Gå til innhold

Intervju: Arbeidsmarkedet for IT-folk - del 3


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det ser ut til at de fleste bedriftene jobber meg og mer med managed språk.

På lik linje vil nok C og C++ bli veldig attraktivt pga det blir færre og færre som kan det.

 

Jeg tror ikke utviklere blir nødt til å lære seg 1 språk pr år, men derimot rundt 5 teknologier hvert år. Både .NET og Java har stor bredde slik at utviklere som kun kan C# eller Java vil kunne utvikle med og imot veldig mange teknologier, og antallet bare øker.

Lenke til kommentar

Det handler ikke om å bli ekspert i nye ting, men ved å skaffe deg grunnleggende kompetanse innenfor flere fagfelt så klarer du å gjøre en bedre jobb innenfor spesialfeltet ved å utvide horisonten, samt at du er mer fleksibel for nye utfordringer.

Å lese en fagbok i måneden, samt å lære seg minimum et språk eller teknologi pr år og prøve å bidra utenfor sitt fagfelt i et opensource-prosjekt er gode mål.

 

Ellers synes jeg intervjuet er alt for kort. Det sier jo ingen ting egentlig.

Lenke til kommentar

Å heile tida være på hugget trur eg er ein kjempebra ting, og lære om fem forskjellige it teknologier kvart år er ein fin målsetting.

 

Å lære seg eit nytt programmeringsspråk er ikkje vanskeleg, det som å gå frå Stavanger dialekta til Bryne dialekta.

 

Men å setja seg inn i ny teknologi som Groovy, jQuery vil gjøre ein svært konkuransedyktig i dagens marked sjølv som nyutdanna.

Lenke til kommentar

Det er mye nyttig informasjon fra denne artikkelserien. Men de sier stort sett det samme alle sammen. Det er utviklere, henholdsvis fra .NET eller Java, som er etterspurt om dagen. Jeg tror også kunnskap innen dokumenthåndtering og kunnskapsdeling kan være veldig god ballast en kan prøve å plukke opp på skolen dersom det finnes fag innen dette. Hjelper lite å kunne det tekniske bak for eksempel en sharepoint løsning, dersom løsningen ikke treffer behovet i orgainsasjonen.

 

Siste punktet i artikkelen nevner smidige systemutviklingsmetodikker og er absolutt noe en burde lese seg litt opp på. Ikke bare for å tilpasse seg en bransje som omfavner denne måten å styre sine prosjekter på, men også for å tilegne seg kunnskap om hvordan en selv kan organisere sine utviklingsprosjekter på høyskole/universitetet. For interesserte kan metodikker som Scrum, Crystal familien og eXtreme programming være gode metodikker kikke litt på.

Lenke til kommentar

Vel, det er nok logisk å kunne oppdatere seg. Men å lære seg 1x helt nytt språk og være flink i det er nok litt drøyt. Etter å ha gått på skole/høyskole i så å si alle år er det LITE fristende å ha mer "skole". Etter så mange år "slit" så har man egentlig lyst til å kun praktisere det man har lært.

 

Selv om jeg kan c++ og java, så vil jeg ikke heeeeeeeelt være 24/7 klar til å lære meg noe helt nytt, typ fortran(som er desverre fortsatt i bruk) eller noen andre prog.språk.

 

Litt kjedelig at .NET er så pop. Min pulje med studenter ved nith har ikke akkuratt fått noe bra .NET opplæring, så de fleste vil slite med det (med mindre de har faktisk TID til å lære seg .NET på egen hånd, fordi det er så å si nødvendig i nåværende situasjon).

 

Skulle gjerne ønsket å være mye mindre negativ mot .NET og kunnet mye mer av det. Men sånn som det ser ut nå så er det eneste jeg kan er C++ og Java.

 

</crymore>

Lenke til kommentar
Så, hvorfor ikke bare bruke java da?

MS hadde J# i tidligere .NET versjoner som var en javatilpasning til .NET rammeverket, slik som C# er en tilpasning av C++ til det samme. Siden C# er mer sømløst mot .NET rammeverket er det dette som er mest benyttet sammen med VB.NET. javaprogrammerere jobber helst mot andre rammeverk enn .NET uansett, og da for eksempel mot IBM WebSphere.

 

 

Alt til sitt bruk.

Java kan brukes til så mangt, men skal man lage noe som krever tung prosessering er C-språkene bedre da de er kjappere enn java.

Viktig å skille mellom C# og C++.. ALLE C språkene er ikke like gode til tung prosessering ;)

Lenke til kommentar
Alt til sitt bruk.

Java kan brukes til så mangt, men skal man lage noe som krever tung prosessering er C-språkene bedre da de er kjappere enn java.

 

Klarte ikke å la denne ligge: Java er blitt veldig veldig raskt, og med JIT (Just In Time compilation) så vil Java i mange tilfeller være raskere enn C/C++. Noen oppgaver er selvsagt C/C++ fortsatt bedre egnet til, som f.eks. drivere og lignende. Når det gjelder ytelse så ville jeg valgt Java fremfor C/C++ any day, nettopp fordi det er lettere å skrive korrekt fungerende kode i Java og at ytelsesforskjellen i de fleste tilfellene er marginal (og ofte med Java som vinner).

Lenke til kommentar

Å joda, å lære seg rammeverket er også heilt likt. Ein slår heile vegen opp på API sider for referanser.

 

Sjølvsagt så blir ein mest effektiv i det språket/rammeverket ein har programmert mest i, men når det gjelder C# og Java så er den vanvittig liten.

 

Det som har størst betydning er nok det personlege rammeverket kvar utvikler har, ein som har programmert i eit bestemt språk ein stund har nok skreve mykje fancy private bibloteker som gjør at personen kan produsere ting kjappare.

Lenke til kommentar

Jo, mulig. Jeg har ikke vært noe særlig borti Java rammeverket, så hvor likt det er vet jeg egentlig ikke. Tok ikke akkurat lang tid å bli varm i trøyen med .Net rammeverket og C# etter å ha drevet med VB6 i årevis. Kan man i utgangspunktet programmere, så tar det ikke lang tid å sette seg inn i nye språk og rammeverk.

 

Hvem som helst kan ikke lære seg å programmere, uansett hvor mye skole og kurs man har gått på. Det har jeg sett nok av eksempler på opp gjennom årene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...