Gå til innhold

reise til usa med kriminelt rulleblad.


Anbefalte innlegg

hei.

 

jeg har planer om å dra et par uker til san diego i sommer.. men jeg bekymrer meg for om jeg kommer inn i landet. jeg har en prikk på rullebladet. for et år siden brukte jeg en annens kredittkort og overførte 100 dollar til min pokerside. var en turnering jeg bare måtte spille. en helt utrolig dum ting å gjøre når jeg nå tenker tilbake på det. eieren av kortet anmeldte meg, og jeg fikk en bot på 9000 kroner. står som vanlig forelegg.

 

jeg lurer nå på om dette vil skape problemer for meg ved å dra inn i usa. hvis jeg søker visum, vil jeg få det? og er det for sent å søke nå, ettersom jeg skal dra 1 juli? jeg vurderer nemlig å satse på å krysse av på "no", hvor det stilles spørsmål om jeg noengang har blitt dømt eller arrestert som følge av en kriminell handling. for jeg tror nemlig ikke at de amerikanske myndighetene får opp ditt rulleblad når de scanner passet. jeg har lest på en norsk statlig side at det eneste som lagres i passet er allerede det som står der, altså navn, adr, bilde etc. om de isåfall skulle få opp noe, så må de ha inngått en avtale med norske myndigheter om fri tilgang til norske kriminelle rulleblader. og utifra hva jeg har lest har de ikke det.

 

er det noen som har kriminelt rulleblad som har tatt sjansen og krysse av på nei, og har sluppet gjennom? jeg setter pris på om folk som virkelig har peiling svarer meg. vil gjerne unngå "tippesvar".

 

på forhånd takk, A

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg er helt sikker på dette: Man kan ikke reise til USA med kriminelt rulleblad.

 

var akkurat slike svar jeg hadde håpet på å unngå

Det stemmer ikke. Jeg tror det skal gå rimelig greit i ditt tilfelle. Det er kun et forelegg, og dermed ikke så alvorlig, men for å være på den sikre siden kan du ta kontakt med den amerikanske ambassaden.

Endret av MindB
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Søk visum på ambassaden. Spill med åpne kort. Dette bedrer sjansene dine. USA vet mer enn vi tror, og grenseoffiseren ALENE har rett til å deportere deg. Dvs at mannen som sjekker passet ditt, kan sende deg tilbake og gjøre så du aldri kommer inn i USA. Flyselskapet vil også få en bot for å ha fraktet deg inn i USA(ca 10 000 dollar). Denne kan de i verste fall velge å viderefakturere deg, litt avhengig av tilfellet.

 

Han kan gjøre det om du har visum også, men et visum viser at ambassaden har gjort et forarbeide... For å si det sånn, grunnen til at de spør spørsmålene på innreiseskjemaet er jo for "å ta deg". Dersom du svarer nei, begår du jo enda en forbrytelse. Derfor, søk visum.

 

Det som er dumt for deg er at det er såpass kort tid siden forbrytelsen.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
en kamerat har masse på rulle bladet. vi reiste over for 3 år siden. Han krysset NO på alt. Og dette gikk kjempe greit. Ingen problem. ;)

 

MEN.. du kan jo være uheldig..

 

Han er dermed ikke bare kriminell i Norge, men også i USA, hvor han har oppgitt falske opplysninger til myndighetene, og deretter signert sin ære på det.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

hva menes med straffedømt da.. det jeg er litt usikker på, er att jeg havnet i en sloss kamp for noen år siden.. etter et avhør ett par ganger ble det til att jeg fikk 1500,- i bot eller erstatning til den andre for en genser som han fikk ødelagt.. så er bare litt usikker på dette..

men sprm mitt var om det er bare å ringe det lokale lensmannskontoret for å få vite om det står noe på mitt rulleblad.

 

mistet førerkort en gang pga fart. men det har vel ingenting å si.

Lenke til kommentar

da ble jeg litt nervøs.heh... har jo allerede bestilt tur til 45000,- .. så må vel bare ta sjansen på att det går bra... men må vel også ringe å høre hva som står på dette rullebladet.

 

men det er vel sånn att saker står en viss tid, for så å bli slettet eller?

Lenke til kommentar

Jo, etter fem år har du i Norge "rent rulleblad". Problemet marama, er at du ikke kan reise til USA uten visum, du har brudt et av vilkårene for å få reise til USA uten visum faktisk.

 

Dersom jeg sitter på innsjekk, og du forteller meg det, ville jeg faktisk tatt en avgjørelse på å ikke la deg få reise. Og da er reisen din ødelagt, og pengene går i vasken.

Lenke til kommentar

Så lenge maksimumsstraffen for den forbrytelsen du begikk er under ett år, og du ikke har sonet mer enn seks måneder, skal du kunne få visum. Dette må du søke om på den amerikanske ambassaden, der også et intervju vil finne sted, og sist jeg sjekket koster det 100 dollar.

 

Dersom du har begått mer enn et lovbrudd, f.eks. hvis du har vært i slåsskamp, og så i en annen anledning kjørt for fort, er du i følge amerikansk lov faktisk nektet adgang til riket. Sistnevnte er spesifisert i Section 212(a)(2)(B)av the Immigration and Nationality Act, 8 U.S.C. 1001.

Endret av PlatinumFlyer
Lenke til kommentar

Da har jeg sjekket mitt rulleblad. en legemsfornermelse for ca 10 1/2 år siden. førerkortbeslag for ca 9 1/2 år siden.. d mente att jeg ikke behøvde å søke visum, att det skulle gå greit. spurte om passet ga opplysninger om dette. fikk bekreftet att det ikke gjorde det.. men fra neste år skulle det innføres, så opplysningene kommer fram når passet scannes..

 

vist jeg skulle over for å arbeide eller flytte over til USA, hadde jeg ikke fått visum fikk jeg beskjed om..

 

så da reiser jeg uten å søke om ekstra visum. så får man bare krysse fingrene på att det går bra.

Lenke til kommentar

Hvem sa at du ikke behøvde å søke visum? Dette ville jeg kun tatt om det kom fra ambassaden. Og for å si det sånn, et norsk lensmannskontor har ingen oversikt over hva den amerikanske border officeren får opp når du scanner alle ti fingre og passet. Amerikanerne vet mer enn du tror.

 

EDIT: Jeg jobber blandt annet med pass-og-visum opplæring for et større norsk flyselskap, så jeg har en viss bakgrunn til å uttale meg.

Endret av PlatinumFlyer
Lenke til kommentar

Betviler ikke dine kunnskaper om dette..

 

men jeg har da ingen mulighet til å møte på ambassaden 70mil..

eller kan alt fikses over tlf?

 

så kunne jeg alltids ringt å sjekket.

 

men er det noen som har opplevd å bli stoppet for så å bli nektet innreise?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...