Gå til innhold

Varsel om rip-off arbeidsgiver (Adecco & IBM)


Anbefalte innlegg

Adecco og IBM averterer nå etter folk i Norge for deres senter i Skottland der det loves £ 15 000 til £ 18 000 i årslønn eller £ 7.28 pr time (78 kroner timen).

 

Jeg vil her advare på det aller sterkeste mot denne annonsen da jeg selv har bare bitre erfaringer fra min tid i dette selskapet.

 

Lønnen er kun £ 15 000 i året (160 000 kroner) og levekostnadene er det samme som i Norge (de £ 18 000 i annonsen er løgn).

Med studielån, har jeg på ett år gått flere titusen kroner i underskudd og jeg er nå konkurs. Noe jeg ikke er alene om blandt mine kollegaer. Boforholdene og arbeidsforholdene er elendige og vi blir behandlet som dritt av IBM og Adecco. Vi får heller hverken takk eller attest fra IBM.

Det arbeidet vi gjør er heller ikke relevant for våres IT utdannelser og karriere.

Jeg ble også rundlurt inn i denne jobben med falske løfter. Deriblandt mistet jeg £ 3000 av årslønna da jeg ankom Skottland fordi Adecco hadde gjort en "feil" i jobb annonsen.

 

Dette er utvilsomt den verste arbeidsgiveren jeg noensinne har hatt og jeg advarer alle andre mot å begynne der. Jeg ønsker selv ikke min verste fiende en jobb hos Adecco og IBM i Skottland.

 

Fortvilet og en som en gang var glad

Endret av ensomvarglad
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror du bør gå til sak. Ihvertfall når det gjelder 3000£ som ble annonsert for og som du ikke fikk. Sjekk om du har en god sak og sørg for å få en dyr og god advokat. Taper de må de betale saksomkostningene. ( ikke gå i forlik fordi da blir det lille fikk igjen gått til å betale advokaten.) Er dere mange nok med felles erfaring bør dere gå til sak sammen. Man kan ikke i ettertid si at det er feil i annonsen, spesielt etter at du satte din fot i skottland. Da har dem gjort en grov bommert i markedsføringa og må versegod bla opp grunkene i lomma. Jeg personlig har dårlige erfaringer med addecco da jeg var student. Hele gjenget virker som inkompetente selgere som ikke følger opp folk. Norge er et lite land og skal ikke så mye til å få dårlig rykte.

Endret av VictorOsborn
Lenke til kommentar

Det nytter ikke å gå til sak mot Adecco og IBM da de sørger for at det de forteller deg på telefonen ikke kommer på papiret. Det er ikke få av oss som har opplevd dette. Adecco bruker IBM sitt gode navn til å rundlure folk til å jobbe for dem i arbeidsforhold som ligner på slaveri.

 

Stressnivået i vår jobb er umenneskelig og sjefene bare kjefter oss ut fordi vi ikke jobber hardere. Det gjelder å tyne den siste dråpe blod ut av oss hver eneste dag. Når kundene klager på at vi aldri har tid til dem, er det alltid vi som får skylda. Hvis vi gjør en god jobb, får vi aldri ros for dette. Ei får vi noen oppmuntringer. Nå om vinteren fryser vi i hjel. Om sommeren svetter vi i tropisk varme og stank. Treningen vi får er en flau vits.

 

Denne jobben er et helvete og jeg ser helst at det budskapet spres til flest mulig slik at ingen flere lures inn i denne 160 000 kroner pr. år jobben. Skam over IBM og Adecco !!

Endret av ensomvarglad
Lenke til kommentar

Tydeligvis ikke her borte. Alle av oss så annonsen £ 15 000 til £ 18 000, ble lovet £ 18 000 på telefon, flyttet hit og fikk £ 15 000. Ja, det er lureri eller svindel om du vil.

Dessuten er vi så slitne om kveldene etter konstant kjør på telefonen med sinte kunder fra klokka 8 til 4 at vi orker ikke annet enn å sove og spise etter jobb. De presser oss for hver dråpe blod, hver eneste dag, våre sjefer. Taktikken er å frata oss krefter samt splitte oss med forskjellsbehandling.

 

Dessuten; vi kjenner ikke rettssystemet her i dette for oss fremmede landet. Det eneste vi kan gjøre, er å advare folk mot å begynne her. Vennligst spre det budskapet.

 

Fortvilet og en som en gang var glad

Endret av ensomvarglad
Lenke til kommentar

Men sjølv med 18000 er det møkkalønn, ingen jobbar i Norge som betaler så lite. Skatten er kanskje lågare, men den bør vere mykje lågare for å vege opp.

 

Kjenner eit par som jobba for Apple i Irland - dei gjorde ikkje det lenge for å seie det slik...

 

Innstegsjobb + lågkostland rimar dårleg med mindre du er fra eit land med enda lågare kostnader.

Lenke til kommentar

Hva har ikke jeg skrevet tidligere om disse vikarbyråene......

 

Adecco med sine Arbeit-Macht- Frei leire i Polen.

 

Godt å se at noen deler mine synspunkt, hvor kjipt det enn er det som har skjedd.

 

EDIT: Synes det virker helt jævlig. Akkurat samme type bløffing som i Militæret, med at det bare var en kilometer igjen, mens det egentlig var 6..........

