Gå til innhold

Tegnebrett - er Wacom Bamboo One noe tess?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har lekt litt med tanken om å kjøpe tegnebrett for å effektivisere etterbehandlingen av bilder. Hvordan fungerer da noe slikt? Noen med erfaringer?

 

Har også snakket med erfarne, og de sier at A6 er stort nok til bilderedigering.

 

Prisen blir jo på rundt 440 kroner - noe som ikke er så aller verst, egentlig.

 

Takker for alle innspill! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Til ren retusjering skulle Bamboo egentlig fungere helt ok.

Valg av størrelse avhenger mer av skjermen du jobber med og personlige preferanser/tegnestil. Jeg ville dog aldri gått for noe mindre enn A5 igjen, da blir forholdet mellom armutslag og f.eks en 20" skjerm noe underlig skalert.

 

Skal du jobbe mye med retusj, og da tenker jeg på ganske omfattende endringer av orginalbildet (nesten tegning/illustrasjon) er det graphire/intuous som gjelder. Jeg kunne aldri klart meg uten min A5 Wide Intous 3 i min arbeidsdag- selv om jeg sannsynligvis bytter den ut med en Cintiq 12W snart

Lenke til kommentar

Her er en sammenligning av de ulike Bamboo modellene.

 

Jeg og min bedre halvdel driver innen foto og grafisk design og har et Bamboo Fun (Small), Graphire4 (A6) og Intuos3 (A5). Bamboo er definitivt det simpleste av disse og kan knapt kalles for et Wacom brett, satt litt på spissen. Det er veldig plastikk, både å se til og å bruke. Derimot er det lite, snertent og enkelt å ta med seg, og fungerer selvsagt utenmerket til sitt bruk.

 

Graphire og Intuos gir derimot et solid inntrykk av høy kvalitet. Dessverre er Graphire ute av produksjon og det ser ikke ut til at en femte versjon kommer (?). Dette gjør at det er et solid sprang mellom Bamboo og Intous og det er forståelig at de som ikke har brukt et tegnebrett velger et Bamboobrett til å begynne med. Finner man etter hvert ut man ønsker noe bedre enn Bamboobrettet kan man alltids oppgradere til et Intuos (eller en mulig ny Graphire) og "degradere" Bamboobrettet til å være med en bærbar datamaskin på turer/møter/skole etc. Har man først lært seg til å bruke et tegnebrett, går man aldri tilbake til ei mus eller touch pad uansett. Etter at man blir litt mer dreven, vil man også sette pris på knappene til Intuos, som programmerbare og programavhengige, hvor hos Bamboo og Graphire er bare programmerbare.

 

Når det gjelder størrelse, vil jeg hevde at vet man ikke helt sikkert at man har behov for et stort brett, gå for et mindre. Selv foretrekker jeg A6 størrelsen da det er "stort nok" og man blir ikke sliten i armen på grunn av store bevegelser over lengre tid. Andre har selvsagt sine preferanser, her er en svensk side om størrelse.

Endret av Oceanborn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...