Gå til innhold

Valve vil støtte Linux


Anbefalte innlegg

Det viktige er at Linuxbrukerne naa stoetter opp om den eventuelle linuxsatsningen. At Valves forsoek ikke flopper. At aktoerene oppdager at det er et marked i linuxgaming.

 

Mange som sier at de ikke gidder å gå over til Linux på grunn av spessielt HL2 og CS:S, og mange spiller over Wine, så selv om det kanskje ikke kommer til å øke selget drastisk kan det jo hende at forbrukerne viser at de ønsker å spille på Linux.

 

Håper de etter en stund gir ut statistikk over hvor mange av de som spiller på serverne er Linux og Windows gamere.

 

Om spillet funker bedre i Linux enn Windows, som noen native spill gjør, kommer nok det også til å trekke en del spillere over til Linux :)

 

Dette åpner vel også opp for at de kanskje lager en Mac-klient i samme slengen? Er jo trossalt ganske likt, og Mac har vel større markedsandel enn linux, i alle fall i privatmarkedet.

Ut ifra en del statistikker viser det seg at MAC og Linux gjør det ganske likt, en del viser at MAC gjør det en del bedre enn Linux, men begge OS har økende markedsandeler :)

 

Gode nyheter. Kommer Valve så kommer vel andre etter. Ungdommen vil hoppe på Linux og Windows vil sakte men sikkert dø ettersom folk vokser opp.

 

Godt.

Bra er det vel ikke? Jeg liker ikke MS og holder meg unna produktene deres, men at de skal dø helt ut av markedet?

 

MS kommer nok til å måtte gå igjennom en fase hvor de må legge ned en del produkter, en del av utviklerne kommer nok til å måtte finne jobb i andre prosjekter osv. om de får en massiv nedgang. Det kan jo bety at de må legge om strategien sin om de ikke har lyst til å tape mer andeler, og de kan i alle fall ikke herje fritt med sine konkurenter og ellers i markedet slik de kan gjøre, og så og si gjør nå.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
[snip]

 

En offisiell grunn for at UT3 ikke er kommet til Linux enda er ikke gitt, og det du ramser opp er bare spekulasjoner. Men de er ikke mindre riktige enn påstanden i min artikkel av den grunn. Ifølge Ryan Gordon (som står bak porten) så skulle UT3 være nesten klar for Beta i slutten av November. Så tror Linux-porten er relativt ferdig.

 

Gordon har sagt etter dette at det blir fremdeles arbeidet på porten (sist gang 22/2). Han nekter også å uttale seg om et eventuelt oppkjøp av MS, så får vi alle tolke dette som vi vil. Spekulasjoner blir det bare uansett, men personlig så begynner jeg å frykte at vi aldri får sett UT3 på Linux :-/

Lenke til kommentar

Long have i been waiting for this.

The age of Windows is falling, the age of Linux is about to begin!

 

Hvis dette blir gjennomført tror jeg det kan ha veldig mye å si for Linux. Eneste argumentet vennene mine har for å ikke bruke Linux er mangelen på spillstøtte.

 

Og som resultat av at flere går til Linux når de ikke er avhengig av Windows vil flere og flere firma gjøre det samme.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC
Altså, hvis Linux tar over markedet som spånadene tilsier, så vil jeg tro at til og med Microsoft kommer til å utvikle programvare for Linux. ...

 

Ja... og det er vel greit nok. Da stiller de jo på lik linje med alle andre utviklere.

Endret av Slettet-Pqy3rC
Lenke til kommentar
Ut ifra en del statistikker viser det seg at MAC og Linux gjør det ganske likt, en del viser at MAC gjør det en del bedre enn Linux, men begge OS har økende markedsandeler :)
Når skal folk lære at MAC og Mac blir to forskjellig ting. Operativsystemet skrives med små bokstaver. Hvis du skriver med store betyr det Media Access Control.
Lenke til kommentar
Høres bra ut, når dette kommer ser jeg ikke en eneste grunn til å gå tilbake til windows
Hurra!

:love: Valve :love:

:love: Linux :love:

Huuuuuuuurrrrraaaaaa. bye bye windows..

Beste nyheten jeg har hørt på mange uker.!!!

 

Om dette faktisk skjer, så kommer jeg til å gå over til Linux på fulltid.!

Har MS oppi strupen...

Lenke til kommentar
Kommer Steam til Linux? Valve kan ta Linux-verdenen med storm.

 

 

 

Les mer

Fantastisk! Hvis Valve gjør dette vil de nok dra med seg fler og slik Linux-verdenen, og man vil få et fullgodt alternativ til Windows for de som vil spille i fremtiden, håper jeg!

Endret av Goodkat
Lenke til kommentar
Blizzard- LAG LINUX SUPPORT FFS!, pga ALLE dem sine spell er open gl(starcraft er direct draw, og diablo 2 bruker bare direct draw eller direct 3d eller glide(3dfx), men har open gl for mac.

Bah, ja. Heldigvis er Warcaft 3 og World of Warcraft utrolig godt støttet av Wine og Cedega, men det skal jo sååå lite til for å få en full port. WoW hadde jo i en liten periode av betaen faktisk en Linux utgave, men Blizzard ville ikke støtte det videre :/ .

Lenke til kommentar

Hvis Valve lager spill for Linux og mange nok henvender seg til Blizzard for at det skal gjøre det samme, så må dette gi signaler som de må ta til seriøs vurdering. Blizzard har nok penger til å gjøre slikt, men de må like tanken med at de kan tjene ennå mer, samt bli mer populære.

Lenke til kommentar
Jeg kan ikke tenke meg at de kommer til å tjene noe særlig mer på å lage spill til Linux, det er jo bare Windows-brukere (stort sett gamere) som venter på at et slikt tilbud skal komme så de kan avslutte Windowskarrieren.
Med det første vil de ikke tjene mye på Linux-støtte, men på sikt kan de tjene en del etter hvert som flere går over til Linux (det er ikke alle som vil beholde Windows kun for spillingen sin del).
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...