Gå til innhold

AKG K701 Audiofile hodetelefoner


Anbefalte innlegg

Introduksjon

 

AKG K701 fikk svært mye positiv oppmerksomhet da de kom på markedet for et par år tilbake. Flere tidsskrifter og nettsider utropte K701 til den nye hodetelefon-referansen, til fordel for tidligere favoritter som f.eks. Sennheiser HD650. Alle lovordene gjorde meg nysgjerrig, men siden jeg allerede var svært fornøyd med mine HD650 (med Cardas-kabel), så jeg ingen grunn til å kaste meg på K701-bølgen med det første. Men for noen uker siden bestemte jeg meg endelig for å kjøpe K701.

 

Design / Konstruksjon

 

Den hvite fargen på øreklokkene minner litt om iPod: Det er sjeldent at hodetelefoner er hvite, men etter å ha hatt svarte eller grå hodetelefoner i flere år, synes jeg dette var forfriskende. Den brune hodebøylen i ekte lær og de grå velur-hodeputene gir K701 et eksklusivt preg. Utseendemessig ser K701 litt mer påkostet ut enn Sennheiser HD650.

 

Det følger med en liten ’krybbe’ som man kan sette hodetelefonene i når de ikke er i bruk. Ved første øyekast kan dette virke som en liten gimmick, men denne anordningen har vist seg å være veldig praktisk. Dessuten gir det et litt flottere inntrykk enn hvis hodetelefonene skulle ’ligge og slenge’ på bordet.

 

Karakter: 9/10

 

Komfort

 

Både AKG og Sennheiser har ry på seg for å lage noen av de mest komfortable hodetelefonene på markedet (etter å ha eid flere hodetelefoner av ulike fabrikat opp igjennom årene -- deriblant Sennheiser, Koss og Grado -- kan jeg godt skrive under på det). Komfort er naturligvis ganske viktig, spesielt hvis man ønsker å bruke hodetelefonene i flere timer.

 

K701 er meget behagelige å ha på seg. De ’puster’ godt, slik at man ikke blir varm rundt ørene etter flere timers lytting. De sitter litt løst på mitt hode, og det kan være både en fordel og en bakdel: Fordelen er at de ikke presser for hardt mot hodet. Ulempen er at de kan forskyve seg litt dersom man lener seg fremover eller beveger raskt på hodet.

 

Jeg hadde gitt K701 toppkarakter hvis det ikke hadde vært for at presset fra den ene puten under hodebøylen blir litt merkbar etter et par timers lytting (til tross for at hodetelefonene ikke veier mer enn 235 gram). Hvis vekten hadde blitt fordelt jevnere og hvis hodeputene hadde vært mykere (slik som på HD650), så ville ikke dette vært noe problem. Jeg vil nok legge inn litt mykere materiale under bøylen senere slik at presset forsvinner.

 

Karakter: 9/10

 

Lydkvalitet

 

For å vurdere lydkvaliteten har jeg brukt følgende utstyr og kildemateriale:

 

Utstyr:

 

Denon DVD-3930 Universalspiller (dedisert stereoutgang)

iPod Classic 160 GB (AAC lossless, 1.1.1 firmware)

X-Can v3 hodetelefonforsterker (rørforsterker)

Nordost Flatline Black Knight signalkabel

 

Musikk:

 

Acoustic Live - CD (Nils Lofgren)

30 Years’ Fidelity - CD (Diverse)

Baby - CD (Yello)

The Girl in the Other Room - SACD (Diana Krall)

Highest Hopes - CD (Night Wish)

Diverse filmmusikk - CD (John Williams, Tan Dun, Alan Silvestri, Jerry Goldsmith, osv.)

 

For å gå rett på sak: K701 er de beste hodetelefonene jeg har hørt. De har et luftig, åpent og svært detaljert lydbilde. Nå har riktignok HD650 mange av de samme kvalitetene, men ikke i like stor grad, til tross for at jeg her bruker HD650 med Cardas-kabel som sammenligningsgrunnlag. K701 er også en smule mer direkte og fremoverlent i lyden enn HD650 med Cardas-kabel.

