Gå til innhold

Fifa 09 - Spikeren i kisten for PES?


trydis

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
herregud vi er snart i 2009

 

Ja, derfor er det helt uforståelig hvor lite PES har utviklet seg i de siste utgavene. Etter overgangen til siste generasjons konsoller har det vært på grensen til tragikomisk. Ser ut til at det var viktigere for dem å levere på alle konsoller enn å kvalitetssikre arbeidet sitt.

 

Såvidt jeg har fått med meg får PES 2009 2 vs. 2 muligheter online. Dette var tilgjengelig allerede i PES 5 på den gamle Xboxen. Og hva skjer med de etterfølgende utgavene? Jo da forsvinner faktisk muligheten til dette. Faktisk så fungerer ikke 1 vs. 1 tilfredsstillende engang. Hvordan de år etter år kan gi ut versjoner med elendig onlinedel er uforståelig.

 

Fifa 09 er overlegen på fysikk, animasjoner, lyder, grafikk, kommentarer, lisenser, onlinefunksjonalitet med mer. Hatten av for de som fortsatt klarer å like PES bedre, for meg er dette fullstendig uforståelig.

 

EDIT: ble mye bruk av "uforståelig" der, men det er fordi jeg som tidligere PES-fan har blitt skuffet gang på gang de siste årene.

Endret av trydis
Lenke til kommentar
Igjen tempoet er høyere i full versjonen...

 

Og det at tempoet i full versjonen er høyere skal være bra? Tempoet på PES08 var helt horribelt. Det var jo angrep på angrep på angrep begge veier hele tiden. Masse mål i hver eneste kamp, og i tillegg til dette så hadde man et par spillere som er helt overlegne.

 

Av det jeg har testet av demoen på PES09, så har det gått litt fremover ja, men det er ikke mye. Det er fortsatt for mange feil og irritasjonsmomenter i spillet, som løpingen, overlapp, passning osv osv..For ikke snakk om grafikk og sånne ting. Det er greit at grafikk og meny ikke teller mye, men vi lever tross alt i 2009 og fortjener strengt tatt menyer og en grafikk som ikke ser ut som om den er fra 1985.

 

Når det er sagt, så er det også noe irritasjonsmomenter i Fifa også, men det er ikke like irriterende som på PES, også er spillet lagt opp bedre til å spille alene.

 

Og når utviklerne av PES08 ikke en gang gad å gjøre noe med online problemet de hadde i 08 da, så er det veldig irriterende for min del. For jeg spiller online mye, og selv med all laggingen på 08, så spilte jeg oppimot 300 kamper online på 4-5 mnd, bare for å oppleve at det plaget meg mer og mer for hver dag som gikk. Nå sier jeg ikke at PES09 har de samme online problemene, men jeg syns det er trist at når online problemet kom såpass tidlig, så er det leit at de ikke gadd å gjøre noe med det.

Lenke til kommentar

Tempoet er da virkelig ikke høyere i fullversjonen enn i demoen. Heller omvendt, noe som er bra ettersom det gamle tempoet (les: PES08) var alt for høyt. Nå er det et mye mer realistisk tempo. Noe som gjør at Fifa aldri har sjans på PES er ballfysikken. På Fifa er det faktisk umulig å skyte hardt langs bakken. Ballen vil alltid stige oppover og oppover. PES har den klart beste ballfysikken mener nå jeg, noe som er veldig viktig når man skal ha et realistisk fotballspill. I tillegg har jeg hørt at det ikke er mulig å fikse på stats på FIFA, dette er jo helt håpløst ettersom spillere som f.eks Ronaldinho er overvurdert på spillet.

 

Alt før mange bugs her også, keeperene får ingenting imot seg om de takler utespillere?! Dommer lar ofte fordelen gå etter en stygg takling før han går tilbake til å blåse i det du faktisk drar nytte av fordelen. På demoen lot han tilogmed spillet gå etter en takling for så å gi meg rødt etter at ballen var ute av spill?

 

Nei, Fifa har for mange feil og er for ensformig for min smak. De som ikke klarer å se at PES09 er et stoort steg videre fra 08 bør få seg briller. 09 er allikevel hva 08 skulle ha vært, så det hadde vært ønskelig å være enda lenger fram i utviklingen, det kan jeg se. Har store forventninger til PES2010, men inntil da kommer jeg til å kose meg med det hittil mest realistiske fotballspillet: Pro Evolution Soccer 2009!

Endret av Maefteda
Lenke til kommentar

Må si meg enig med Trydis, og som gammel PES fan er jeg selv skuffet. EA så at de var på vei til å komme langt bak Konami og gjorde derfor forandringer som krevdes. Konami har ikke gjort noen ting vil jeg si.

 

Kjapt spørsmål:

Er det noen som vet hvordan man lagrer en taktikk med formasjon og spillere, slik at man slipper å skifte det hver gang ( før man spiller online kamper f.eks. PRater ikke om custom tactics, men selve lagoppsettet)

Lenke til kommentar

Hvordan klarer skaperne av FIFA å ikke skjønne at det er forskjell på hvor god kontroll spillere har når de løper med ballen? Prøv å løp med Ronaldinho, og så med f.eks. Kaladze; begge to har nøyaktig like god kontroll på ballen (dvs, de sparker ballen like langt fra seg og berør den like ofte).

Lenke til kommentar

Jeg bare lurte jeg, han på Spaceworld anbefalte meg å vente til PES kom ut. Sa at FIFA var for de rundt 10. Siden jeg ikke er rundt 10 anbefalte han meg å vente.Spilte demoen til FIFA, og det virket på meg som jeg spilte ishockey. Spillerene "fløt" avgårde. Virket ikke som en hadde kontroll over spilleren. Men spillet er nok greit nok det.......

Lenke til kommentar
Jeg bare lurte jeg, han på Spaceworld anbefalte meg å vente til PES kom ut. Sa at FIFA var for de rundt 10. Siden jeg ikke er rundt 10 anbefalte han meg å vente.Spilte demoen til FIFA, og det virket på meg som jeg spilte ishockey. Spillerene "fløt" avgårde. Virket ikke som en hadde kontroll over spilleren. Men spillet er nok greit nok det.......

 

Har du da prøvd PES demoen. DA ser det ut som dem løper 60 meter hele tiden.

Lenke til kommentar
Minner om et Amerikansk valg dette, ser ut som enkelte er ute etter å rakke mest mulig ned på det spillet man ikke "heier" på...

 

 

Ja, og det er faktisk "PES-tilhengerne" som slenger mest dritt, mens de som liker Fifa faktisk er de som er saklige.

 

Ja PES var milevis foran fifa før. Men det var før. Mens Fifa har vært i utvikling hvert eneste år, så har PES for min del stått stille siden PES5 og gikk faktisk en god del steg tilbake med fjorårets PES utgave.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...