Gå til innhold

450D - Overbevis meg


Anbefalte innlegg

Har lenge tenkt på å kjøpe speilrefleks og når jeg da fikk meg jobb nå i sommer, bestemte jeg meg endelig for at jeg skulle gjøre det. Har lest litt rundt på forumet, prøvd og satt meg inn i de forskjellige kameraene og sugd til meg litt fakta om speilrefleks-kameraer. Er helt nybegynner innen fotografering, men vil likevel ha et kamera som kan være med meg lenge og også hvis interessen for fotografering vokser enda mer. Har vurdert både Nikon og Canon, 400D mot 450D og 1000D mot 450D, men hver gang ender det med at jeg overbeviser meg selv om at 450D ville vært det beste valget. Det eneste som står igjen nå er egentlig det siste dyttet som gjør at den siste lille biten av tvil forsvinner. Har egentlig ingen motargumenter til 450D for øyeblikket. Jeg liker grepet og i mine øyne er det et kamera som vil tilfredsstille alle mine behov nå og også hvis jeg bestemmer meg for å trappe opp interessen etter hvert som tiden går.

 

Det jeg egentlig ønsker av hjelp er at dere skal komme med flere gode argumenter for at jeg skal velge 450D foran de andre kameraene jeg nevnte og egentlig bare få meg til å tørre å ta det siste skrittet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du prøvd å holde i kameraene du vurderer? Om ikke, vil jeg anbefale en tur i en velassortert fotobutikk. Her prøver du å holde de kameraene du kan strekke deg til rent økonomisk.

 

Du sier at du har vurdert både Canon og Nikon. Vel, det flere merker enn Canon og Nikon. Faktisk fem merker det er verdt å merke seg, nemlig Pentax, Samsung, Sony, Olympus og Panasonic.

 

Pentax og Samsung selger samme kamera med forskjellig merkenavn på utsiden, Panasonic baserer alle sine modeller på Olympus-kamera, men enkelte forskjeller er det dog.

 

Poenget er ikke at 450D (eller 1000D for den saks skyld) ikke er gode valg, eller at de ikke nødvendigvis passer hendene dine. Poenget er at det kanskje er andre kamera ute på markedet som passer dine hender enda bedre.

 

:)

Lenke til kommentar

Kjøp 450D! Du liker grepet, hvilket er det viktigste i denne prisklassen, da alle husene fra forskjellige produsenter yter godt nå. Personlig ville jeg valgt noe annet enn Canon eller Nikon, men det er nå meg som er sær. De fleste vurderer ikke andre merker, og er sikkert strålende fornøyd med det. Du vil kunne ta like gode eller dårlige bilder med 450D som noe annet hus.

 

Faktum er at 450D er et særdeles godt hus, som du trygt kan kjøpe. Du behøver ikke kaste bort mer tid på å sammenligne ulike kamerahus. Du skriver selv at du ikke har noen motargumenter mot 450D. Det har ikke jeg heller.

Lenke til kommentar

Hvis jeg skulle dratt inn flere produsenter, hvilke kamera i samme prisklasse mener dere jeg bør sjekke ut? Et problem er også at jeg er usikker på om fotobutikken her i byen leverer andre merker enn Canon og Nikon, og siden jeg er nybegynner kunne jeg tenkt meg lett tilgang til oppfølging. Har vært innom dem flere ganger og diskutert kamera og det ville vært mye enklere for meg å bare dra dit hvis jeg får noe problem eller har spørsmål istedet for å måtte sende inn hele kameraet.

Lenke til kommentar

Hallo.

 

Du kan jo evt. sjekke ut SONY Alpha DSLR-A350 eller PENTAX K200D som bør ligge i omtrent samme prisklasse.

Er fordeler og ulemper på ulike områder med de forskjellige kameraene.

Pentax er vel f.eks. det mest robuste huset, men er gjerne svakere på andre områder.

 

Du finner tester av disse samt Nikon/Canon som du alt har nevnt flere plasser rundt om.

Personlig heller jeg mest mot Canon, men tror det er mest av gammel vane....

 

Nettulf

Lenke til kommentar

Jeg er av oppfattningen av at du får ett godt kamera nesten uansett hva du kjøper for tiden. Valget mitt landet på 450D (pga prisklasse og god brukererfaring her på forumet), og så langt har jeg ingenting å utsette på det, annet enn at filene er helt forferdelig store. Heheh. :) Jeg er bare en TB-disk unna å være en fornøyd fotograf.

Lenke til kommentar

Nå har ikke jeg prøvd "enkelte andre merker" - men å gå i fra ett kompakt 5mpx-kamera til ett 12mpx-dSLR har vert en overgang, ikke bare rent teknisk.

 

Gjennomsnittlig 15.7 MB pr råfil er hva jeg har erfart sålangt med 450D. Enkelte JPG-filer er også over 10 MB.

