Gå til innhold

Disse Thunderbolt-kablene er 30 ganger så lange


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fint, men kan de bøyes rundt hjørner slik som vi kan med kobberkabler i dag?

 

 

Vet ikke, men jeg tviler. Men det der kan du få til ved å lage to meget lange buer på vei mot hjørnet og fra hjørnet (bøyeradius til fiber bestemmer). Det eneste som er dilemmaet som du kanskje ikke liker er at kabelen da følger hjørnet et kort stykke før den forlater det igjen over på neste vegg, og de rette strekkene har nå blitt kraftig høydeforskjøvet på vegg A og vegg B (tilførsel og utførsel).

Endret av G
Lenke til kommentar

 

Fint, men kan de bøyes rundt hjørner slik som vi kan med kobberkabler i dag?

 

Nei glass kan ikke bøyes, akkurat som flytende metall.

Skal ikke si at du tar feil, men all fiberoptikk som ligger ute i den store verden bøyes i mer eller mindre grad. Dagens bøyeoptimiserte kabler med G.657.a/b fiber kan fint bøyes ned til 10mm radie uten at dette påvirker lyset som overføres. Når produsentene selv demonstrerer så liker de å tvinne tynne kabler rundt en kulepenn for å bevise at bøyeoptimiserte kabler fungerer (det de ikke forteller noe om er faren/langtidseffekten det har for glasset å bli bøyd såpass ekstremt).

 

Mitt svar til Vargtass er at du kan det, med rett type kjerneglass.

Lenke til kommentar

I de aller fleste fiberkabler VIL man få signaltap når kabelen bøyes for mye. Det er bare å sette et effektmeter på enden av en patchesnor eller pigtail og se på mens man bøyer den. Setter man en lyspenn på enden av en pigtail og bøyer den kan man også se lys.

 

Hvor store konsekvenser dette får for kablene i denne saken vet jeg ikke, det kommer an på hvor mye effekt man har i utgangspunktet. I de fleste situasjoner vil man uansett ikke bøye en tilsvarende kobberkabel så mye at en fiberkabel ville fått problemer.

 

JA, fiberkabler kan bøyes, men bare til en viss grad.

Lenke til kommentar

Fiberkabler er jo ikke ny teknologi. Toslink har blitt brukt i veldig mange år, og en toslink-kabel kan bøyes ganske radikalt og fremdeles fungere helt utmerket. Kan ikke se for meg at det skal være noen forskjell her.

 

Det som er spesiellt med Thunderbolt er at konnektoren fortsatt er elektrisk. all konvertering til og fra optisk ligge i pluggen. Så bruker trenger i prinsippet ikke tenke på om kabelen er optisk eller elektrisk, bare kjøpe den lengden som passer....

Lenke til kommentar

Fiberkabler er jo ikke ny teknologi. Toslink har blitt brukt i veldig mange år, og en toslink-kabel kan bøyes ganske radikalt og fremdeles fungere helt utmerket. Kan ikke se for meg at det skal være noen forskjell her.

 

Toslink kablene har ikke glass, de har plastikk kjerne. Derfor får man som regel ikke de over 10 meters lengde, man får noen spesial kabler. Samtidig er kjernen enorm i forhold til datafiber. Toslinken har 1mm kjerne, mens datafibre bruker 9/50/62,5 micro (husker ikke størrelse tegnet, eller riktig ord nå) 9 som er singelmodus, er mye tynnere enn ett hårstråd. Den man ser når man avmantler og ser den rene fiberen, er kun ytterkappen på kjernen, ikke selve kjernen som lyset går i.

 

 

Det står vel ikke at de er laget av glass? Det står at det lages en knute på den, så da skulle ikke bøying rundt hjørner være noe problem. Kanskje det er en slags plast? http://www.corning.com/CableSystems/OpticalCablesbyCorning/products/thunderbolt.aspx#.UjKwgcamGTk

 

Alle fibre for data er laget av glass. De er meget bøybare. Ikke akuratt samme type glass om i en vindusrute, men ikke langt unna. En litt annen tilsettning av diverse stoffer. Jo tynnere fiberen er, jo mer tåler den å bøyes. Det blir som stål. Har du en 1 cm tykk stål stang så er den hard å bøyte, men har du en som er på 1mm så er den lettere å bøye, selv om de er laget av 100% det samme innholdet.

 

Fiber patchkabler osv er normalt også beskyttet med kavlar tråder, for å hindre skade på lederne.

 

 

Omsider. Regner ikke med dette kan termineres, får man pluggen igjennom ett 20mm-rør?

 

AtW

 

Pluggen blir nok ett problem, spesielt hvis det er sving på røret. Tipper man må opp på 32mm. Selve USB pluggen er jo ca 1,7cm bred. Og det er vel ca samme størrelsen som det er inne i selve røret.

 

Har du det rette utstyret, eller kjenner noen som har det, så er det bare å kappe kabelen, og sveise den på nytt. Da kan du trekke den hvor du vil.

 

Skjøtepunktet svekker ikke signalevnen nevneverdig, og selve skjøten tåler opptil 15 nm i strekk kraft etter sveising. Med riktig krympestrømpe over skjøten så skal ikke det være noe problem for folk som er normalt forsiktig.

 

 

 

Personlig skulle jeg ønsket å ha sett at de hadde droppet selve kabelen, slik at man kunne brukt standardistere fiber patchkabler. Pluggen måtte nok vært minimalt større, da jeg regner med de bruker tur/retur kabel, altså 2 fibre. Men med bruk av LC fiber konnektor er ikke det store størrelsen som trengs. Kjører de singelmodus med tur/retur i samme leder, så trengs enda mindre plass. Disse kan man enkelt trekke i 20mm rør. Har trekt igjennom 3 stk patchsnorer med LC konnetktor i ett 20mm rør. Funne fått inn enda fler hvis det hadde vært behov.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Pluggen måtte nok vært minimalt større, da jeg regner med de bruker tur/retur kabel, altså 2 fibre

 

De er bidi så da trenger man bare en fiber. Thunderbolt til LC hadde vært helt awesome!

 

The future of device connectivity flows through Optical Cables by Corning.

 

10 Gb/s bi-directional, dual channel

Data and video on a single cable

Daisy-chain up to six Thunderbolt devices

Ultra-slim, ?zero-bend? radius cable

Hot swappable

Electrically isolated, noise reducing design

Enabled by Corning® ClearCurve® VSDN® optical fiber

Class 1 Laser Product

 

http://www.corning.com/CableSystems/OpticalCablesbyCorning/products/thunderbolt.aspx#.UjLPp8a9mCc

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...