

8/10

 

Patriot Games

 

En langt mer personlig sak, og det er først i film nummer to at Jack Ryan får lov til å lede ann i sin egen film. Baldwin er byttet ut med Ford, som til tross for alderen er en utskiftning av den gode sorten. Plottet, som sentrerer seg rundt en gjeng hevnlystne IRA-folk, er langt fra like storslått som sin forgjenger, men Patriot Games er uforutsigbar nok til å holde på interessen. Dramadelen fungerer nok bedre enn actiondelene av filmen, men heldigvis er kuler og krutt nokså nedtonet frem til den litt oppskriftsmessige slutten.

 

7/10

 

 

Clear And Present Danger

 

"I'm sorry, Mr. President, I don't dance!". Harrison Ford er herlig, og vokser med rollen. Denne gangen er CIA, narkotikakarteller og dekkoperasjoner som er stikkordene. Filmen sliter litt i starten med at seeren alltid er et skritt foran Jack Ryan, en fortellerteknikk jeg ikke er helt fornøyd med. Heldigvis tar Clear and Present Danger seg kraftig opp i siste halvdel, og leverer på et nivå en politisk thriller av middelsvektklassen verdig. Philip Noyce har dessuten vokst som actionregissør, og jeg håper han blir en kandidat for Bond 23.

7/10

 

The Sum of All Fears

 

En slags reboot vil jeg tro, selv om man vel aldri har sagt det klart og tydelig. Dette er forøvrig beviset på hvor viktig det er å ha en sterk hovedrolleinnehaver. Ja, jeg vet det er inn å mislike Affleck, men fyren har det rett og slett ikke i seg. Det hemmer filmen en stor del. Ellers utarter dette seg som en helt middelmådig politisk thriller frem til vendingen, hvor ting plutselig blir langt mer interessant og intenst. Alt i alt er utførelsen godkjent, men jeg føler likevel retningen man tok for The Sum of All Fears var smått unødvendig og litt feig.

 

6/10

 

Edit: Jeg håper forøvrig på en vellykket gjenoppliving av Jack Ryan-serien. Det er plass til han også.

Endret av DoktorBacon
Lenke til kommentar

El Laberinto del Fauno (2006)

 

laberinto_de_fauno.jpg

 

Mercedes, do you believe in fairies?

 

Fascisme, Spania, 1944. Lille Ofelia og moren må flytte til et gammelt hus, hvor den slemme stefaren holder til, som også er en veldig grådig kaptein, ingen nåde der i gården. Denne filmen har jeg lest blitt kritisert for å være bare en kjedelig borgerkrigs-suppe med spansk babling, mens andre har rost den opp i skyene. Jeg vipper mot siste. El Laberinto del Fauno har mer enn bare spansk borgerkrig, filmen er nemlig en fantasy (nesten horror?)-film med masse skapninger og hendelser som ikke skjer i det vanlige liv. Magi, altså. Og det funker fett.

 

Jeg er helt nøytral til fairies og Harry Potter og annet magi, men denne likte jeg veldig, veldig godt. Langt mer enn god nok, fantastisk.

 

9/10

Lenke til kommentar
Pan's Labyrinth er en flott film ja.

 

Jepp, men jeg liker ikke den engelske tittelen du nettopp skrev der. :ermm:

 

 

..For hvem er Pan? Faunen? Det kan jeg ikke huske bli nevnt..

 

 

Ja, lurte på hvem Pan var jeg og da jeg så filmen. Blir ikke nevnt i det hele tatt. Jeg syntes forresten filmen var dritbra.

 

9/10

Lenke til kommentar

My Name Is Bruce

 

Kunne like gjerne hett My Name Is Bruce Campbell, så da skjønner man hvor det bærer. Historien er kort fortalt. Ungdommer i liten småby presterer å vekke til live en eldgammel kinesisk demon. En av dem er en litt vel stor fan av Bruce Campbell, men forstår ikke at han bare er en skuespiller. Dere kan jo tenke dere hva som skjer. ;)

 

Burde vært en genial film, og den har definitivt en del høydepunkter. Problemet er at Bruce Campbell spiller en ganske usympatisk, arrogant drittsekk jeg ikke klarer å like, og da sliter jo filmen en del. Innbyggerne i den lille byen er ikke spesielt interessante heller, og humoren er usedvanlig dårlig. Gledet meg lenge til denne, men ble svært skuffet. Men den har i det minste potensiale, og oppfølgeren ble bekreftet allerede før denne kom. Håper den blir bedre...

 

Vurdering: 4/10 Skuffa!

Lenke til kommentar

Wikipedia er en fin ting. ;)

 

The original Spanish title refers to the mythological fauns of Greek mythology, while the English title refers specifically to the faun-like Greek character Pan

 

Edit: Og ja, det er en svært bra film. Solid 9 fra meg. :)

Endret av mOkk
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...