Gå til innhold

Best practice på backup (og fremtidsretting) av analog video


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har mye materiale på Video8, Hi8 og S-VHS og begynner å bli nervøs for at utstyret tar kvelden. Jeg ønsker derfor å ta backup av dette. Samtidig kan man ikke utelukke at jeg på ett eller annet tidspunkt får mye fritid og kan kose meg med å redigere gammel morro.

 

Jeg ønsker derfor å konvertere det analoge materialet til et format som er backupvennlig og til en viss grad mulig å jobbe med.

 

Jeg har et DV-kamera med S-video inn men har aldri forsøkt å bruke dette til analog konvertering. DV er jo et egnet format for videre bearbeiding men ikke vet jeg om elektronikken i Sony-kamerat gir den beste kvaliteten og rå DV tar jo sin plass. Ikke for det; i dag tar jeg bakcup av alt DV-materiale på disker som legges i bankboksen og får ca 70 timer på en TB-disk.

 

Jeg har også et eldre Gforce skjermkort (6600?) med video inn men noe sier meg at heller ikke dette gir den beste kvaliteten.

 

Spørsmålet blir således hvilken fremgangsmåte forsamlingen anbefaler (kjører PC med Win XP). Jeg kjøper gjerne en ny boks så lenge resulatet blir bra. Det er tross alt verdt ganske mye å ikke miste gamle minner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...