 

En annen ting som slo meg var det usedvanlige gode posisjoneringen og perspektivet i lydbildet: Ved lytting på f.eks. orkestral musikk har mindre gode hodetelefoner en tendens til å presse lydbildet sammen, og det høres ut som alle musikerne sitter i en klynge midt på scenen. Med K701 skilles instrumentene klarere fra hverandre. Lyden er mer fokusert og distinkt, hvilket gjør det enklere å plassere instrumentene i lydbildet. Denne separasjonen mellom instrumentene skyldes nok i stor grad den høye oppløsningen til K701. Dessuten graver K701 frem detaljer og nyanser i lydbildet som jeg knapt har lagt merke til tidligere.

 

Tonalt sett vil jeg karakterisere K701 som littegrann lyse, ihvertfall i forhold til HD650. Med det mener jeg ikke at det er for mye diskant, men at diskanten er litt mer åpen og luftigere. Den gir instrumentene litt mer pusterom. HD650 har en delikat og veldig detaljert diskant, men enkelte synes kanskje den er litt for myk i toppen. For meg er bra diskantgjengivelse viktig siden mye av musikken jeg lytter til er instrumental (akustisk, orkestral) og da mister instrumentene mange av sine lydmessige kvaliteter dersom diskantgjengivelsen er mangelfull eller for tilbakelent. K701 får et ekstra pluss i margen her, siden den er en smule vassere på dette kritiske området i forhold til HD650.

 

Hvis jeg må sette fingeren på noe, så må det til nød bli bassgjengivelsen: Bassen mangler littegrann tyngde sett i forhold til HD650. Dette må ikke forveksles med et ønske om feit, overdreven bass, noe jeg slettes ikke er ute etter. Bassgjengivelsen til K701 er i seg selv veldig bra: Den leverer en kontrollert, ren, fast og stram bass. Min innvending har mer å gjøre med det lille ekstra fundamentet i lydbildet som jeg er blitt vant med fra HD650. Det kan også være at K701s litt slankere bass kommer som en følge av en kanskje litt mer nøytral lydgjengivelse.

 

Jeg bør nevne at det tok litt tid før hodetelefonene fikk den lydsignaturen den har idag. I starten var diskanten nemlig litt for hard og spiss (AKG har uttalt at K701 trenger en innbrenningsperiode på minst et par hundre timer før de begynner å spille optimalt). Etter 150-200 timers spilletid (og bra mosjonering av membranene) har diskanten myknet og hodetelefonene er nå mer behagelige å høre på. Dersom du foretar en testlytting i en butikk kan det derfor lønne seg å sjekke om hodetelefonene har vært spilt inn.

 

Karakter: 10/10

 

Portabilitet

 

K701 er først og fremst myntet på stasjonært bruk og helst tilkoblet lydkilder og komponenter av høy kvalitet. De er litt i største (og kanskje dyreste) laget hvis en ønsker å ta de med seg på tur, og mange portable enheter vil få litt pustevansker med å drive disse hodetelefonene (K701 er enda mer tungdrevne enn HD650, som heller ikke er spesielt egnet til portabelt bruk).

 

Når det er sagt så er det mange audiofile som skaffer seg (portable) hodetelefonforsterkere slik at de kan dra nytte av portable enheter som lydkilder. Jeg har derfor testet K701 sammen med en iPod Classic med siste 1.1.1. firmware (uten ’støy-buggen’) .

 

Først prøvde jeg uten hodetelefonforsterker. K701 ble koblet direkte til hodetelefonutgangen til iPod’en. Lydkvaliteten var forbausende bra, spesielt når en tar i betraktning at K701 er relativt tungdrevne. Jeg måtte riktignok skru volumet helt opp (og i enkelte tilfeller var ikke det tilstrekkelig) for å få et akseptabelt lydnivå, men lydbildet var klart, rent og detaljert.

 

Deretter prøvde jeg med X-Can v3. Den ble koblet til iPod’en via linjeutgangen på universaldocken til iPod (via en 2xRCA til minijack-plugg). Lydnivået kunne nå skrus opp og det kom ikke som noen stor overraskelse at lydbildet ble enda mer åpent og dynamisk. Dessuten fikk lyden en litt varmere og mer behagelig klang på grunn av rørforsterkeren. X-Can er dog i største laget hvis en ønsker å ta med seg K701 på reise. I slike situasjoner anbefales derfor en mer kompakt forsterker.

 

K701 egner seg ikke spesielt godt for portabelt bruk, men hvis du ønsker å bruke K701 sammen med en portabel enhet hjemme, så er det en løsning som kan fungere veldig bra så lenge kvaliteten på enheten og hodetelefonforsterkeren er relativt bra.

