Gå til innhold

Kan en stole på anbefalinger i nettbutikker?


Anbefalte innlegg

Hvis en for eksempel skal se på skjermkort hos komplett (http://www.komplett.no/k/kc.aspx?bn=10412), så får man opp noen anbefalinger. Samme anbefalingsgreie finner man vel hos de andre også tror jeg.

 

Det jeg lurer på er... kan man stole på disse? Eller er dette egentlig mer "sjekk disse produktene som vi trenger å bli kvitt" eller "sjekk disse nye produktene som vi gjerne skulle fått deg til å kjøpe før de faller alt for mye i pris"?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det ikkje slik på Komplett at dei produkta som forbrukarane sjølv har merkja som gode produkt, kjem opp på toppen av sida? Viss det ikkje er det, ville eg tatt dei med ei klype salt. Ikkje det at Komplett framstår som nokon lurendreiarar, men likevel.

Lenke til kommentar

Det som står helt øverst under "Anbefalte produkter i *kategori*" er komplett.no sine egne produktanbefalinger. Det som står nedenunder i "Noen kundeanbefalinger i *kategori*" er de produkter som anbefales av kundene.

 

Den øverste av disse kategoriene er den som er mest representativ etter min mening, og gir et godt bilde av hvilke produkter som er fornuftige i de forskjellige prisgruppene. Dog kandet være en idé å sjekke om andre skjermkortprodusenter enn de som anbefales er billigere, ettersom forskjellen fra produsent til produsent ofte kun er klistremerket på kjøleren.

 

Kundeanbefalingene bærer ofte preg av at "noen" (les fjortis) har hatt et (gjerne dyrt) produkt i to-tre dager og er helt oppe i himmelen ukritisk glad over hvor bra det er. Eller så er det helt motsatt og at noen skriver at de har mottatt et defekt produkt, og klager over dette før de overhodet har opprettet reklamasjonssak og fått tilsendt et fungerende eksemplar (Man skal selvfølgelig være obs hvis det er mange som har mottatt defekte produkter).

 

Når det er sagt, så er det nok alltid en god idé å lese uavhenige tester og erfaringer som postes på diverse forum før man legger masse penger i et produkt.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...