Gå til innhold

Vga eller komponent-kabel?


ivemaole

Anbefalte innlegg

Hei.

har hørt en del om at vga-kabelen skal gi bedre bilde enn komponent-kabelen til 360'n. Jeg har en launch-konsoll, så har ikke hdmi dessverre, men vil fortsatt ha best mulig bildekvalitet.

 

Så hvilken kabel gir best bilde? vga eller komponent?

 

 

 

Takker for alle svar. Også hvis noen her har eksempel-bilder imellom de to, hvis det er noe forskjell

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det finnes mange poster om akkurat det her. Søker du litt finner du garantert mange.

 

Jeg har testet begge kablene, og på min TV er komponent overlegent best. Det gir klarere farger, på lik linje med HDMI. VGA derimot gir litt mer blasse farger, og ikke så skarpt. Jeg har gitt begge en fair mulighet synes jeg. Har brukt innstillinger ved hjelp av en sånn sak man fester foran på TVen (husker ikke hva den heter), som skal sørge for at man får helt riktig innstillinger. VGA endte opp som en skuffelse, i mine øyne, og derfor ble kabelen pakket ned.

 

Mitt tips er altså å gå for komponentkabelen :)

Lenke til kommentar

Du får mye mørkere bilde på komponent. Faktisk så mørkt at de fleste spill nesten ikke er spillbare: Splinter Cell, Dark Sector osv..

 

På begge mine skjermer + 30-40 andre skjermer jeg har testet på så har komponent-bildet vært altfor mørkt (selv når alt er justert til det lyseste), mens VGA har vært helt perfekt. Det er tydeligvis mange som ikke blir plaget av dette, men for min del er det fordel om man faktisk ser hva som skjer på skjermen selv om det er mørke omgivelser.

 

En annen fordel med VGA er at man faktisk kan kjøre "1080p" (1920x1080).

 

Det skal sies at på noen enkelte skjermer blir VGA bildet litt utvaska og har kjipe farger, men det tror jeg heller hører til sjeldenhetene.

Endret av ymsefisen
Lenke til kommentar

Kjørte før via VGA, men bestemte meg for å teste component:

 

Ser at bildet med VGA er mye lysere enn Component, blir bedre farger osv med component...når har jeg ikke testet ut de forskjellige innstillingen man kan gjøre på VGA men det er en merkbar forskjell på lysstyrke mellom VGA og component. Men hva som er best er egentlig en smakssak, og så regner jeg med at det har en god del å si hvilken TV du har.

 

Er vel bare å få tak i begge kablene og se hva du syns er best :)

Lenke til kommentar

Begge kan kjøre 1080p, ferdig med det. Det er dermed ikke sikkert TV'en kan vise 1080p over VGA/komponent, dette varierer. Min kan f.eks bare vise 1080p over HDMI...

 

Jeg har kjørt VGA på pc-skjermen min og kjører komponent på Plasmaskjermen min, men jeg trenger aldri å gjøre noen gammaendringer på spillene så at det er forskjell i lysstyrke mellom komponent og VGA har jeg ikke hørt om før nå. Ellers så blir det vel smak og behag, færre kabler bak TV'en med VGA er vel den eneste fordelen jeg kan se...

Endret av Rookie_NO
Lenke til kommentar

Kan komme med en oppdatering på mine erfaringer. Konklusjonen jeg har kommet frem til er at resultatet er forskjellig fra TV til TV. Jeg har en Sony FullHD-TV i stua og der er Komponent mye bedre enn VGA (jeg har brukt masse tid på innstillinger for å få det beste resultatet). Har også testet på en Samsung PC-skjerm med 1920x1200 oppløsning. På denne ble VGA rett og slett dårlig. Jeg kunne tydelig se pixlene og alt så ut som grøt. Ble veldig overrasket over dette, nesten så jeg følte jeg gjorde noe galt her. Det er 24" Samsung PC-skjerm. Den er supergod til vanlig PC-bruk. Så klar og nydelig som jeg aldri har sett noen andre PC-skjermer.

 

Men når alt kommer til alt, må du nesten finne ut hvilken løsning som passer best for akkurat din TV. Hvis du googler TVen din på nettet finner du sikkert noen erfaringer. Hvis du sier hvilken modell du har så kan vi sikkert hjelpe deg på veien også. Kan godt hende noen andre her har akkurat samme modell for hva jeg vet.

Lenke til kommentar

Tja ser ikkje heilt sammenhengen der eg da :huh:

 

Eg oppfatter komponent som best, meir naturlige farger og bedre sortnivå. Men etter oppdateringen som forbedret VGA ytelsen, kom det seg betraktelig på den fronten også. Men VGA når ikkje heilt opp hos meg.

 

Litt vanskelig for oss å si ka som er best ettersom det variere så mye fra TV til TV.

Endret av Mala
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...