 

Karakter: 7/10 (denne karakteren er først og fremst basert på portabiliteten og ikke lydkvaliteten. Den får en del trekk her for størrelse og tungdrevenhet)

 

Konklusjon

 

AKG K701 har skjøvet Sennheiser HD650 til side og overtatt som mine nye referansehodetelefoner. Selv om lydkvaliteten mellom disse to ikke er dramatisk stor teknisk sett, er de små forskjellene allikevel av såpass stor praktisk betydning at det ikke hersker noen tvil om at K701 er et bedre valg for mine ører.

 

Nå kan kanskje 4.500,- kroner for et sett med hodetelefoner virke ganske stivt for de fleste, men hvis en ser i forhold til hva en ellers måtte betale for høyttalere med omtrent tilsvarende lydkvalitet, så fortoner K701 seg som et røverkjøp. Man kan med andre ord skaffe seg en relativt billig inngangsbillett til hi-end lyd hvis en kobler K701 til en god lydkilde via en hodetelefonforsterker av forholdsvis bra kvalitet. Bruker du en portabel spiller med kurant lydkvalitet så vil du også kunne ta med deg masse godlyd når du er på farten (men da anbefales en kompakt hodetelefonforsterker).

 

Total karakter: 10/10

 

Edit: Fjernet døde linker til bilder...

Endret av hal9k
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Jeg har lenge hatt planer om å anskaffe HD650 for å erstatte mine etterhvert tilårskomne HD595. Nå har jeg akkurat investert i en snerten hodetelefonforsterker og, så 300ohms klokker skulle la seg drive greit. Jeg har egentlig vært ganske bestemt på HD650 de siste 3 årene, men må si jeg ble litt usikker etter å ha skummet gjennom en sammenligning på head-fi.

 

HD650 får mye skryt for fyldig lyd, og litt trøkk i bassen. Jeg vil ikke ha noe "porta-pro bass", bare evnen til å få et basstrommeslag til å virke litt kraftig, f.eks. HD595 har mer enn nok der for meg, men jeg er litt bekymret for AKG'ene. De har også fått litt pes for å være litt skarpe i diskanten, men mulig det er fordi de ikke har vært skikkelig spilt inn. Må si jeg har blitt veldig glad i Sennheiser-lyden, etter å ha hatt disse 595'ene noen år. Litt skeptisk til å bytte.. en kompis kjøpte Beyerdynamic DT660 og de blir rett og slett kjedelige mot mine 595'er, med litt for kompakt lydbilde og lite luft. Bassen blir også litt flat i dem synes jeg...

 

Så, hvilke hodetelefoner er mest "morsomme"? Jeg er ikke ute etter noen veeldig analytiske monitorer, bare et skikkelig godt sett som kan spille musikk i timesvis uten at jeg blir lei. Komfort er også et moment. Jeg holder fortsatt en knapp på 650, med mulighet for å slenge på de andre når jeg eventuelt blir rik...

Lenke til kommentar

Planlegger selv å kjøpe disse snart. En liten anbefalelse til folk som vil spare litt penger. Kjøp på ebay!!! Spessielt i disse dager med den rekordlave dollaren. AKG K701 selges der helt nye og uåpnet på ebay til rund 1300 norske kroner!

 

EDIT: Hvordan vil en bærbar mac drive disse? Eller vil det være best å ha en vanlig receiver som mellomledd? Bruker fortiden en fra NAD og en fra Harma/Kardon i huset her som jeg vil bruke.

Endret av mingebretsen
Lenke til kommentar

Takk til trådstarter for god innsats og en grundig gjennomgang!

 

 

Redigert:

 

Jeg postet tidligere om mitt forbausende dårlige inntrykk av lyden, utifra forventningene jeg hadde dannet på bakgrunn av en rekke tester, og i stor grad, prisnivået. Samtidig følte jeg at mye stemte ved designet, og hadde derfor et vagt håp om at dette kunne rettes opp av en dedikert HT-forsterker. Jeg hadde testet dem gjennom uttaket til tre forskjellige integrerte forsterkere, to fra NAD, en fra Cambridge, og var rett og slett veldig skuffet over lyden. De fleste kildene indikerte også bare at de fortjente en dedikert HT-forsterker for å komme helt til sin rett, men jeg hadde ikke oppfattet noen direkte *advarsler* mot at det finnes mange dårlige løsninger for HT-uttak. Og min opplevelse av lyden var rett og slett vanvittig dårlig i forhold til forventningene.

