Gå til innhold

Avvenne katt fra kattedo inne


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Vi har en kastrert hannkatt som er vel en 3 år snart. Han har alltid hatt kattedo inne, men det at det begynner å lukte av doen hans av og til har gjort at vi vil prøve å få han til å gjør fra seg ute.

 

Katten er for det meste inne, han har vert i slosskamper tidligere og han virker litt usikker når han er ute. Det er også ikke så lett å "lese" hva han vill når han mjauer, men vi har sett at han går bort til vedkassen når han måtte på do.

 

Men uansett, han har gjort fra seg inne noen ganger og vist han ført gjør det ute skjer det ofte rett utafor inngangsdøra. Noen som har noen tips om kordan vi kan få han til å venne seg til å gå / gi beskjed om at han må ut, og kanskje ikke gjøre fra seg på trapper?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei...det er veldig vanskelig å avvenne katter fra innedoen, men du kan prøve å sette innedoen ute. kanskje det hjelper=) har 9katter selv men gidder ikke å avvenne dem fra det....det letteste er jo å bare beholde doen inne å bytte sand ofte. men ikke vask det med kamikalier da begynner kattene å bli septiske med lukten å begynner å tisse utenfor kassen....er ikke serlig behagelig å måtte tørke opp tiss og bæsj hvær dag... hjemmer har vi en katt på snart 19 år og den tisser utenfor kassen og driter utenfor døren til soverommet :grumpy:

Endret av havardbirkeland
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Her har kattene kun hatt innedo da de var kattunger (til de begynte å gå ut alene) og når de ble sterilisert/kastrert eller har vært syke, og dermed ikke har muligheten til å gå ut.

 

Det letteste hadde vært å avvent katten med doen når den var liten. Slik at den var vandt til å gjøre fra seg ute.

 

Tenk om du selv plutselig når du var blitt godt voksen (katten deres er jo voksen nå) måtte gå ut i hagen hver eneste gang du skulle på do, da hadde du nok begynt å protestere litt du også.

 

Men det du kan gjøre er at du kan sette doen ut, og hver gang den mjauer (og du har mistanke om at den skal på do) løfter du katten ut og setter den i doen der, når den er vandt til å gjøre fra seg i doen ute kan du prøve å ta vekk doen. Men om doen står ute er jo ikke lukten et stort problem, da slipper du jo lukten i hele huset alikevel så..

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Mener selv at kattedo er noe helt sinnsykt ekkelt og JÆVLIG pga lukten. Men, vi hadde vell det vi også når vi bodde i høyblokk. Nå som vi eier ett hus på landet kastet vi bare kassen og tvang katten ut for å være ute. Den er alltid ute om natten, og inne om dagen. Akuratt nå ligger den stille og sover i fanget mitt.

Lenke til kommentar
Mener selv at kattedo er noe helt sinnsykt ekkelt og JÆVLIG pga lukten.

 

Syns også det er ekkelt.

 

Her går kattene til verandadøren når de må på do, og mjauer for å si ifra.

 

Har aldri hatt problemer med å avvenne kattene fra kattedoen.

 

Kan jo nevne at den eldste katten vår er 11-12 år, og henne går ut. Behovet for do har ikke kommet ennå. Heldigvis.

 

Men er jo en fordel å ikke bo midt i byen når man skal slippe kattene ut, da..

Lenke til kommentar

Hvilken sand bruke dere??

 

Jeg hadde kattunger og brukte Lidl sand. Det ble en del tiss og bæsj i løpet av en dag,

Venninna mi brukte dyr sand fra dyrebutikken. Jeg bare lo av henne og sa at Lidl sanda var minst like fin ;)

Men jeg tok feil.. sanda var grei siden den klumpet seg og jeg kunne ta ut tiss uten å skifte hele sanda. Dyrebutikken sin er himmel i forhold til. De krystallene som vi brukte sugde til seg all veske! Du trenger ikke å skifte på kassen før krystallene blir gule.. De er sykt effektive, og lukter IKKE! Det er jo en fordel å fjerne skjiten da, men disse krystallene suger også til seg veske derifra så det ikke lukter.

Den vi brukte kostet 150 kr for tre sekker. En sekk var 1.2 kg? En sekk holdt i 1 uke trooor jeg, på mine mange katter. Så har du èn katt skal en sekk vare ganske lenge ;)

Prøv den, og du vil ikke angre.

 

Sett kassen nær døra. Til slutt har du katten UT når du ser den skal på kassen.

Endret av Zaroos
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...