Lenke til kommentar

Har tenkt litt mer og har nå funnet ut at hvis de ikke fører Pentax elle Sony på fotobutikken her i byen blir det nok ikke disse. Problemet er ikke at jeg ikke tror de er like gode kameraer som Canon eller Nikon, men at siden jeg er helt nybegynner tror jeg at jeg vil ha stor utnytte av oppfølgingen jeg kan få hos butikken. Tross alt, det er jo ikke noen stor vits med speilrefleks hvis jeg skal gå rundt og ta bilder på autofunksjonen hele tiden, jeg vil kunne utnytte både kameraets og motivets muligheter liksom. Akkurat nå er han fyren jeg kjenner der på ferie, men skal ta meg enda en tur så snart han er ferdig og kanskje trekke Nikon litt mer inn igjen. Det jeg lurer på da er om hvordan Nikon-kameraene, hovedsaklig D60 og D80, er i forhold til 450D?

Lenke til kommentar

Du lærer ikke mye i butikken om fotografiske disipliner. Det lærer du mye bedre gjennom å lese bøker og tutorials, samt å delta i BK her på forumet. Hvis du ikke kjenner de som jobber i butikken ganske godt, da. og du kan jo se om de kan få tatt inn et kit til en ok pris til deg.

Lenke til kommentar
Du lærer ikke mye i butikken om fotografiske disipliner. Det lærer du mye bedre gjennom å lese bøker og tutorials, samt å delta i BK her på forumet. Hvis du ikke kjenner de som jobber i butikken ganske godt, da. og du kan jo se om de kan få tatt inn et kit til en ok pris til deg.

 

BK? Hva er det?

Lenke til kommentar

Bildekritikken.

 

Jeg vet ikke hvilken butikk du skal kjøpe i, eller hvem som arbeider der. Jeg kjøpte mitt kamera fra en europamester i portrettfoto, og jeg har egentlig ikke lært noe som helst fra ham.

 

Det eneste det er greit å ha butikken i nærmiljøet for, er om noe går galt, bare å levere inn.

Lenke til kommentar

Argument for Nikon & Canon

ekstrautstyr..

du har (så vidt jeg vet) et helt annet utvalg i optikk, blitz ol på disse to merkene enn på alle de andre..

For ikke å snakke om bruktmarkedet!

 

 

Jeg har vert 'canon-mann' på filmbasert speilrefleks.. men når jeg nå skulle over på digital, hadde jeg lyst å prøve noe anna og ramla da på en Nikon D80

Er utrolig fornøyd med denne, og har intrykk på forumet at de fleste andre som har denne også er veldig fornøyd (bortset fra de som har oppgradert til D200 eller D300 da :)

Lenke til kommentar
Argument for Nikon & Canon

ekstrautstyr..

du har (så vidt jeg vet) et helt annet utvalg i optikk, blitz ol på disse to merkene enn på alle de andre..

For ikke å snakke om bruktmarkedet!

Dette er dessverre ikke et argument lenger. Både når det det gjelder batterigrep, blitser og ikke minst optikk så er utvalget godt til alle systemene som er nevnt lenger opp i tråden.

 

Ved valg av DSLR så har man på mange måter en skala med to ytterpunkter: God ergonomi, byggekvalitet og funksjonalitet i den ene enden og lav vekt, størrelse og pris i den andre. Valget handler rett og slett om å plassere seg et sted på denne skalaen. Bildekvaliteten er god uansett hva man velger.

 

Personlig valgte jeg Pentax, og anbefaler gjerne det til trådstarter. Jeg synes Pentax gir god funksjonalitet, ergonomi og byggekvalitet per krone. Utvalget av optikk er godt i alle prisklasser, brennvidder og lysstyrker, både nytt og brukt fra både 3.-partsleverandører og fra Pentax selv.

 

Men valget må man ta selv. Ikke begrens mulighetene ned til kun to systemer, da går man glipp av muligheter.

Endret av Casino
Lenke til kommentar

tok en kjapp titt i vår egen prisguide..

 

optikk:

Nikon fatning: 188

Canon fatning: 162 (+10 EF-S)

Pentax fatning:125

4:3 fatning: 48

Minolta/Sony: 118

 

Kanskje ikke de helt store forskjellene.. men serlig for 4:3 kameraene ville jeg ivertfall tenkt over dette som et av argumentene for/mot

 

På Foto.no bruktmarked:

 

optikk

Nikon: 56

Canon: 76

Pentax: 5

Sony/Minolta: 5

 

 

Sikkert ikke en 100% rett antagelse.. men synes dette gir en pekepinn om mulighetene for å skaffe brukt utstyr til de forskjellige merkene

 

 

For noen er sikkert ikke dette argument i det hele tatt.. de ferreste her inne har vel 48 linser uanset.. men for meg var dette viktige moment når jeg skulle bestemme meg for å gå 'main-stream' eller prøve noe alternativt :)

Siden dette ER viktig for meg valgte jeg da å gå main, og bestemte meg for at det måtte bli enten Canon eller Nikon.