 

Men etter å ha plugget dem rett i en åtte år gammel Pioneer CD-spiller (av alle ting), er jeg faktisk helt overbevist! Diskanten og mellomtonen var plutselig åpen, og med all den attakk og detaljering jeg hadde forventet. Bassen var omtrent som jeg hadde opplevd den tidligere, og jeg synes ikke den er for slank (som vel er det vanligste ankepunktet mot dem).

 

Jeg har sjelden vært så glad for å ha tatt feil, og ser frem til å erfare hva en dedikert forsterker kan utrette! :thumbup:

Endret av Quintero
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Tjaaa...

 

I utgangspunktet nei.

 

Men, du kan jo selvsagt ramle over en eller annen kvalitetsforsterker der de har vektlagt hodetelefonutgangen, men det er ikke noe jeg ville satset på. Det er vel bare å krype til korset først som sist om du skal ha hodetelefoner i denne prisklassen.

 

En god lydkilde er ganske opplagt nødvendig om du vil ha god lyd, men det holder nok ikke alene...

 

Det finnes mange gode hodetelefonforsterkere som ikke koster ekstremt mye. Sjekk Little Dot MKII på ebay f.eks, eller Darkvoice 332...

Lenke til kommentar

OK. Vil så gjerne ha disse både for lydkvaliteten og komforten det ser ut til at disse kan gi. Men, vil helst ungå å måtte kjøpe hodetelefon forsterker.

 

Vil akg k601 eller k271 mkII være gode alternativer som gir god lyd og god komfort, men som ikke trenger hodetelefon forserker? Evt andre alternativer?

 

Takk for hjelp av dere som har peiling:)

Lenke til kommentar

Altså.. du MÅ ikke ha dedikert forsterker. De vil uansett være mye bedre enn klokker til en brøkdel av prisen... jeg har ikke hørt k701, med eller uten forsterker, så jeg kan ikke uttale meg om dem.

 

Jeg har et par HD595 som fint kan brukes uten forsterker, men de høres en del bedre ut med :)

 

Hvis du ikke har noen planer om å gå til innkjøp av forsterker i fremtiden, er HD595 et bedre valg enn AKG K701/601 tror jeg...

Lenke til kommentar

Beklager den trege responsen, men jeg har ikke lagt merke til at folk har kommet med innlegg i tråden min :)

 

Planlegger selv å kjøpe disse snart. En liten anbefalelse til folk som vil spare litt penger. Kjøp på ebay!!! Spessielt i disse dager med den rekordlave dollaren. AKG K701 selges der helt nye og uåpnet på ebay til rund 1300 norske kroner!

 

Bortsett fra at jeg ikke anbefaler folk å kjøpe fra utlandet (upraktisk dersom hodetelefonene skulle gå istykker), så falt prisene på K701 en god del her til lands kort etter at jeg kjøpte mine. Sist jeg sjekket kostet de godt under 3000 i enkelte norske butikker. Dette er mer enn de 1300 kronene på eBay, men det blir en avveining mellom kostnader og praktiske løsninger.

 

EDIT: Hvordan vil en bærbar mac drive disse? Eller vil det være best å ha en vanlig receiver som mellomledd? Bruker fortiden en fra NAD og en fra Harma/Kardon i huset her som jeg vil bruke.

 

Tror nok en bærbar Mac vil slite litt med å drive disse godt nok (dvs. ikke regn med å få særlig høy lyd, selv på maks volumstyrke). Vil absolutt anbefale en receiver som mellomledd dersom dette er praktisk.

Lenke til kommentar
Takk til trådstarter for god innsats og en grundig gjennomgang!

 

Ingen årsak. Grunnen til at jeg ikke har sjekket tråden før nå er at jeg ikke regnet med at folk ville poste her :)

 

Men etter å ha plugget dem rett i en åtte år gammel Pioneer CD-spiller (av alle ting), er jeg faktisk helt overbevist! Diskanten og mellomtonen var plutselig åpen, og med all den attakk og detaljering jeg hadde forventet. Bassen var omtrent som jeg hadde opplevd den tidligere, og jeg synes ikke den er for slank (som vel er det vanligste ankepunktet mot dem).

