Gå til innhold

Kokken i Kristiansund


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noen meninger om bildet? Ja, fy pokker for et kjipt bildet. Har du ikke råd til å fotografere i farger?

 

Det er ganske godt. Det går ikke tydelig frem at det er en restaurant han stor foran, hvis du ikke kjenner ålebyen. Det gjør ingenting. Det kommer klart frem at det er en kokk, og han har et uttrykksfullt ansikt. Posituren er naturlig for en kokk, og jeg liker den litt naturlige kontrasten i bildet.

 

Thumbs up fra meg denne gang, ustedalen.

Lenke til kommentar

Synes bakgrunnen blir litt forstyrrende, og det kokken virker litt tilfeldig plassert. Nå dekker kroppen hans for en del av vinduet. Tror en helt tom vegg hadde fungert bedre som bakgrunn, da den nåværende heller ikke forteller noe særlig mer om historien til modellen, enn hva en tom vegg ville ha gjort. Du kunne kanskje ha retta opp bildet. Får en liten skeivhetsfølelse av vinduet og mønsteret til veggen.

 

Men personlighet hos modellen har du fanget, og det er denne ferdigheten som imponerer meg. Du får god kontakt med modellene dine, og det vises godt i bildene. Det er naturlig og behagelig.

 

Teknisk sett var det litt å utsette på, men portrettmessig var det bra. :)

Lenke til kommentar
Hvorfor så mye luft over kokken? Og hvorfor ikke gå nærmere, slik at han fyller hele bildet?

Lik det eller ikke, men det er garantert et bevisst, kunstnerisk valg. Jeg synes det er et meget bra valg, og likeså med bakgrunnen. Jeg kan ikke forstå at den skulle være forstyrrende i det hele tatt, fordi den er pen. At den ikke er monoton er jo en kvalitet, i og med at det ikke er et ferdigelement-bygg (også kalt svenskebygg) fra syttitallet. Fint hus som er passelig skarpt/uskarpt. En artig og annerledes komposisjon er det også.

 

Jeg dyrker renhet når det er renhet jeg ønsker å dyrke, for foretar andre valg ved andre anledninger.

Lenke til kommentar

Den plasserer ham i en setting, en kontekst. Hadde du foretrukket i et Fame-studio? Jeg vet at mange liker portretter med helt anonym bakgrunn, jeg liker ikke det. Ikke skaper jeg det heller. I hvertfall ikke til vanlig. Jeg vil ha struktur, kontekst og miljø. Dette er kokkens miljø, og dermed gir konteksten seg selv.

Lenke til kommentar
Den plasserer ham i en setting, en kontekst. Hadde du foretrukket i et Fame-studio? Jeg vet at mange liker portretter med helt anonym bakgrunn, jeg liker ikke det. Ikke skaper jeg det heller. I hvertfall ikke til vanlig. Jeg vil ha struktur, kontekst og miljø. Dette er kokkens miljø, og dermed gir konteksten seg selv.

 

Jeg skjønner hva du mener, men jeg synes ikke bakgrunnen er karakteristisk nok til å ta med. Og for meg tilføyer den ikke noe til bildet.

Lenke til kommentar

Jeg likte også bildet godt og synes absolutt bakgrunnen kan være med her for å sette mannen i et miljø, et miljø han antagelig ferdes i hver dag. Sv/hv konverteringen og lyset likte jeg også.

 

Det jeg likte litt mindre var slik du plasserte han i bildeflaten. Nå blir øynene omtrent i midten av bildet og personlig liker jeg det dårlig, men du har kanskje valgt det slik for ikke å kutte vekk toppen av vinduet?

 

Jeg ville nok valgt å gå nærmere og kuttet litt av miljøet eller litt lenger bakover får å få med mer av miljøet og slippe at han skulle blitt så midtstilt.

 

Alt i alt er det likevel et flott portrett.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b

Synes det var et kjempebra bilde =)

Men som de andre sier, litt mye lut ovenfor. Greit med litt, men kunne vært kutta ved øverst på vinduet kanskje?

Men alt i alt: :thumbup:

Lenke til kommentar

Takker for mange tilbakemeldinger. :)

 

Luften synes jeg nesten må være der. Prøvde å crope den, men selv synes jeg ikke det passet til dette bildet. Det er vel kanskje personlig smak?

 

Haloen rundt hodet skjønner jeg ikke hva kommer av. Mulig det er vignetten som har blitt missplassert. Men jeg ser det nå som dere sier det, og det er noe som burde fjernes!

 

Vinduet oppdaget jeg ikke før jeg satt i bilen på vei hjem, og da var det dessverre for sent.

 

Med rene s/h toner følte jeg det ble alt for kaldt iforhold til hvordan personen var.

Lenke til kommentar

Lufta over som mange har påpekt, vel den er jo bare GENIAL! :thumbup: Kan ikke se hvordan du skulle ha croppet det noe annerledes...

 

Midtstillinga funker også helt konge ;) Lekker konvertering som gir bildet perfekt "stemning" enig med deg at en mer stright s/h ville blitt feil.

 

Utrykket på kokken er jo bare ypperlig, bra fanget, og over all en god jobb ^^

 

Kjetil (Igjen sett heller copyrighten et annet sted, heletsfølelsen hadde blitt enda bedre uten signaturen)

Lenke til kommentar

Et kjempebra portrettbilde! Jeg liker kokken akkurat der han står, men ville bedt han om å ta av seg armbåndsuret. Tror ikke bildet er skjevt som noen har påpekt, personen står rett i forhold til bildet. Veggen skråner nok heller bakover i bildet. Fin bruk av farger. Ville forsøkt å redigere bort merkelappen i vinduet, men det nok vanskelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...