 

..og siden Nikon folk er 13.4% mer hyggelig enn Canon folk, valgte jeg å gå for dette ..siden jeg også har lyst å være en hyggeli fyr :roll:

Lenke til kommentar

Jeg ser også bakdelen med å ha Pentax iforhold til CaNikon når det gjelder optikk. Men så lenge jeg ikke er lottomillionær så kommer jeg ikke til å merke den bakdelen.

Prismessig ligger alle merkene likt på objektiver i prisklasse; hobby/amatør fotograf.

 

Eneste bakdelen kan være bruktmarkedet. Det merker jeg. Prøver å få solgt objektiv(er), ikke så enkelt.

Endret av iMacKenna
Lenke til kommentar
Jeg har vert 'canon-mann' på filmbasert speilrefleks.. men når jeg nå skulle over på digital, hadde jeg lyst å prøve noe anna og ramla da på en Nikon D80

Det er faktisk et ganske logisk valg. Canon har med sine digitale slr valgt å fullstendig forlate bildefilosofien bak sine filmbaserte kameraer. De var kjent for en kjølig fargetone i alle år, nå er de kjent for en varm fargetone. De har forsøkt å skape et helt annet uttrykk enn småbildefoto i sine digitale kameraer i motsetning til de fleste andre. Canon har på en måte sveket de som i alle år har elsket Canons bildefilosofi, så det at man har vært fornøyd med bildekvaliteten på filmbasert Canon er et dårlig argument for å kjøpe digital Canon. Da er det faktisk bedre å gå over til Nikon, for eksempel. Som fremdeles ser ut som om de er tatt med et Nikon. For noen av oss andre er det bare en fordel at Canon har skiftet filosofi så radikalt som de har.

Lenke til kommentar
tok en kjapp titt i vår egen prisguide..

 

optikk:

Nikon fatning: 188

Canon fatning: 162 (+10 EF-S)

Pentax fatning:125

4:3 fatning: 48

Minolta/Sony: 118

Det er ikke kvantiteten, det er kvaliteten som teller.

 

Kanskje ikke de helt store forskjellene.. men serlig for 4:3 kameraene ville jeg ivertfall tenkt over dette som et av argumentene for/mot

Ikke for å være for overlegen, eller for glad i mitt eget merke/systemvalg, men Olympus har to objektiver som er substandard (en superzoom og et helt irrellevant kitobjektiv fra 2005). Hvor mange har Canon?

 

Det viktige er ikke hvor mange objektiver du kan kjøpe, men om du får tak i den optikken du skal ha. Det er klart, om du er en rik samler, og skal kjøpe all optikken en kameraprodusent har, da er det nok mest imponerende om du går for Canon. Men det ser jeg ikke helt poenget i.

 

Fourthirds:

 

7-14/4.0, 14-35/2.0, 35-100/2.0, 90-250/2.8

 

Fire objektiver, 14-500mm. Minste blender er f/4.0, og det er på vidvinkel der det uansett ikke er så stort poeng. Og alle disse objektivene kan benyttes vidåpne, ja. Dyrt? Selvfølgelig, men 12-60/2.8-4.0 og 50-200/2.8-3.5 SWD dekker 24-400mm med to objektiver, til en mye hyggeligere pris. Hvor mange av objektivene fra Canon og Nikon har bildestabilisator, eller mer konkret, hvor mange har ikke?

 

Det er en ting jeg skal gi deg rett i, Olympus har for lite fastoptikk. Vi har Leica 25/1.4, Olympus 25/2.8 'pancake', Sigma 28/1.8(?), Sigma 30/1.4, Olympus 35/3.5 macro, Olympus 50/2.0, Sigma 105/2.8 macro, Sigma 150/2.8 macro, Olympus 150/2.0 og Olympus 300/2.8.

 

Vi har for det meste dekket telesiden (selv om mange gjerne vil ha et 300/4, et 200/2.8, og ikke minst et Zuikoobjektiv som er trangere enn 300mm, men det er mest i de videre brennviddene det kan være behov for ny fastoptikk. En 18/1.4, for eksempel. For ikke å snakke om en raskere 50mm. Det har sine negative sider å ha et system som bare er fem år gammelt.

 

Men for de aller, aller fleste, har fourthirds den optikken man er ute etter. Dersom du er veldig bevisst på hvilken optikk du trenger, da kan du ta en titt på lineupen, har ikke merket det du er ute etter, da velger du et annet merke. Men å mene at den jevne bruker skal ta et standpunkt med tanke på kameramerke med den tro at noen av dagens merker ikke kan levere god optikk til de aller flestes bruksområder, det blir feil.

 

På Foto.no bruktmarked:

 

optikk

Nikon: 56

Canon: 76

Pentax: 5

Sony/Minolta: 5

Du har dog rett der. Olympusoptikk forsvinner rett og slett veldig fort fra bruktmarkedet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...