Gå til innhold

Opera lukkes automatisk, helt tilfeldig


Anbefalte innlegg

Plutselig, for noen dager siden bestemte Opera seg for å lukke seg helt automatisk, uten noen som helst feilmelding eller grunn. Jeg bare åpnet den igjen og gikk tilbake der jeg var og plutselig lukker den seg igjen. Jeg fortsetter slik noen ganger. Det er helt plutselig. Det har ingenting å si hvor lenge jeg har Opera åpnet, hvor mange faner jeg har, hvor mye minne det bruker, hva slags side det er. Det kan gå alt fra 2 sekunder til 2 minutter, diskusjon, youtube, wikipedia. Uansett hva slags internettside det er.

Jeg ble mektig lei dette, så jeg fjerna absolutt ALT som hadde noe med Opera og gjøre og innstallerte deretter 9.25 på nytt. Problemet vedvarte, så jeg prøvde å reinnstallere 3-4 ganger til, uten positivt resultat. Da bestemte jeg meg for å innstallere 9.5 beta, i håp om at det skulle virke. Det gikk tilsynelatende greit et par minutter med 9.5 beta, men plutselig lukket den seg og fortsatte akkurat slik 9.25 gjorde. Jeg har prøvd minst 20 reinnstalleringer, men problemet vedvarer fortsatt. Problemet er i alle versjoner jeg har prøvd av Opera nå. Alt virka liksom så greit helt til det plutselig kom.

PC-en er virus/spywarefri og ganske ryddig. Hvorfor dette problemet kommer igjen og igjen uansett hvor mange ganger jeg fjerner alt (inkludert profile-mappa og alt som er), innstallerer på nytt og prøver, er det like ille. Problemet skjer ikke i IE og Fx, men jeg liker ikke de nettleserene noe særlig. Jeg vil ha min Opera tilbake!

 

Hvis noen klarer å fikse dette er jeg evig takknemlig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg fikk også det problemet, en stund etter at jeg hadde begynnt med Vista. Kunne ikke finne noen årsak, men mistenkte et lite problem med nVidia chipset driver, som jeg måtte hente en ny versjon av før det ordnet seg.

Tok så en ny installasjon av Vista, og siden har det vært dønn stabilt, som jeg har vært vant til i årevis.

Lenke til kommentar

Det samme skjer her: Opera kan lukkes uten feilmelding. Som regel skjer det med ny-startet PC etter kanskje 10 minutter. Men i dag har jeg brukt PC-en hele dagen uten ett eneste krasj! Så det er temmelig vanskelig å forutsi når det kommer til å hende!?!

 

Jeg kjører (Linux) Ubuntu 7.10 og Opera 9.25. Firefox fungerer utmerket, men jeg begynner å like Opera stadig mer!

 

EDIT:

Laptop: HP ZE4200, 512MB RAM, grafikk: ATI.

Endret av flyndrefjes
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Har selv endel rare problemer med opera 9.25.

cpu bruken spretter innimellom opp til 100% og da låser maskinen seg.

Andre ganger slutter det å svare (får feilmelding om at opera har sluttet å svare) så hender det at det fungerer fint igjen etter noen sekunder.

Har vel mistanke om at noe skjer mellom brannmur/antivirus eller noe lignende som gjør at opera blir ustabil...har ikke funnet ut hva.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Burde vært lagt inn ett eller annet i opera som gjorde at hvis cpu bruken steg til over f.eks 90% så stengte den ned siden med en melding om at den ble stengt på grunn av høy cpu bruk eller noe sånt.

Lenke til kommentar
Burde vært lagt inn ett eller annet i opera som gjorde at hvis cpu bruken steg til over f.eks 90% så stengte den ned siden med en melding om at den ble stengt på grunn av høy cpu bruk eller noe sånt.

Joda, eller så kan man jo editere kommandoen som utføres når en klikker på Opera-ikonet. Legge inn en nice-kommando der som gjør at Opera må jobbe mer i bakgrunnen i forhold til andre prgrammer. Har ikke testet det selv, men antar det går.

 

EDIT: Nå har Opera vært stabil i flere dager her, uten å krasj. Har ikke gjort noe vesentlig med PC-en. Det eneste som skjedde var en full krasj på ADSL-modemet. Måtte legge inn brukernavn og sette opp alt på nytt. Vet ikke hva som skjedde, men det skjedde etter at en kompis benyttet nettet mitt. Han hadde mistanke om diverse virus og spy-ware i WinXP.

 

Full reset på modemet har ikke skjedd før på 2,5 år. Men Opera ble stabil etterpå. Kanskje bare en tilfeldighet?

Endret av flyndrefjes
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...