Gå til innhold

Nokia 6233: Tillate anrop fra valgte nr, og avvise alle andre?


Anbefalte innlegg

Jeg sitter og klør meg litt i hodet over en Nokia 6233 (Symbian Series 40) hvor denne problemstillingen kom opp:

 

Dette er en firmatelefon hvor brukeren vanligvis slår av telefonen i høytidene fordi han ikke ønsker å motta jobb-relaterte oppringinger når han ikke er på jobben. Dette skaper litt problemer for f.eks. familien - hvor han gjerne ønsket at disse anropene skal slippes gjennom. Alle andre anrop bør gå rett inn på mobilsvar.

 

 

Jeg har nå fått lagt til familien i en kontaktgruppe, og har opprettet en profil hvor jeg kun har valgt at anrop skal varsles dersom de tilhører gruppen "familie". Dette fungerer riktignok greit, men mobilen vil fortsatt motta anropet og det vil ringe (lydløst) i de 30 sekundene før samtalen viderekobles til mobilsvar.

 

Den ønskede løsningen ville innebære at anrop fra alle andre enn familien ble viderekoblet rett til mobilsvar, slik at det for dem ville virke som om mobilen var avslått.

 

 

Jeg finner derimot ikke noen kobling mellom viderekoblings- og profilmenyene på telefonen. Under viderekoblingsmenyen kan jeg bare velge mellom viderekobling av "alle anrop", "hvis opptatt", "hvis ikke svar" og "hvis ikke dekning / utilgjengelig". Her er de tre siste koblet opp mot mobilsvar.

 

 

Er det noen som vet noen slags løsning på dette? Det kan gjerne være et tredjepartsprogram som løser dette, bare jeg finner en ordning.

 

 

Takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok, sånn sett så er jeg med.

 

Men hvis du ser her så har Nokia en SDK for S40 også, kun java og ikke c++ (som du sier) men så lenge SDK-en inneholder det man trenger så er jo ikke språket den største hindringen. (Og en SDK bør jo inneholde det samme uansett hvilket språk man bruker).

 

http://www.forum.nokia.com/main/resources/...sdks/index.html

 

 

 

Men jeg får fortsette jakten på Forum Nokia tror jeg. Sikkert større sjanse for å komme frem til en løsning der.

Endret av as-man
Lenke til kommentar

Nå er jeg ikke kjent med verken SDK-ene fra Nokia, eller applikasjonsutvikling for mobile plattformer. Det skal sies!

 

 

Men jeg vil faktisk tro at dette er ganske lett å få til.

 

I telefonen nå så er det satt opp viderekobling til mobilsvar dersom anropet blir avvist.

 

Det eneste et slikt program da må gjøre er å sjekke om anropet kommer fra noen i gruppen "familie" eller ikke. (Jeg har allerede satt opp at "familie" skal varsles med lyd, mens alle andre skal være lydløse). Hvis anropet ikke tilhører "familie" så skal programmet avvise anropet - eller 'trykke 1 gang på avvis-knappen'.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...