Gå til innhold

Ingeniorutdanning - Hvilket felt?


Anbefalte innlegg

Skal ganske saa sikkert begynne paa en Ingeniorutdanning til hosten paa HiB (Hoyskolen i Bergen). Syns det er flere som virker spennende. Tror egentlig jeg gaar direkte for Master.

  • Automasjon
    Elektronikk
    Data
    Bygg
    Maskin
    Produksjonsteknologi

Hvordan skal jeg klare velge? Akkurat naa er Data som #1 @ Samordnaopptak.no. Hvor mye kan jeg regne med aa tjene som Master Dataingenior (i starten og etter 5-10 aar)? Hva slags jobber blir jeg aktuell for? Samme sporsmal om alle saan egentlig, saa viss noen har noe kunnskap fra noen av disse, del det gjerne! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke se på hva du kan tjene, se på hva du har lyst til å jobbe med. Alle de retningene vil gi deg en jobb når du er ferdig med studiet. Hvis du virkelig interesserer deg for feltet ditt, blir du flink. Blir du flink, får du bedre jobb og brattere karrierestige. Ergo, velg retning etter interesse.

Lenke til kommentar

Jeg var ferdig bachelor i dataing i fjor (ved HiO), og startet på 350k i året... Data ing. er veldig software orientert.. mye programmering, noe jeg ikke hadde trodd på forhånd.

Siden du er ganske sikker på master, ville jeg kanskje vurdert NTNU siden du da får siv.ing. graden, som er ganske ettertraktet blandt arbeidsgivere, og ikke vanlig master som de andre skolene har. (Hvis du har mulighet til å flytte litt på deg da :))

 

uansett, lykke til med valg og utdannelse :)

 

edit: leif

Endret av Tommy
Lenke til kommentar

Var et matte fag som var et helvete.. het matematikk 1 når jeg tok det, ser ut som det heter matematikk 100 nå..(tror jeg har sett det hete matematikk 10 og kalkulus matte også). Det gikk greit men ble mye lesing.. (jeg hadde 5 i 3mx og fikk C i matemtikk 100).

Resten av matematikk fagene var veldig greie, samme med fysikk og statistikk også..

Lenke til kommentar
Saa det er saa og si umulig for en med 2 i 3MX aa gjennomfore Ingeniorstudiet? Hadde jeg bare gjort leksene paa VGS, kunne jeg endt opp med baade 4, 5 og 6.

Du vil nok måtte jobbe en del for å komme deg igjennom matematikken på ing. studiet, men hvis du er motivert og du er klar over at det blir hardt så kommer du deg igjennom.

 

Det går ikke å bare gå i forelesning og ikke gjøre 'lekser' utenom. Du er nødt til å jobbe mye utenom forelesningene for å komme deg igjennom.

 

Siden du er ganske sikker på master, ville jeg kanskje vurdert NTNU siden du da får siv.ing. graden, som er ganske ettertraktet blandt arbeidsgivere, og ikke vanlig master som de andre skolene har.

Er flere skoler enn bare NTNU som gir siving grad, selv har jeg min siving grad i Medieteknikk (det som nå heter master i teknologi) fra Høgskolen i Gjøvik. Er mange andre høgskoler som også gir ut siv.ing. grader nå.

 

Men om siving fra NTNU er mer attraktivt enn andre siving ved andre skoler er en annen diskusjon.

Lenke til kommentar
Vet dere hva som er forskjellen på NTNU og andre skoler, fagmessig? Hvorfor er det så mye vanskeligere å komme inn der enn andre plasser? Er NTNU mye bedre og ettertraktet enn UiO for eksempel?

På NTNU får du også en annen form for utdannelse enn studiene på UiO o.l. da.. Sammenligner du f.eks. master i matematikk eller fysikk på UiO med siv.ing-studiene på NTNU, vil NTNU-studiene by på et bredere fagspekter enn på UiO, og det du lærer under siv.ing-studiene vil være mer rettet mot reell anvendelse i industri, produksjon og produkter på markedet. På UiO vil du få en bredere og mer fullstendig innsikt i det aktuelle faget. Man bruker å si at teknologi (som siv.inger lager) er vitenskap satt i system. Matematikere, kjemikere, biologer og fysikere driver mer direkte vitenskap.

 

Grunnen til at NTNU har så høye inntakskrav er vel først og fremst fordi det er i Tr.heim den teknologiske kompetansen i Norge stort sett er samlet, og en master i teknologi fra NTNU vil nok være mer tilgodesett enn fra f.eks. UiTø eller UiS, sett fra teknobedrifter sitt synspunkt. Dessuten er Trondheim norges beste studenerby, iflg. massevis av kåringer. Faglig sett er det en viktig forskjell mellom NTNU og de andre universitetene; på NTNU har man 4 fag i halvåret, mot 3 stort sett alle andre steder. Om dette fører til en reelt større arbeidsmengde og dermed også bedre utdanning på NTNU, er det delte meninger om, men man vil i hvert fall være innom flere fag på et masterstudie på NTNU enn f.eks. på UiO.

 

Håper dette klarte opp litt. Hvis du har de gode karakterene og vil inn på et siv.ing-studie, ville jeg ikke nølt med å velge NTNU. Men om du vil studere matematikk, f.eks, tror jeg det faglige miljøet i Oslo er bedre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...