 

Jeg har sjelden vært så glad for å ha tatt feil, og ser frem til å erfare hva en dedikert forsterker kan utrette! :thumbup:

 

Mitt positive inntrykk har bare blitt bedre etterhvert med tiden. Det er spesielt detaljeringsgraden og den luftige lyden som imponerer (diskanten er blitt enda bedre: Jeg er ganske overbevist om at det ligger noe i AKGs påstand om at K701 trenger over 300 timers innspillingstid).

 

Jeg tror du vil bli positivt overrasket etter å ha testet dem i en 'skikkelig' hodetelefonforsterker. Jeg har selv testet en rekke billigere hodetelefonforsterkere i 1000-kronersklassen, og de holder etter min mening ikke mål (de kan gi litt bedre lyd enn på en standard hodetelefonutgang, men dersom hodetelefonutgangen på forsterkeren din er av forholdsvis god kvalitet, er det ikke sikkert at lyden blir bedre, tvertimot).

Lenke til kommentar
Vil en vanlig forsterker/receiver av god kvalitet gjøre samme nytten som en X-Can?

 

Nei, en forsterker av god kvalitet vil ikke gi samme kvalitet som X-Can, selv om forskjellen kanskje ikke er så dramatisk (Et eksempel: Min Denon AVC-A11XV forsterker (25.000 kr) har en veldig bra pre-amp del og det hender jeg kobler K701 til hodetelefonutgangen på denne når jeg ser på film, spiller eller ser på TV (hvis jeg ikke ønsker å forstyrre omgivelsene). Lydkvaliteten er ikke helt på høyde med X-Can, naturligvis, men A11XV-utgangen er såpass bra at den duger til 'uformell' lytting.)

 

En av grunnene til dette er at hodetelefonutgangene ikke er like kraftige (lydbildet åpnes ikke tilstrekkelig, spesielt ved lavere volum). X-Can er en langt kraftigere rørforsterker (1 Watt; effekten på et vanlig hodetelefon-utgangstrinn er en brøkdel av denne). Den koster ca. 3500 kr. og komponentene er langt mer påkostet enn dem du finner i hodetelefonutgangen på en forsterker.

 

Om ikke, hva er en anbefalt og konpakt version av X-Can? Og, vil et eksternt lydkort her gjøre nytten, om det er snakk om bærbar pc? Isåfall vilket anbefales, bruker mac.

 

X-Can V3 finnes bare i en versjon. Jeg tror eksterne lydkort vil være enda svakere lydmessig sammenlignet med utgangen på en god forsterker/receiver, selv om de kanskje kan gi grei lyd via K701 når du er på farten.

Endret av hal9k
Lenke til kommentar
Vil akg k601 eller k271 mkII være gode alternativer som gir god lyd og god komfort, men som ikke trenger hodetelefon forserker? Evt andre alternativer?

 

K601 er nesten på høyde med K701 lydmessig og de har lik klang. K271 er lukkede hodetelefoner og de låter litt annerledes. Lukkede hodetelefoner gir generelt sett ikke like bra lydkvalitet som åpne hodetelefoner (synes ihvertfall jeg), men fordelen er at de isolerer bedre (begge veiene), og i noen tilfeller kan dette være ønskelig eller nødvendig. Såvidt jeg kan huske er begge disse modellene lettere å drive enn K701.

Endret av hal9k
Lenke til kommentar
Hvis du ikke har noen planer om å gå til innkjøp av forsterker i fremtiden, er HD595 et bedre valg enn AKG K701/601 tror jeg...

 

Jeg har eid HD595 og jeg synes de låt verre enn HD580 :) (byttet de inn mot HD580, som lå litt høyere på rangstigen og prisskalaen, til tross for det lavere modellnummeret). Dette er nok litt smak og behag, men HD595 hadde en klang som ikke falt i smak hos meg (lydbildet var dessuten altfor tilbakelent).

 

Jeg testlyttet en del på K601 for noen år tilbake, og de hadde et luftig og detaljert lydbilde som HD595 manglet (valget falt dog til slutt på HD600). Selv uten HT-forsterker så ville jeg helt klart foretrukket K601 fremfor HD595. Bare vær klar over at her til lands koster K601 vesentlig mer enn HD595, så prisen er også en faktor her.

