Gå til innhold

Debian server, web og stue-pc(2 in 1), mulig?


Anbefalte innlegg

Jeg har tørstet etter en server for en godstund nå, samtidig som jeg godt kunne tenke meg å hatt mulighet for å spille video direkte fra servern til tv(720p, HDMI), men jeg vil også kunne ha en ftp/http server kjørende samtidig, dette antar jeg er mulig, men hvordan blir det om noen laster ned en stor fil fra serveren min, mens jeg ser på film?

 

2. Er det mulig å streame video mens jeg ser film?

2.5 Hvis det blir problematisk, går det ann å tildele webserveren den ene delen av cpu kjernen, og filmavspillingen en annen?

 

3. Hvordan blir dette om jeg vil kjøre full Myth-TV på boksen? Begynner jeg å bevege meg alt for langt inn i drømme verden nå?

 

4. Tenkte å kjøpe meg en relativt rask prosessor(dobbel kjerne, 3GHz) og 4GB ram, blir dette overkill?

 

Glad for alle svar, takk!

Endret av Ozwald
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En http/ftp-server krever svært lite ressurser, om du ikke har enormt med trafikk. Du bør kunne se film mens folk laster ned fra ftp, samt kobler seg til webserveren din uten problemer, så sant du ikke har store mangler når det gjelder nettverksbåndbredde og/eller diskytelse.

 

Filmavspilling = CPU-avhengig, svært lite IO-avhengig.

FTP/http = helt motsatt.

Det bør derfor la seg kombinere greit.

 

Dual core 3GHz og 4GB RAM skal holde i laaaaange baner.

Lenke til kommentar

Høres meget lovende ut dette her! men om jeg vil streame video mens jeg ser film(noe som kan hende om jeg går for Myth-TV), vil det da bli problemer? eller vil en 3GHz dualcore overkomme dette? Med andre ord, funker ca. 1.5 GHz for streaming, og 1.5GHz for TV?

 

Tusen takk for svar! :)

Lenke til kommentar

Jeg streamer kontinueerlig TV-kortet til LAN med VLC mens jeg gjør alt annet (også ser film), ingen problemer overhodet. Maskinen har en Opteron 165 med 1GB ram. VLC trekker 2% av en kjerne og 3.5% minne når den streamer. Kjører forøvrig full LAMP (web-server på den), filedeling med på nfs og samba server, ssh server og lirc. Totalt CPU-ressursbruk mens jeg skriver dette i Firefox i Kubuntu ligger rundt 2% på hver kjerne, over halve minnet ledig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...