Gå til innhold

XP Pro x64, hvordan få til å virke med AHCI?


Anbefalte innlegg

Har lagt inn XP Pro x64, og da jeg ikke har diskettstasjon og dermed ingen mulighet for å legge inn driver under installasjonen, satte jeg AHCI til disabled/legacy i BIOS.

 

Har et hovedkort med Intel X38-chipsett, og det skal være en Intel ICH9 SATA-kontroller på det.

 

Trodde det skulle gå bra å legge inn drivere i etterkant, men "driverne" viser seg å være et program som heter Intel Matrix Storage Manager, og når jeg kjører det står det "Your system do not meet the requirements for this software" eller noe i den dur.. Ifølge readme.txt som fulgte med skal dette gå både på ICH9 og XP Pro x64.

 

Resultatet blir at jeg får bluescreen hver gang jeg booter XP med ACHI enabled. Har også linux installert, som nyttegjør seg av ACHI, så vil helst ha det enablet hele tiden.. et slit uten like å måtte endre til "legacy" i BIOS hver gang jeg vil boote Windows.

 

Noen som har noen tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lag deg en ny xp cd/dvd med nlite siden du allerede har installert xp og legg inn driveren med den. Nå vet jeg ikke om nlite fungerer med xp64 men du kan jo prøve. (Gjorde akkurat det samme med min pc, også x38 for å få ahci till)

Endret av brk
Lenke til kommentar

Dette er fullt mulig å la seg gjøre. Jeg husker jeg leste på en side hvor man simpelten la inn en .reg fil til windows som aktiverte de rette driverne i oppstarten. Skjønt du må evt. gjøre noen forandringer for å passe til din driver. Forøvrig så kan du også legge inn driver med en usb stick i installen om du ikke har floppy, forutsatt du har en moderne bios som støtter dette, samt lagt inn driver i windows iso'n via f.eks nlite. Jeg lagde selv en grei xp pro x64 iso via, http://www.planetamd64.com/lofiversion/index.php?t33758.html

Anbefales sterkt om du skal gjøre en re-install.

Jeg hadde oppdatert directx og .net framework 3.5, holder fint med 2.0 egentlig, samt alle slags drivere og små programmer inkl på DVD-en som tok 900mb. Helt kurant med tanke på .net 3.5 tar 200mb+.

 

 

PS: og stort obs. Jeg møtte på ett stort problem når jeg aktiverte ahci. Nemlig at enkelte partisjoner var av en eller annen grunn skrivebeskyttet. Jeg kunne åpne og lese filer men ikke skrive til de. Googlet det litt og det er muligens noe å gjøre med at man må ha en jumper på harddisken? i alle fall, jeg har ingen slike jumpere, så jeg droppet hele prosjektet. Istedet installerte jeg native sata driver fra Vista x64 faktisk.

Fungerte utmerket!!

Endret av amiganostalgia
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...