Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Felles interesser i forhold?


Anbefalte innlegg

Når jeg ser venner og kjente som er i et forhold, registrerer jeg at mange av de ikke har noen hobbyer og interesser de holder på med sammen.

De driver stort sett med vanlige ting, som feks. å se på tv, gå på kino, besøke venner, gå en tur, spise ute og lignende og det virker som om disse parene har det bra sammen.

 

Derfor lurer jeg på hvor viktig folk mener det er å ha felles interesser og hobbyer i et forhold?

Er det helt uvesentlig, så lenge man liker partneren og har det fint, eller er det veldig viktig?

 

 

Edit: Uttrykte meg litt dumt og forandret på det.

Endret av okjatakk
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

No er det ikkje berre eit svar på denne problemstillinga men like mange som det finnes par;)

 

Ein viss overlapping av interesser er nok både naturlig og sunt for forholdet, men dess meir overlapping av interessene dess meir tid er ein "oppå kvar andre" noko eg trur fører til slitasje i forholdet.

 

Min erfaringsbakgrunn er at eg har vore saman med ho som er no mi kone i snart 12 år, og budd saman i mesteparten av den tida. Me har veldig forskjellige fritidsinteresser og er utdanna innan ut ulike fagfelt (begge masternivå).

 

Det som gjer vår felles platform er alle dei småtinga som me gjer i lag, gå på kafe, gå ut på konsert ein kveld, gå å ta ein bedre middag ute, lage ein bedre middag heime i lag, alle slike kvardagslige ting som kan gjerast til noko meir enn berre den reine handlinga det er å gjere det.

 

I tillegg er ein saman 24/7 så har ein svært lite å prate om, anna enn det ein har sett på TV då.

 

Eit problem med å binde intressene opp i parforholdet blir at ein endrer interesser over tid, dermed så kan ein plutseleg risikere at det ein baserte samholdet på ikkje lengre eksisterer som ein felles platform for paret. Då kan ein risikere at det blir sprekk i forholdet.

 

Så eg trur det beste er å knytte dei daglege tinga til ein felles platform og heller kjøre på egne fritidsinteresser, då kan ein danne eit varig parforhold.

Lenke til kommentar

Jeg og samboeren min har veldig like grunnverdier og tanker om livet. Mens hobbyene er ulike. Jeg/vi synes det funker bra. Han får drive på med sin greie, mens jeg med min. Noe fritidsinteresser er like og vi prøver samtidig å finne på nye ting å gjøre sammen. (Har vært sammen under 1 år, hvis der har noen betydning.) :)

 

 

Edit:

Synes Jankee beskriver ting godt. Jeg har ganske like tanker om emnet som ham.

Endret av Mirann
Lenke til kommentar

Jeg mener det er viktig å dele tanker og verdier. I mine øyne gjør det ingenting om partene har hver sin interesse, men at man deler en felles hobby er ikke et minus. Jeg og kjæresten min har lik humor (det er noe jeg mener er viktig), og har endel like tankeganger, men vi er allikevel to forskjellige individer, med to forskjellige liv, å takk og lov for det :)

Vi har det iallefall veldig fint sammen <3

Lenke til kommentar

Meg og madammen deler det meste av synet på livet, politisk, samfunsmessig, etc. Vi har en del forskjellige interesser, og det vi har likt er i litt forskjellig grad. Hun elsker historie og bøker, jeg liker det. Jeg elsker tegneserier og rollespill, hun liker det. Vi er begge glade i film, pc, og serier. Så ja, er vel en sånn høvelig blanding av felles interesser og forskjellige interesser.

 

Hovedgreia er vel at uansett om man har samme eller forskjellige interesser så burde de være kompatible med hverandre og man burde ha noen ting man kan gjøre sammens og noen ting hver for seg :)

Lenke til kommentar
vanlige ting, som feks. å se på tv, gå på kino, besøke venner, gå en tur, spise ute og lignende

Det du nevner her, går faktisk under interesser, mate.. ;)

Turgåing er en interesse, venner er en interesse(er vennene felles blir det en felles interesse), film er en interesse, mat er en interesse.

 

Hvor mange etablerte ektepar kjenner du til som driver med rally sammen, eller spiller fotball eller rir?

Det er som regel de daglige interessene man har felles, også er det de mer "spesielle"/sære hobbyene man har for seg selv. Hvilket også er viktig. :)

Lenke til kommentar
Det du nevner her, går faktisk under interesser, mate.. ;)

Turgåing er en interesse, venner er en interesse(er vennene felles blir det en felles interesse), film er en interesse, mat er en interesse.

 

Hvor mange etablerte ektepar kjenner du til som driver med rally sammen, eller spiller fotball eller rir?

Det er som regel de daglige interessene man har felles, også er det de mer "spesielle"/sære hobbyene man har for seg selv. Hvilket også er viktig. :)

 

Joda, er jo interesser på en måte, men dette er også ting stort sett alle driver med, derfor regnet jeg det ikke som "ordentlige" interesser.

Synes bare det virker som om mange par ikke gjør annet enn å se på tv eller å gå tur sammen, og det virker bittelitt kjedelig i mine øyne. Men de har det jo sikkert fint sammen. :shrug:

Lenke til kommentar

Problemet med at ein har alle dei "sære" interessene i lag er at ein har ingenting eksternt å prate om.

Då blir det virkeleg kjedeleg, for klining heile dagen får ein lei av etter ei stund ;)

 

Har epskempel på par som har hatt mange av deil sære interessene felles og dette har danna plaformen i forholdet, når etterkvart interessene har endra seg har plutseleg det vist seg at dei venlige interessene ikkje var felles lengre, og då er det veldig vanskeleg å bevare eit forhold.

Lenke til kommentar

Vi nerder sammen, og det liker jeg veldig godt (gamer). Det er jo forsåvidt en stor interesse :p

 

Har en eks som syntes internett var det kjedeligste i verden, mens jeg trengte min daglige dose surfing og gjerne spilling. Ble konflikter av det, ja.

 

Ellers syns jeg det er greit at man er litt like til en viss grad. Dersom man har NULL til felles og er uenige om alt.. blir det ikke vanskelig da?

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke det er så nøye om man har like hobbyer, så lenge den ene parten ikke driver med noe den andre ikke liker. Jeg tror f.eks. at jeg ikke kunne vært sammen med en som drev med jakt - jeg kunne ikke vært sammen med noen som liker å drepe dyr og som blir borte i ukesvis for å ligge i skauen og vente på reven.

 

Så lenge den ene ikke er lidenskapelig opptatt av noe som han/hun bruker kjempe masse tid på, så går det vel som regel bra. Det viktigste er at man deler tanker og verdier, har lik humor, osv. Man må selvfølgelig se felles glede i forskjellige ting, men jeg tror det er viktig å drive med litt ting for seg selv også. Det tror jeg bare er bra for forholdet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...