Gå til innhold

"parring" av el. komponenter, fyfy?


Anbefalte innlegg

har en surround reciver fra yamaha, tenkte jeg skulle skaffe meg en stereo forster etterhvert av 2 grunner:

 

1: få mer ut av kravstore høytalere.

 

2: perfekt stereo lyd for en fanatiker.

 

det er bare i tanke boksen for nå da, uansett jeg sitter og lurer på om det er fyfy og skaffe seg en stereo forsterker av annet merke enn yamaha av andre grunner enn de estetiske? vil det låte like bra med yamaha + mcintosh eller h\k for eksempel?

 

en annen ting jeg lurer på da mens jeg graver og spør er om det faktisk er nødvendig eller om jeg er stormans gal.

"pure direct" (for de som ikke vet skrur den av alle funksjoner som ikke har medl yd å gjøre) sørger jo for u forstyrret lyd fra spiller, reciver og ut i høytalere.

 

får man merkbart bedre lyd fra ett rent stereo oppsett?

Endret av Mr_Valentine
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Man får jo mer lydkvalitet for pengene med stereo, siden det er færre kanaler, men et surround-anlegg kan absolutt være bra til musikk også.

 

Mcintosh som du nevener er jo et kvalitetsmerke, og burde absolutt levere sakene. Du kan ta å spør på avforum, mange som har peiling der.

Lenke til kommentar

ay, bare ett eksempel... var innom og titta litt rundt i hifi center kjeden, skulle egentlig bare ha spikes men jeg måtte titte litt på rør forsterkere... den jeg så på kosta bilen min ganger 2 faktisk...

 

men jeg spør like greit her jeg, mange som har peiling her, mer så enn meg hvertfall.

 

but the final question my friend, er det HELT på jordet av meg og koble sammen yamaha med h\k eller onkyo med nad and so on? stereo kommer nok etterhvert uansett, men ut i fra det jeg ser er ikke yamaha så frampå med stereo.

Lenke til kommentar
Personlig ser jeg ingen grunner til å ikke blande komponenter annet enn de estetiske og eventuelt sin egen "forelskelse" i et eller annet merke.

 

ay, det er det jeg også har for meg, men blir tråden stående og blir den sett ser jeg for meg mange delte meninger, jeg er spendt på om det er noe å diskutere med dette temaet.

Lenke til kommentar
Nå kan forsterkere fra forskjellige produsenter ha litt forskjellig lydbilde, dvs. at noen forsterkere har mer fokus på bass, noen er litt skarpere i diskanten osv., så er nok ikke absolutt alt som passer perfekt sammen.

 

kanskje ikke, men av den samme grunnen så er det jo ingen dum idè å parre masse sære merker sammen å fikse seg ett anlegg som "kan litt mer."

 

for eksempel en stor beef nad med en litt mer "fint" låtende marantz kanskje? :hmm:

Endret av Mr_Valentine
Lenke til kommentar

Hvis du kjører signalet rett gjennom surroundrecieveren, altså uten at den styrer volumet, så spiller det jo ingen rolle om lyden fra surroundrecieveren er "skarp" eller "feit", for det er noe som "tilføres" lyden på vei gjennom forsterkeren.

 

Så gjør du det på den måten vil det ikke bety noe som helst.

Det er jo heller ikke noe problem å bruke stereoforsterkeren til både ren stereoforsterker, og som effektforsterker til frontene ved avspilling av flerkanals lyd.

Det er bare å kjøpe seg en forsterker med prosessorinngang, som også lar deg bruke de vanlige inngangene i tillegg. Da kan du koble det ubehandlede signalet fra surroundforsterkeren til en helt vanlig inngang, og signalet fra pre out utgangen til frontene på prosessorinngangen på stereoforsterkeren.

 

Jeg vet Denon har minst en stereoforsterker med prosessorinngang som behandler prosessorinnganen som en helt vanlig inngang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...