Lenke til kommentar

Takk for hjelpa alle sammen:)

 

Har falt på at jeg kjøper AKG K701 nå (har bestilt) for og kjøpe en x-scan ell. om et par mnd. Grunnen til at jeg falt for dette var da jeg har et større anlegg her, men får sjeldent brukt det skikkelig, da det straks kommer klager fra bofellesskapet. Med disse kan jeg nye musikk med antageligvis et bedre lydbilde en mine lower end proson høytalere gir meg idag, og det uten klager fra andre på bråk:)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har bestemt meg for å kjøpre AKG K701 jeg også. Lurer litt på om jeg skal få meg en x-can ver3 forsterker også, men vet ikke om forskjellen er så stor at den er verdt det. Angående signalkabelen til forsterkeren, må man ha dyr kabel til den eller fungerer kablene de selger på clas ohlson? (vet lite om hifi-lyd)

 

Hvor har du kjøpt tilleggsutstyret til hodetelefonene, hal9k?

Lenke til kommentar
Har bestemt meg for å kjøpre AKG K701 jeg også. Lurer litt på om jeg skal få meg en x-can ver3 forsterker også, men vet ikke om forskjellen er så stor at den er verdt det.

 

Hvis du ønsker å dra full nytte av hodetelefonene så bør du absolutt skaffe deg en forsterker. Om ikke annet så vil du kunne få problemer med å spille høyt nok (dette gjelder særlig eldre album fra 80-tallet, som ikke er berørt av 'loudness-wars'). Det finnes rimeligere alternativer til X-Can v3, men de få jeg har testet har ikke vært på langt nær så bra. Jeg tror X-Can er et bra kjøp med tanke på prisen (ca. 3500-4000 kr).

 

Angående signalkabelen til forsterkeren, må man ha dyr kabel til den eller fungerer kablene de selger på clas ohlson? (vet lite om hifi-lyd)

 

Du trenger en signalkabel med minijack i den ene enden (skal kobles til linjesignalet på iPod-basen, IKKE på selve iPod'en!) og 2 RCA (Phono) kabler i den andre. Du trenger ikke nødvendigvis en dyr kabel. Du kan også kjøpe en minijack til RCA-konverter (denne har 2 utganger og en minijack-inngang), dersom du allerede har RCA-kabler.

 

Det finnes spesialkabler som lar deg koble iPod'en direkte til forsterkeren: Disse kablene har et endestykke som passer i bunnkontakten på iPod'en, der linjesignalet sendes ut. Men disse kablene er ikke lett tilgjengelige og koster gjerne minst 700 kr.

 

Hvor har du kjøpt tilleggsutstyret til hodetelefonene, hal9k?

 

Tror jeg kjøpte selve konverteren på Clas Olson. Kablene ble kjøpt på Hi-Fi Senteret for en stund tilbake. De kostet nærmere 1000 kr og ble tidligere benyttet som signalkabel mellom DVD-spilleren og X-Can. Men som sagt: Du trenger ikke kjøpe såpass dyre kabler.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Wow... må si jeg ikke på nær forventet en test av dette kaliberet når jeg trykket meg inn.

Jeg ligger ett par hakk under k701/x-can men likevell en nyttig test for meg.

 

Har anskaffet meg DT770 pro (80ohm) nylig. Hvordan syns du di ligger ann i forhold til andre nevnte hodetlfer her?(hvis du har lyttet på di da)

Trenger hodetlf forsterker til di, men X-can blir allt for dyrt for meg, må også kjøpe ett dedikert lydkort(asus xonar)...

Lenke til kommentar

Imponerende test, spesielt med tanke på hvor vi befinner oss.

 

Det var en ting jeg ikke helt fikk meg meg; har du brukt rørforsterkeren under alle testene?

 

Å teste et headset i den klassen krever nesten litt forskjellige forsterkerier. En test der K701 ble testet rett på en god CD-Spiller og en High-End spiller hadde vært meget interessant.

 

PS: Du får ikke til en test av noen elektrostater da?

Jeg kjøpte Stax SRM for et par år siden, og jeg vet ikke om jeg skal le eller grine. Jeg finner ikke den samme presisjon og klarhet i noen andre headset. Det ser ut til at jeg er "stuck" med denne. Og fint hadde det vært... det holder lysten på noe nytt litt i sjakk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...