Gå til innhold

Audition til filmer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...
  • 3 år senere...

Trekker opp denne tråden igjen, da dette er relevant å vite for meg.

 

Jeg starter på VGS1 Service og Samferdsel nå etter sommerferien, og det innebærer ikke noe film-aktig.

 

Men jeg mener jeg alltid har hatt talent. Musikk, Dans, og Drama, eller Kommunikasjon og Medier er vel mere film-aktig?

 

Det er ikke mulig for meg å bytte nå, så jeg må vite om en gutt på 16, som søker en linje på VGS uten noe film i seg, har muligheten til å gå på audition til filmer, med god samvittighet?

 

Og finnes det flere nettsider ang. autidition, og hva kreves der?

Lenke til kommentar

1. Gammel er du? Dra på bransjefester, snakk med folk, bli venn på face, nettverking er ett term du bør lære deg litt mer om.

 

2. Jeg har allerede gitt en link, her er flere linker:

http://www.facebook.com/group.php?gid=184399113569&ref=ts

http://www.aktivioslo.no/casting.php

http://casting.no/

http://www.facecast.no/

 

Dvs meld deg inn i sidene og søk på ledige jobber når de kommer..

 

3. Det går mest på kapasitet, filmselskapene har nok med å alt det andre å gjøre, derfor de outsourcer denne jobben til andre castingbyråer, men om du kjenner noen så kan du vel alltids komme inn ett sted.

Lenke til kommentar

Som Blåbær sier her så er nettverking viktig. Facebook er en kilde til mange statistoppdrag blant annet, men om man er en karakter castingbyråer / produsenter ser etter er det fort gjort å bli kontaktet til audition / prøvefilming til større roller også.

 

Casting Norge er en gruppe på facebook som undertegnede driver sammens med noen andre sjeler. 3 av 5 i administrasjonen der er frilans skuespillere som påtar oss statistoppdrag og småroller. Jeg var selv på prøvefilming for et produksjonsselskap her om dagen som skryter av Casting Norge da dem finner flere dyktige og aktuelle folk der. Ikke minst ser dem at responsen uteblir på freelancebanken nå som dem har blitt en betalingstjeneste på nett.

 

Legg meg gjerne til på facebook ( Ruben Løfgren ) og send meg ei mld i innboksen og spør om tips til castingbyråer også, så kan jeg tipse om noen bra der. Noen har også sider på facebook. Noen må man personlig møte opp hos og betale litt for å få ligge i databasen dems, og noen andre holder det å sende en mail med bilde og litt info om seg selv.

Lenke til kommentar

Det jeg mente med å være riktig karakter / person er med tanke på hva produksjonsselskapet ser etter til en viss type statistrolle eller rolle til akkurat DEN filmen / tv-produksjonen dem caster til.

 

Noen ganger leter dem etter 16 åringer som ser "normal" ut, og andre ganger kanskje etter en 16 åring som er mer TYPISK skatetype / rocketype / hip hopper osv. Om du skjønner?

 

Om du melder deg inn i Casting Norge på facebook hvor flere produksjonsselskaper søker etter både statister og folk til småroller eller roller, så vil du sikkert finne noe som passer akkurat deg og sende dem en mail og si du er interessert.

Lenke til kommentar

Dem ser gjerne etter begge deler selvsagt. Er bare å følge med på HVA dem leter etter det så ser du om du passer eller ikke.

 

Jeg kjenner MANGE i filmbransjen men det gir meg verken flust med jobber eller store roller osv. Riktig retning vil nok heller være å følge med på Casting Norge, søk på de statistroller m.m. du mener passer for deg og kanskje også registrer deg hos et casting byrå.

 

Cluet er bare å komme i gang så vil det nok balle på seg om du bare blir bitt av basillen :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...