Gå til innhold

[Løst]Nytt speglrefleks - forvirra nybegynnar!


Anbefalte innlegg

Eg har ynskt meg eit speglreflekskamera lenge, og no har eg endeleg pengane til det.

Men sjølv etter lang tenketid har eg ikkje klart å bestemme meg for kva kamera eg skal velge.

Har lest nokon tråar om dette emnet, men klarar ikkje heilt sette meg inn i dei.

 

Høyrer mykje om at Canon EOS 40D/400D er eit godt kamera for nybegynnarar og mange vener av meg har det - men eg føler all blesten rundt det er på grunn av popularitet i staden for kvalitet? Treng nok eit som er brukarvenleg for nybegynnarar, men som ikkje vert for kjedeleg med tida.

 

Ellers, eg kan lite om speglreflekskamera - kva objektiv og hus som er bra etc. så håpar nokon kan hjelpe meg til å finne fram til eit bra kamera!

 

Det kjem til å bli brukt mest til hobby og kvardags og hadde vore praktisk med eit som tålte ein støyt (held ute støv og dogg).

Likar å ha eit godt grep på kameraet, men det treng ikkje vere alt for breitt. Eg tenkjer å bruke oppimot 6000,-

 

På førehand takk for hjelpa :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et brukervennlig kamera som en kan vokse med og ikke "går lei" samt at det skal være værbeskyttet til en pris av kr 6000 er vanskelig å oppfylle, spes dette med værtetting innebærer at du må høyere opp i prisklasse. Mange kameraer for nybegynnere er gode, det er ingen store forskjeller mellom kamera til rundt 6000 kroner. Det viktigste er hvordan kameraet passer for fingrene/hånden din. Jeg hadde bestemt meg for å kjøpe Canon 350D for et par år tilbake etter endeløs research på nettet, helt til jeg dro til en fotobutikk og fikk prøve den i hånden - den var for liten. Prøvde deretter en Nikon D50 som passet perfekt.

Lenke til kommentar
Et brukervennlig kamera som en kan vokse med og ikke "går lei" samt at det skal være værbeskyttet til en pris av kr 6000 er vanskelig å oppfylle, spes dette med værtetting innebærer at du må høyere opp i prisklasse.

 

Tja. K200D og K10D går begge for under seks tusen, og de har vel værtetting begge to.

 

Bildekvaliteten i dette segmentet er noenlunde lik blant alle kameraene. Derfor er det viktigste at du kjøper et kamera som passer godt i akkurat din hånd. Om dette er K200D eller K10D, så har du en viss grad av værtetting.

Lenke til kommentar

Anbefaler deg å dra ned til en butikk for å kjenne på forskjellige kameraer før du bestemmer deg..!!

værtetting er nok ikke så enkelt å få til under 6000kr om du skal ha nytt.... ;)

 

Kvaliteten på kameraene til ca 6000kr er såpass lik, at jeg først ville tenkt på følgende;

- vil jeg ha mulighet for stabilisator i objektiv/hus?

+ se ann støy ved forskjellige ISO-verdier...

Lenke til kommentar
Eg har eit pentax MZ-50 og to Sigma linser til; 28-80mm og 100-300mm

Kan eg sette desse på alle typer kamera?

 

For det første Canon er ikke et dårlig kamera,er en grunn til at profesjonelle fotografer bruker det.

 

Alle kameraprodusenter har forskjellige innfatninger mellom sine objektiver"linser"/kameraer så dem passer bare til spesifikte systemer,med et forbehold da enkelte produsenter har et samarbeid om produksjon av kameraer/objektiver.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar
Høyrer mykje om at Canon EOS 40D/400D er eit godt kamera for nybegynnarar og mange vener av meg har det - men eg føler all blesten rundt det er på grunn av popularitet i staden for kvalitet? Treng nok eit som er brukarvenleg for nybegynnarar, men som ikkje vert for kjedeleg med tida.

 

Populæriteten skyldes nok heller at det er et knallhus til prisen som er testvinner stort sett over alt (når jeg undersøkte før jeg kjøpte). ; )

 

Har en 400D selv, er veldig fornøyd.

Lenke til kommentar

Det lukter jo Pentax/Samsung på lang vei når en ser på de kravene du stiller, OG når du allerede har to objektiv for Pentax. I tillegg får du jo bildestabilisator i huset for både K10 og K200... Begge har vel også et ganske godt grep (K10 for store hender, K200 fo rlitt mindre)

Lenke til kommentar

Det at du allerede har to objektiver til Pentax er en god grunn til å velge Pentax i fortsettelsen også, og med kit-objektivet du får med når du kjøper kameraet skulle du være godt rustet på utstyrsfronten en stund framover. Så kan du heller oppgradere objektivene når du føler disse blir en begrensing for deg.

 

Pentax har som Sony /Olympus bildestabilisering i huset, og dermed vil dine to gamle objektiver også være stabiliserte. Bildestabiliseringen fungerer utmerket, og for Pentax sin del vil den også virke på en rekke eldre, fantastisk gode manuelle objektiver som kan settes på kameraet med adapter. Dette er nok helt i det blå akkurat nå, men med tiden når ferdighetene dine har utviklet seg (jeg forutsetter du er i begynnerstadiet..) og du føler du vil eksperimentere mer, er disse kanskje en vei å gå..

Lenke til kommentar

Enig med ovenstående om at Pentax K200D vil være et bra valg. Kameraet pluss kitlinse får du for 5000 på Japan Foto jf. prisguiden, og da får du jo råd til et stort minnekort og bæreveske++ innenfor budsjettet. Pass på at du evt. bestiller med II-utgaven av kit-linsa; "Pentax smc DA 18-55mm f3.5-5.6 AL II", som visstnok er bedre enn den eldre utgaven som fortsatt selges (og som slettes ikke er ille). De to sigmaene skal fungere fint, pluss det meste produsert av K-fatningobjektiver de siste tre fire tiårene, som evt. kan dukke opp i skuffer og skap.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Det er store fare for at svarene som du får er farget av hvilket kamera hver enkelt av oss har. Så jeg anbefaler deg å lese mer nøytrale vurderinger - d.v.s. tester her på akam.no eller dpreview.com. Ta også gjerne en tur til en fotobutikk for å holde i og prøve kameraet der.

 

Jeg tror ikke at du får kjøpt dårlige kamerahus.

Optikk betyr kanskje mer enn kamerahus. Valg av optikk er avhengig av hva du skal ta bilder av.

 

Jeg har hatt stor glede av lyssterke objektiv. Dette behøver ikke bli dyrt. Anbefaler deg å prøve ut 50 mm objektiv (d.v.s. uten zoom).

 

Lykke til :thumbup:

Lenke til kommentar

Ja, det er ikkje lett å velge! Elk Prøva sjølv å fine ut kva eg skal kjøpe, men skal ikkje køpe endå då. Eljøp har 450D til 5499, og det har jo fått strålande kritikk. Men det er selfølgelig mange andre gode kamera og, eg ha eigentlig ikkje så mykje peiling. Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...