Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Nyinnkjøpte deler til maskin, vil ikke boote [LØST] ^^


Anbefalte innlegg

Jeg bestemte meg for å kjøpe nye deler etter å ha sittet med en 4 år gammel maskin. Investerte i Asus P5N-E SLI, Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz, Foxconn 9800GTX 512MB og et OCZ 2 x 2048MB PC2-6400 kit. Har fra før av en 700 watts FSP Group psu.

Alt av kabler koblet til korrekt (håper jeg) og starter maskinen. Ingenting skjer, utenom at viftene går. Kun svart skjerm.

Tar av den ene RAM brikken, og da kommer jeg i det minste inn på BIOS. Men lar jeg maskinen boote som normalt kommer det opp "Windows did not start successfully bla bla". Uansett hva jeg velger så ender det opp med en blåskjerm som varer i 0.5 sekund (umulig å få lest feilmelding, osv) og automatisk reboot.

 

HJELP?

Endret av Fyr
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror ikke det er så unormalt at man får problemer med å starte windows dersom man har skiftet hk/cpu/ram. Kanskje spesiellt om du hadde amd før. Har du fått starta med begge brikkene (singel). Slik at du er sikker på at en av dem ikke er defekt.

 

Har du prøvd å starte i sikkerhetsmodus (VGA)?

 

Er du sikker på at du har satt brikkene i rett spor? Leste en tråd her om dagen der folk mente forskjellige ting (mulig grunnet forskjeller mellom hoedkort produsentene?). Sjekk manualen for hvordan brikkene skal stå.

 

OCZ har vel en haug med brikker som passer med beskrivelsen "OCZ 2 x 2048MB PC2-6400 kit". Du har ikke modellnummer eller link til siden der du kjøpte minnet?

 

Dette kan fort minne om at minnet ditt kjører på for lite spenning. Dette er noe man ofte må inn i bios å "fininstille". Siden du får startet maskina med en brikke, så burde det være en smal sak å få til. Kommer du med med informasjon rundt minne, så er det som regel en enkel sak å slå opp på OCZ sine side for å finne hva minnet "liker" seg på :D

Lenke til kommentar

Har prøvd å ordne spenning, etc inne i BIOS ifølge det som har blitt skrevet på OCZ sine egne forums. Det funket heller ikke.

Prøvde å bytte på de, kun en av RAM brikkene får PC-en til å boote. :s Plassering hadde ingenting å si. Er den RAM brikken ødelagt da?

 

Modellnr. er OCZ2G8004GK, hele navnet: OCZ DDR2 4096MB Gold GX XTC Dual Channel - PC2-6400 2x2048MB 800MHz. (5-5-5-18).

 

Prøvde sikkerhetsmodus, den listet opp masse ting jeg antar er filer og restartet maskinen. Samme effekt som med normal modus.

Lenke til kommentar

Ser ut som du har to separate problemer. Det med minnet tar jeg ikke stilling til, men at WIndows ikke klarer å starte når du har byttet alt er normalt.

Prøv å ta en Repair Install hvis du vil beholde det du har. Eller ta en formatering og full reinstallasjon.

Lenke til kommentar

Greit, skal sjekke hva jeg får til angående repair/reformat.

 

*edit* Prøvde å formatere, kommer opp "Disk boot failure, insert system disk and press enter". :wallbash: Er rimelig sikker på at den platen jeg brukte skal funke, men ikke 100% selvfølgelig.

Endret av Fyr
Lenke til kommentar

Vil tro at den ene ram brikken din er defekt. I utganspunktet skal de være like. Dersom du får startet maskinen med brikke "nr 1" i spor 1, så brude du også få startet maskinen med brikke "nr 2" i spor 1.

 

Prøvde å formatere, kommer opp "Disk boot failure, insert system disk and press enter". Er rimelig sikker på at den platen jeg brukte skal funke, men ikke 100% selvfølgelig.

 

Du prøvde å formatere via windows sin install cd/dvd? Du vet at du må være litt på hugget å trykke "any key" like etter oppstarten når den skal til å laste boot device ..?

 

Er du sikker på at cd-rommen står som boot device? Bootrekkefølgen blir ofte "resatt" dersom du gjør hardware endringer. Prøv å gå inn i bios å sjekk at alt fortsatt er som det burde være.

Lenke til kommentar

Som det sies her så er flere som opplever akkurat det at minnebrikkene faktisk er noe feil med. De må nemlig være helt like, for å kunne kjøre Dual DDR. Jeg har selv hatt opptill flere reklamasjoner på akkurat dette. Men gjør som det tipses om her, ved å sjekke hvert minne, vær for seg.

 

Ellers er neste steg, en RMA. Eventuelt burde du også sjekke støtten til ASUS sitt hovedkort på dette minnet. Eventuelt må det kanskje noen småjusteringer i BIOS til for å få dette til å kjøre fint. Kanskje har det kommet en ny BIOS oppdatering, som løser minneproblemet?

Lenke til kommentar

Har formatert nå, alt fungerer utenom en ting: Får ikke nettverkstilkobling :/ Har prøvd "new connection wizard", men det gjorde mer eller mindre ingenting. På "network connections" er kun 1394 tilkoblingen synlig.

 

Det skal neimen ikke være lett... Men tråden kan forsåvidt stenges, siden mitt opprinnelige problem er løst. Skulle gjerne hatt hjelp med mitt nåværende problem heller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...