Gå til innhold

Uttrykket å blåse fiberen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det betyr egentlig bare at de bruker trykkluft for å presse selve fiberkabelen igjennom det røret du har gravd ned i hagen ;)

 

Så det oransje røret jeg legger i hagen og inn i huset er egentlig bare et tomt rør som de etterpå kommer og trekker selve fiberkabelen igjennom? I bruksanvisningen til Altibox-løsningen snakkes det om dette oransje røret, samt et hvitt innendørs rør. Er dette hvite innendørsrøret også egentlig bare et tomt rør? Hvorfor ikke kjøre det oransje røret hele veien frem til sentralen? Litt forvirret nå :dontgetit:

 

"Presser" de (med lufttrykk som Jonern skrev) forøvrig selve fiberkabelen fra inne hos meg og ut til en slags sentral? Eller trekker de fiberkabelen til seg utenfra og inn?

Endret av martinz
Lenke til kommentar

Det ligger ett slikt hvitt rør inne i den oransjekappen, og har du fått en oppstartpakke kan det hende det ligger ett slikt hvitt rør der, dette kan skjøtes med det som ligger i det oransje røret.

Mange har sentralen inne i huset og da ville det ikke være særlig pent med ett grovt oransje rør i stua.

Det er bare tomme rør og man blåser fra huset til nærmeste boks hvor man sveiser din fiber sammen med en fiber som går til fibernoden(sentralen).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...