Gå til innhold

Plasma eller LCD til X360?


Anbefalte innlegg

Hei jeg skal kjøpe ny tv, et sted mellom 37"-42" (dess nærmere 42" = bedre), den bør koste mellom 6-8000 kr. Jeg skal i hovedsak bruke den til X360 og film, kanskje plugge til Macen avogtil. Den burde ha 2x HDMI innganger og DVI inngang hadde vært bra å ha.

 

Hvilken TV burde jeg kjøpe? Burde jeg gå for Plasma eller LCD?

Endret av $ig
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Joa,

du vil kunne se forskjell viss du setter opp en tv med 720p ved siden av en tv med 1080p (full HD)

 

Men uansett om du har full HD eller ikke,

er det knallbra :D

 

Jeg ville valgt full HD viss jeg hadde valget og penga til det,

tror ikke du kommer til å angre ;)

Lenke til kommentar

Nei, det er bevist at man ikke ser forskjell på fullhd og hdready på en avstand over 2 meter med 42".

 

Men, ofte har fullhd-tvene av GOD KVALITET OG PRIS OVER DET BILLIGSTE bedre bildekvalitet enn hd-ready-tvene pga bedre fargebehandling, mindre etterslep og bedre sortnivå :).

Lenke til kommentar

Litt usikker på det med Full-HD, for jeg er keen på 40" eller 42", men i Full-HD blir det dyrt... men burde jeg kjøpe LCD eller Plasma? Jeg kommer til å bruke TVen i hovedsak til X360 spilling. Er det i det hele tatt stor forskjell på LCD og Plasma når det kommer til spilling?

 

Imorgen har Elkjøp tilbud på en 40" LCD TV - til 6660kr - det er en Samsung LE40S86BDX - er denne noe bra?

 

mvh Sigurd

Endret av $ig
Lenke til kommentar

Siden du skal bruke TV-en til Xbox 360 kan jeg fraråde deg å velge plasma-tv med en gang. En av de største hakene ved plasma-tver er at bilder kan brennes fast i skjermen. Selv om dette er blitt et mindre problem på de nyere plasma-tvene er det fortsatt en fare for fastbrente bilder. Dette ser du spesielt godt på gamle plasma-skjermer på togstasjoner og lignende. Dette er som regel ikke et problem hvis du kun bruker tv-en til film ettersom fargene veksler ganske ofte. Men i spill vil helse-målere og andre målere som er statiske kunne medføre en potensiell fare for fastbrenning ved lengre tids spilling. Å ha en helsebar fastbrent i tv-en er ikke morsomt.

 

Så gå for LCD du. Ingen mulighet for fastbrenning (bruker krystallsyre med ulik spenning for å skape ulik fargebrytning), og dermed perfekt til konsollbruk. Dessuten har LCD-tvene nærmet seg plasma-tvens kvalitet i stor grad de siste årene. :-)

Lenke til kommentar

Det er nice! Vet ikke helt hvordan jeg skal formulere dette, men jeg så på en LCD TV for 3 år siden, jeg så på en film, og det var som om "film-filteret" var borte. Det var som om jeg så på en reality serie, som om jeg så på et TV program. Etter det har jeg alltid trodd at LCD TVer fjerner "film-filteret", er dette feil? Noen som skjønnte hva jeg mente, hehe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...