Gå til innhold

HITBID.no - største skam jeg har sett på lenge


Anbefalte innlegg

I alle dager, kunne nesten mistenke deg for å jobbe for hitbid...

Det hjelper ikke å raide noe som helst, auksjonene har jo uansett budtid på 5 minutter. Du er ikke garantert noe som helst...

 

Tribber er jo like latterlig. Koster ~5 kr å legge inn et bud, og kun 1 som kan vinne... Du skjønner vel at man ikke kan tjene penger på dette? Den eneste som tjener penger her er folka bak auksjonen. Verden vil bedras.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Synd jeg ikke så denne tråden her før jeg fylte opp med 500kr i bud. Dette er bare svindel. Kan hende de har egene ansatte som passer på å by på ting så de ikke skal gå med tap. Bøy på alle auksjonene sånn at de sluttet samtidig.. Plutserlig ser jeg at i siste sekund kommer det bud på alle sammen fra forskjellige folk...rart ingen av de bøy på samme ting? Enda de har bydd på andre ting før...akkurat som om det skjer automatisk. Vant en auksjon så fikk jeg melding Du leder nå auksjonen...akkurat som om jeg bøy på en auksjon en gang til som jeg ledet fra før av, så den begynnte å telle nedover igjenn. å da er det jo som dere alle vet en evighet igjenn før den avsluttes. Prøvde å ringe kundeservice og fikk en engelsk telefonsvarer som sa: Time to reach is not available pleas leav a message....

Dette er vel også et tegn på at de ikke vill bli kontaktet av missfornøyde kunder..sendte de en mail nå og venter på svar. Vurderer å gå til tv2 hjelper deg bare for å få stengt hele siden.

 

Synd jeg var så lettlurt :( Men man lærer så lenge man lever.

Lenke til kommentar

wow jeg vant til slutt med budene jeg hadde igjenn 50 nye bud :) måtte betale 2.05 kr + 25 i gebyr...en premie som ikke koster de en dritt men som de har att en verdi på 499...hvor mye tjente de på den? Jo 2.05 bud som var bydd og15kr pr bud gjør dette til et enkelt regnestykke 205*15=3075kr for en premie som ikke er verdt en dritt...det er jo en bra fortjeneste for de :) STYR UNNA hitbid.no skal si ifra om jeg vinner no mere på de budene jeg vant :p

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg sendte en henvendelse til Lotteritilsynet, "Hei, jeg vil gjerne få tipse Lotteritilsynet om en nettside.

 

Nettstedet www.hitbid.no proklamerer at de er et auksjonsnettsted, hvor man kan øke budet på auksjonsobjektene med ett øre ved å sende en tekstmelding til et telefonnummer. Tekstmeldingen koster 15 kroner. Man kan også kjøpe større kvantum av bud samlet til redusert pris. Det ligger en teller på hver ”auksjonsgjenstand” som teller ned til null fra et gitt antall minutter og sekunder (individuelt for hver gjenstand). Hvis man er den eneste som sender inn bud før telleren når null vinner man gjenstanden. Hvis det kommer inn bud innen tidsfristen starter nedtellingen på nytt. Det er anonyme brukere, og man har ingen adgang til å se budhistorikk. Mao. er det også enkelt å manipulere bud.

 

Dette er ikke en auksjon, og auksjonsbud kan ikke kjøpes per definisjon. Prinsippet i denne forretningsidéen er det samme som i de Tivoli-automatene man putter kronestykker på, i håp om at brettet som skyver kronestykker som allerede er puttet på, skal skyve ut en større mengde kronestykker. Med andre ord er det etter min mening både snakk om feilaktig markedsføring og ulovlig virksomhet. Så vidt jeg kan begripe faller virksomheten inn under lotteriloven.

 

Må bare komme med et par subjektive meninger til slutt: Makan til sleipe umoralske drittsekker… Søppel! De fortjener ikke å få holde på som de gjør. Det er riktignok smart, men jeg synes ikke det er riktig å la slikt svineri få holde på."

 

og fikk svar tilbake fra en saksbehandler allerede to dager etter:

 

"Vedrørende www.hitbid.no - Auksjonsvirksomhet som ligner lotteri

 

Vi viser til Deres e-post 22. juni 2008 angående nettsiden www.hitbid.no som gjennomfører Internettbaserte SMS-auksjoner.