 

Men så at også Manpower er satt på oppdraget..........

 

Det er vel samme ulla, tenker jeg. Man kjenner ofte lusa på gangen. I hvertfall gjør jeg det.........

Endret av Robocoop
Lenke til kommentar

To år krever dem at du skal være her for ikke å betale ett straffegebyr.

Jada, Manpower er også med på dette og de er ett hakk verre enn Adecco.

 

Uansett hva mine planer er (som er en rask exit bort fra IBM og en livslang boikott), har jeg kommet hit for å advare mot denne rip-off arbeidsgiveren. Ikke bli rundlurt av Adecco og IBM som jeg har blitt. Spre min advarsel mot dette lureriet til andre. Jeg vil ikke at andre skal oppleve det jeg har opplevd.

Lenke til kommentar

Betale straffegebyr? Jeg tror du, i samarbeid med andre misfornøyde ansatt, bør oppsøke en advokat for å vurdere lovligheten ved gebyret. Ikke alle kontrakter er gyldige, selv om du har skrevet under på dem. I Norge åpner lovgivningen for å gjøre svært ujevne kontrakter ugyldige.

 

Har hørt om dårlige forhold hos kundesenter for Microsoft i England og skjønner ikke hvorfor folk gidder å dra til andre land for å jobbe for lavere lønn, dårlig status osv.

Lenke til kommentar

straffegebyr....stakkars den adecco jævelen som hadde gitt meg det. Det er dette som er sosial dumping. Komme til ett land som betaler deg 1/2 av det du hadde fått hjemme. Skjønner at folk fra øst europa kommer hit, de får tross alt bedre betalt iforhold til kostnadene de har hjemme. Greit å få internasjonal erfaring, men Gunnissen er ikke så god for å jobbe for 150.000 heltid. Hvor mye netto sitter du igjen per mnd.? Når dette skjer når markedet er som nå, lurer jeg hvordan Adecco/IBM turer fram når markedet er nedadgående.

 

@robocop...at de sa det var 1 km hjem når 6 km igjen i militæret har jo ingenting med denne saken å gjøre. Det er for å få dvaske it-rumper hjem til leiren fortest mulig.

Endret av VictorOsborn
Lenke til kommentar

Ikke så lett å saksøke heller lenger.

 

Synes jeg kan huske å ha lest en eller annen plass om at det var noen endringer på vei angående dette med saksomkostninger.

 

Et eller annet om at den som taper ikke lenger kan ilegges alle kostnader eller noe slikt.

 

Har prøvt å lete på nettet, men kan ikke riktig finne det igjen.

 

Men poenget mitt er at før en evt sak bør du i alle fall sjekke hva reglene virkelig sier.

Lenke til kommentar

Hadde en sak som gikk i forlik. Pengene det gjaldt gikk nesten alt til advokaten for omkostninger. Så om det gjelder mindre beløp, under 30.000 kr ville jeg ikke gått til sak. Men nå gjelder dette mange tydligvis så da kan du ha en advokat delt og kjøre felles sak. Uannsett ville jeg ha sjekket rettighetene mine, om de har brutt markedsføringsloven, arbeidsloven etc. Fagforeninger er god på slikt og man kan få gratis rådgiving.

 

Hva dem egentlig fortjener er en god gammeldags juling. Sette folk på slaverikontrakter og lure folk er parasitter som man bør bli kvitt.

Lenke til kommentar
Hadde en sak som gikk i forlik. Pengene det gjaldt gikk nesten alt til advokaten for omkostninger. Så om det gjelder mindre beløp, under 30.000 kr ville jeg ikke gått til sak. Men nå gjelder dette mange tydligvis så da kan du ha en advokat delt og kjøre felles sak. Uannsett ville jeg ha sjekket rettighetene mine, om de har brutt markedsføringsloven, arbeidsloven etc. Fagforeninger er god på slikt og man kan få gratis rådgiving.

 

Hva dem egentlig fortjener er en god gammeldags juling. Sette folk på slaverikontrakter og lure folk er parasitter som man bør bli kvitt.

 

Jeg nevnte aldri at det var snakk om at de burde gå til forlik.

Endret av Den Gylne Apekatt
Lenke til kommentar

Dette her høres ut som en skikkelig skrekkhistorie og det er helt utrolig at mennesker kan få seg til å drive på sånn.

 

Men det jeg ikke skjønner da hvorfor dere innfinner dere med situasjonen. Du sier dere må bli værende pga en toårskontrakt.. Hvorfor gir dere da ikke bare en kollektiv f i hele jobben da (ihvertfall delvis, taktisk, så dere fortjener 160k/år, ikke mer), så må jo de løse dere fra kontrakten, ikke motsatt så dere må betale straffegebyr.

 

Hva har dere å tape på dette? De kan jo ikke kreve at dere blir værendes der hvis de holder igjen lønn, og de kan heller ikke fysisk tvinge dere til å jobbe hardere. Hvis det er sånn som du sier at de regelrett driver å lurer folk inn i slaveplantasjer, dere ikke får referanser, bare urelavant drittjobbing og alt bare er en eneste stor løgn, så gjør noe med saken! Get mad!

 

Men si meg nå først: har dere gjort noe forsøk på konstruktiv dialog i det hele tatt eller sitter dere bare der og tar imot som en gjeng hjelpeløse dyr?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...