Gå til innhold

Problemer med TRE harddisker på en gang


Onkel

Anbefalte innlegg

Nå tar det helt av. Ikke før har jeg fått maskinen min opp å fungere igjen, så kneler den igjen! Denne gangen:

 

1. Den interne hovedharddisken, en ca 4 år gammel Barracuda V 7200RPM 120GB IDE, har begynt å bare miste data uten videre. Stadig nye filer blir korrupte, og det er mange av dem det går ut over. Iblant spontankjører CHKDSK ved oppstart, og "reparerer indeks" i filer. De filene er da borte for alltid. Andre ganger skjer dette av seg selv. Hva kan dette være? hva bør jeg gjøre?

 

2. To eksterne disker har plutselig bare dødd. Forskjellig merke. Jeg lånte den ene av en kamerat, den andre er en AKASA INTEGRAL som jeg satte en Barracuda 7200.9 80GB SATA inn i. Da jeg monterte begge samtidig, begynte trøbbelet - indikatoren på Akasa'en begynte å blinke kort istedenfor å lyse jevnt, og startet ikke opp. Den lånte startet da fint. Så lurte jeg på om jeg hadde byttet powerkablene, siden de var like, men at de allikevel kanskje hadde ulik spenning (selv om det sto 5 og 12 V bakpå begge to). Da startet begge fint. Noen dager senere begynte Akasa'en å bare fade langsomt ut like etter at jeg hadde skrudd den på med bryteren bakpå. For å teste, byttet jeg om på powerkablene igjen. Med det resultatet at BEGGE var døde! Akasa'en blinket igjen, og indikatoren på den lånte fadet ut. Enda en bytting senere: Akasa'en fadet ut, og den lånte var det ikke lenger liv i i det hele tatt. Nå tør jeg ikke gjøre mer!

 

Og så slår det meg at jeg har hatt mye rare problemer tidligere også. Blant annet har to PSU'er plutselig brent ut, tilsynelatende av seg selv, innenfor garantitida. PC-en inkl perifærenheter og skjerm henter strøm fra en felles kabelfordeler av den gamle og billige typen, som står i ett enkelt støpsel. Er dette et potensielt problem?

 

Andre innspill? Takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du/dere problemer med andre elektriske ting som blir ødelagt?

TV, fryseboks, kort levetid på lyspærer osv osv.

 

Da kan det være strømmen inn til sikringsskapet. Ellers er jo lynnedslag en klassiker.

 

Kanskje du burde hatt et multimeter med strømlogging, som kan stå tilkoblet nettspenning over flere timer/dager for å se min/max spenninger over tid. Kan jo tenkes det er en ekstern årsak til at det blir ødelagt. Har du sjekket S.M.A.R.T status på diskene? Kanskje de har logget feil på hardware og er iferd med å ryke.

 

Sjekk eventlogg i windows. Se om der er spor etter disk problemer. Kan jo være alderdom på disken. Jeg har eldre disker som går 24/7, men ikke Seagate :cool: .

 

Gudd løkk

Lenke til kommentar

Tja og nei. Har ei gulvlampe i samme krets hvor tre pærer røk i løpet av ett døgn, det er det nærmeste jeg kommer. Men jeg tror de pærene var underdimensjonerte.

 

Har du sjekket S.M.A.R.T status på diskene?

...

Sjekk eventlogg i windows.

 

Takk. Hvordan gjør jeg dette?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...