 

Lotteritilsynet skal føre kontroll med at bestemmelser som er gitt i eller i medhold av lotteriloven (lov av 24. februar 1995 nr. 11) blir overholdt.

 

Lotteritilsynet er kjent med den type aktivitet som foregår på nettsiden www.hitbid.no gjennom bruk av SMS, og Tilsynet har også gått til rettslige skritt for å få stanset virksomheten. Saken er imidlertid ikke avsluttet og det ventes en avklaring i løpet av kort tid.

 

Når det gjelder brudd på markedsføringsloven henviser vi til Forbrukerombudet, som forvalter av markedsføringsloven. Lotteritilsynet har imidlertid informert Forbrukerombudet om denne aktøren og den virksomhet som drives på nettsiden.

 

Dersom noe er uklart eller De har ytterligere spørsmål er det bare å ta kontakt. Vi takker for Deres tips.

 

Med vennlig hilsen

Marlen Sørensen

førstekonsulent"

 

 

Jeg var tydeligvis ikke den første som tipset om det, så forhåpentligvis er svineriet borte snart :)

Lenke til kommentar

hvorfor klager dere inn dette? det er jo genialt av mannen, tjene penger på dumme folk. jeg leste også om det her men det stoppa automatisk å være attraktivt når jeg så at tiden på auksjonene resatte etter bud. hallo liksom.

 

så lenge det finnes folk som dere som klager på alt mulig rart blir det jo umulig å lage en ide å tjene lette penger på :p faan ass.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke helt hvordan de som har funnet opp det her kan gjøre noe galt. Selvfølgelig, det er jo moralsk forkastelig, men er det på noen måte ulovlig?

Jeg selv hadde ikke vært borte i denne siden før nå, men det virker jo for meg som en genial idé. Skulle ønske det var meg. God deal for eieren, og god deal for den som vinner.

Lenke til kommentar

Vet ikke om det bare er meg, men hadde liksom vært lettere å "akseptere" denslags business hvis endel av overskudd/omsetning gikk til veledige formål, slik som i det meste av annet spill/lotteri der ute.

 

Den pågående Samsung-tv "auksjonen" er forresten oppe i kr. 136500,- så det er god butikk ja :blink:

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

post-10740-1214314953_thumb.jpg

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Ser ut som domenet nå er til salgs.

 

Synd jeg ikke så denne tråden her før jeg fylte opp med 500kr i bud. Dette er bare svindel. Kan hende de har egene ansatte som passer på å by på ting så de ikke skal gå med tap. Bøy på alle auksjonene sånn at de sluttet samtidig.. Plutserlig ser jeg at i siste sekund kommer det bud på alle sammen fra forskjellige folk...rart ingen av de bøy på samme ting? Enda de har bydd på andre ting før...akkurat som om det skjer automatisk. Vant en auksjon så fikk jeg melding Du leder nå auksjonen...akkurat som om jeg bøy på en auksjon en gang til som jeg ledet fra før av, så den begynnte å telle nedover igjenn. å da er det jo som dere alle vet en evighet igjenn før den avsluttes.

Tingen er at den starter ikke å telle nedover igjen så snart du legger inn bud, men når tiden er ute. Dermed så kan det ha vært *mange* som har lagt inn bud iløpet av de 3-4 minuttene, men bare en av dem vil få budet sitt vist og dermed øke prisen med 1 øre. Med andre ord, det blir brukt mye mer bud enn det prisen alene skulle tilsi.

 

På den annen side så har nok de fleste bud kostet rundt 10kr og ikke 15, ettersom det er en del fordeler med å bli medlem osv.

Lenke til kommentar
Ser ut som de bruker www.hitbid.eu

 

Gjør ikke "svindelen" mindre av den grunn. Regnet raskt gjennom avsluttede auksjoner med forutsetning om budpris på 10 kr (ikke 15 kr) og fant ut at det var varer med produktverdi på ca 108 000 som hadde gitt 230 000 kr i kassa. Når produktverdi trolig er langt høyere enn innkjøpsverdi (fort vekk 30 - 40 %), ser man hvor fort fort man "svindler" til seg penger her.

 

Men konseptet utnytter menneskers griskhet etter å få gjort røverkjøp. Klar man kan være heldig å få kjøpt noe til en meget lav pris, men da skal man ha hellet med seg. Flertallet, som i all lotterivirksomhet, betaler svært mye for ingenting.

 

Nettstedet er ellers lokalisert i Finland.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...